Новият шеф на Starbucks ще ходи на работа със самолет

Активисти скочиха, че това е в разрез с околната среда
23 авг 2024 20:20, Инна Ангелова
11
Новият шеф на Starbucks ще ходи на работа със самолет
Снимка: Pixabay

Американската корпорация Starbucks има нов главен изпълнителен директор, който все още не е встъпил в длъжност, но работните му условия вече предизвикаха полемики,  предаде Франс прес.

Брайън Никъл, който от началото на септември ще поеме ролята на председател и главен изпълнителен директор, ще има достъп до корпоративен самолет, принадлежащ на американската компания, за да отива на работа до централата на Starbucks, разположена на около 1600 километра от дома му.

"Ще можете да използвате самолета на компанията да пътувате между вашия град по местоживеене и централата в Сиатъл, щата Вашингтон", се казва в писмото от борда на директорите, предлагащо позицията на изпълнителния директор, публикувано снощи на уебсайта на корпорацията.

Преди да поеме новата позиция, Брайън Никъл е бил директор на мексиканската верига за бързо хранене Chipotle (“Чипотле”). Никъл живее в Нюпорт Бийч, южно от Лос Анджелис, в щата Калифорния, на около 2 часа и 40 минути със самолет от Сиатъл.

"По време на работата ви в компанията няма да бъдете молени да се преместите в централата на компанията", се посочва в писмото от борда на директорите.

Поемайки поста в Starbucks, Никъл се съгласява да разделя времето си между дома си в Нюпорт Бийч и централата в Сиатъл. Той ще има възможност да използва корпоративния самолет и за командировки.

Новината бързо се превърна в една от най-обсъжданите в социалните мрежи, а някои потребители обвиниха Starbucks в лицемерие, тъй като компанията редовно подчертава усилията си по отношение на опазването на околната среда, като например премахването на пластмасовите сламки.

Екоактивистите също не останаха безучастни и обвиниха потребителите на частни самолети, че причиняват емисии на въглероден диоксид, които са много по-високи от тези на полетите с гражданската авиация, а някои асоциации засилиха действията си против тези самолети.

Корпорацията засега не е отговорила на запитването за коментар на Франс прес.

Starbucks, а и много други големи компании изискват от административните си служители да идват в офиса поне три дни в седмицата и Брайън Никъл няма да бъде изключение от това правило.

Все пак, новият изпълнителен директор ще има офис и в Нюпорт Бийч. Брайън Никъл ще получава годишна основна заплата в размер на 1,6 милиона долара. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Русия
Какъв ще е изходът на сблъсъците Тръмп-Харис, Путин-Зеленски?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нашите шефове и депутати първата им работа е да се докопат до служебна кола с която да ходят на работа, нищо че има гр.транспорт, а това са парите на хората. Нали уж заплатите са им високи заради отговорностите и дрън, дрън. Всичко е наглост. Служебната кола е за служебни дейности, а не за ходене на работа.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Виж се разберете ако е работил в "Чипотле" значи сега ще пътува до Сиатле,
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Каква е тази смешна заплата?
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
"Екоактивистите също не останаха безучастни". Драги ми кретеноидчета, това с емисии и не знам си какви въглеродни простотттии е само за ваша консумация, не го ли разбрахте вече? Старбъкс е урродливва либерастична компания и ще ви се смеят в лицата до когато има кретеноидчета като вас да им вярват. "Вредните емисии" са само за раята. Когато сатаните от WEF примерно летят, техните самолети само пърдддят розички, не го ли знаехте? Но вие ще ядете *** заради "глобалното затопляне". Ай честито!
7
0
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 2 седмици
Само дето корпорациите са основните спонсори на зеленизма като средство за фалит на по-малките конкуренти.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пълна безсмислица! От тузарския Ню Порт трябва да стигне до Лас Анджелис, щото самолета няма да паркира на плажа, и после оттам има близо 2 часа в една посока. Това означава, че има минимум 3 часа пътуване в една посока, или 6 часа общо. Или не предвижда да ходи всеки ден на работа, или няма да го бъде. Напълно невъзможно е да изкараш така повече от 6 месеця, особено ако не си на 20 и вече имаш и семейство
5
0
 
9
 
! Отговори
Боян преди 2 седмици
Аз също съм шеф и ходя с автобус.
4
0
 
12
 
! Отговори
1488 преди 2 седмици
Самолета оборудван ли е с нов катализатор и ламбда сонда? Или е на нафта и не трови въздуха?
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Старбъкс е афроамериканска пот.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всички са на старбъкс и отровни храни с доставка после реват как нямат пари за нищо но и вадят 2-3 бона за някакъв телефон.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оставите ли екоТЕРОРИСТИТЕ да нападат хората, скоро ще стигнат и до нас. Скоро ще почнат да "атакуват" и обикновените хора, които пътуват с автобус до работата си. Това е зловредна, античовешка секта