Тръмп отказа да отговори на въпроса иска ли Украйна да спечели войната с Русия

Харис му каза, че "Путин ще го изяде за закуска"
Обновена: 12 сеп 2024 06:54 | 11 сеп 2024 22:35, Нели Христова
142
Тръмп отказа да отговори на въпроса иска ли Украйна да спечели войната с Русия
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп заобиколи директния въпрос по време на президентския дебат във вторник вечерта дали иска Украйна да спечели войната си срещу Русия. Това подчерта опасенията, че втора администрация на Тръмп може да спре военната подкрепа за Киев.

Попитан директно от Дейвид Мюър от ABC дали иска или не Украйна да спечели войната, той не отговори на въпроса и каза просто: "Искам войната да спре". Той се съсредоточи върху човешките жертви на войната, като каза, че хората са били убити "с милиони", число, което не е потвърдено от нито една държава или международна организация.

Бившият президент каза още, че ако бъде избран, ще договори сделка дори преди да стане президент и предположи, че Съединените щати си "играят с Третата световна война".

Камала Харис бързо се нахвърли върху забележките му, като каза, че ако Тръмп е бил президент по време на инвазията, тогава "Путин щеше да седи в Киев с поглед към останалата част от Европа" и че при такъв сценарий руският президент щеше да премине към Полша.

"Защо не кажете на 800 000 полски американци точно тук, в Пенсилвания, колко бързо бихте се отказали в името на благоволението и това, което смятате, че е приятелство с известен като диктатор, който би ви изял за обяд."

Забележките на Тръмп ще подновят опасенията в Киев, че той ще прекъсне военната и икономическата помощ за страната, ако бъде преизбран в решаващ момент от войната, когато Киев отчаяно се нуждае от войски, финансова подкрепа и военна техника, голяма част от която е доставена от Съединените щати и техните съюзници в НАТО.

Съветниците на Тръмп вече предположиха, че работят върху мирно споразумение, което Украйна ще бъде принудена да приеме, преди Тръмп да поеме властта следващия януари, ако спечели на изборите през ноември. Той потвърди това във вторник вечерта, като нарече руската инвазия "война, която умира да бъде уредена".

От началото на инвазията Тръмп беше скептичен относно предоставянето на военно оръжие на Украйна, вдъхновявайки партията си да блокира критично военно финансиране за страната в продължение на месеци по-рано тази година.

Проучването показа, че мнозинството от гласоподавателите и от двете партии подкрепят Украйна във войната, но липсата на подкрепа на Тръмп за Киев е повлияла на мнозина в неговата партия да оттеглят подкрепата си за украинския президент Володимир Зеленски.

Харис твърди, че мирният план на Тръмп е просто решение за капитулация пред Москва. "Вярвам, че причината, поради която Доналд Тръмп казва, че тази война ще приключи в рамките на 24 часа, е, че той просто би се отказал от нея", каза тя. "И това не сме ние като американци."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от САЩ
Тръмп или Харис разбират повече проблемите им: Избирателите в САЩ са разделени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
1
 
2
 
! Отговори
Твърдо за Тръмп преди 5 дни
Най-добрия възможен президент за САЩ, от който цялото човечество и България ще спечели много, ако бъде избран. Не случайно се опитаха да го очистят, защото е неудобен и казва истината и се опитва наистина да помогне на хората! За съжаление всички сатанисти, банкери и ЛГБТИ са против него, които не са никак малко! Дано разума на хората да надделее на изборите!
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
*** въпрос. Умен отговор. На тези дето питат Крим руски ли е. Ще задам контра въпрос. Голанските възвишения израелски ли са? И НАТО директно да се намеси, Русия ще освободи руското население в Донбас, Луганск и Запорожието от геноцида и безчинствата на неонациски паравоенни формирования като Азов, Кракен, Торнадо и т.н. За които се мълчи! Разликата ще е в цената. В "украинския"Покровск масово криеха децата си за да не бъдат евакуирани насилствено от укрите. Това какво Ви говори?
118
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тръмп не може да спечели със старата схема създадена от Пригожин и компания защото тя вече е разгадана и американците вземат мерки. Но в България тази схема си върви и 20 години едни и същи печелят изборите.
117
2
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 5 дни
Тръмп ясно каза, че иска войната да спре. Точно и ясно, но ястребите обсебили демократите не го позволяват. Най-много се забогатява от проституция, война и наркотици. Не знам кое не е ясно.
116
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Интересно ми е на глупави въпроси може ли да има отговор различен от глупост , вероятно не са му се приказвали глупости на човекот .
115
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
То е ясно че ако Русия вземе отново Украйна България също заминава за Русия. Бъдещето на България зависи от това какво ще стане в Украйна.
114
2
 
1
 
! Отговори
Ще.победи преди 5 дни
Като Путин умре, Украйна ще победи.
113
1
 
3
 
! Отговори
Анти тяло преди 5 дни
И как по-точно Украйна ще победи ???
112
2
 
3
 
! Отговори
Урсула преди 5 дни
Дончо трябваше да му каже нещо от сорта...ако искаш децата ти да просят по улиците, да, искам Украйна да победи, а ние да си дадем и долните гащщи на Зеленски. Ама Дончо не е толкова духовит :p
111
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абе кво се занимаваме с тоя демент. И той свършва курса като Байдън. Камала ще ч у ка Путин яко!
110
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абе я кажете освен васала Беларус някой друг съсед на Русия да не я мрази?
109
3
 
0
 
! Отговори
Страх в устата преди 5 дни
На Путин и на Тръмп!!
108
4
 
4
 
! Отговори
????????????? преди 5 дни
Русия ще заграби ресурсите на Украйна, ще узурпира земята и ще прогони и избие хората и, ще разруши културата и.Русия е чудесен партньор за всеки съсед.
107
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Вашият Тръмп е аут, копейки! Издъни се на дебата. Войната продължава, колкото и да не ви се иска.
106
1
 
0
 
! Отговори
Драг в устата му преди 5 дни
Одяека ,пак нищо не каза
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Естествено....и как да ви каже в прав текст, че Украйна ще бъде разрушена ?? Затова каза в прав текст на няколко пъти....мир сега, преди да в станало прекалено късно. И между другото, кой последно е спечелил война срещу Русия....????
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Иииииии отново яростна защита на точно тези които започнаха войната. Интересно ми е колко глупав трябва да си за да си мислиш че уРките мога да спечелят срещу държава която има достатъчно ядрено оръжие да унищожи света два пъти.
103
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
То и децата в детските градини знаят ,че Украйна не може да спечели, едно е да искаш , друго е да можеш
102
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тръмп ИСКА ВОЙНАТА ДА СВЪРШИ !!! Нещо, което НЕ ИСКАТ ТИЯ ОТ БРЮКСЕЛ и опононентите му от САЩ.
101
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
който иска окрайна да спечели, да заминава на фронта и да помага..