Тръмп с таен план за спиране на войната в Украйна, ще го каже само, ако победи

Кандидатът за президент имал и важна идея за отношенията с Китай
4 сеп 2024 19:00, Петър Бойчев
69
Тръмп с таен план за спиране на войната в Украйна, ще го каже само, ако победи
Снимка БГНЕС

Доналд Тръмп заяви, че има „гарантирани“ планове за прекратяване на смъртоносната война в Украйна, но ще ги разкрие само ако спечели президентските избори в САЩ през ноември.

Бившият президент на САЩ и настоящ кандидат на Републиканската партия се намира в надпревара на врата и шията със своя съперник от Демократическата партия, вицепрезидента Камала Харис.

„Ако спечеля, като избран президент, ще имам сключена сделка, гарантирано. Това е война, която не трябваше да се случва“, заяви Тръмп в подкаста на Лекс Фридман, публикуван във вторник.

„Имам много точен план как да спра Украйна и Русия, И имам определена идея - може би не план, а идея - за Китай“, добави той.

„Но не мога да ви дам тези планове, защото ако ви дам тези планове, няма да мога да ги използвам и те ще бъдат много неуспешни. Знаете ли, част от това е изненадата, нали?“

Коментарите повтарят постъпката на лоялните на Тръмп членове на Конгреса по-рано тази година, когато те провалиха двупартиен план за имиграцията, уж защото не искаха администрацията на Байдън-Харис да спечели кредит на доверие по един от най-големите въпроси на изборите през 2024 г.

Киев и Москва са затънали във войната, започнала в началото на 2022 г., когато руски войски навлязоха през границата в Украйна.

Хиляди войници и цивилни загинаха, а Западът наложи наказателни икономически санкции на Москва заради нахлуването ѝ.

Тръмп се сблъска с критики за това, че многократно е хвалил руския президент Владимир Путин. В подкаста той заяви, че кризата в Украйна може да прерасне в „трета световна война“ и че няколко глобални горещи точки кипят, защото „Америка няма лидерство“.

От своя страна Харис се обяви против публичните похвали на Тръмп към Путин, като миналия месец заяви пред Националния конгрес на Демократическата партия, че „няма да се присламчвам към тирани и диктатори“ и че като президент ще „застане твърдо на страната на Украйна“, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от САЩ
Прокуратурата в САЩ повдигна обвинения на лидери на "Хамас"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той този план се знае. Звъни на Путин и му казва, че трябва да спре войната, ако не я спре, то веднага се разрешава на Украйна да ползва всякакъв вид оръжия на руска територия и помощта към Украйна се засилва. Звъни и на Зеленски и му казва, че войната трябва да спре, и ако не я спре, то помощта към Украйна спира. Доста глупав план. Типично по оранжевски.
50
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръмп е бита карта, няма смисъл да се коментира вече как ще обслужи путин. Няма вариант вече
49
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Разбира се, че няма такъв план. Никой няма на този етап. Но друго по-важно се случи онзи ден.. Докато Тръмп беше на годишнина от смъртта на 13-те американски войници от онова "славно" изтегляне от Афганистан на Байдън, самият Байдън се печеше на плажа, а другарката Камала се обясняваше на някакъв черен шаман някъде из провинцията, че като станела президент, щяло да има репарации за черните. След което последва нейното прословуто кикотене: хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи-хи..........
48
3
 
1
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 седмица
Ся, вместо москаляку на гиляку, демек москала на бесилото, brw казано още преди евромайдана, сменяме на Зеленски на гиляку и всичко става ток и жици.
47
2
 
5
 
! Отговори
Чобан Ходжа Таен PhD преди 1 седмица
Оранжевия клоун ще извади жокер от ръкава и го трясне на масата след което Путин и Зеленски ще напълнят гащите. Те и Мексико щяха да плащат стената ама си я платиха баламите дето го избраха и даже остана недовършена. Най много да се опита да изтъргува я Молдова в България в замяна на нещо като временен мир докато си тръгне от белия дом ако въобще влезе.
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
800 дни му трябват на човека и ще ги оправи всичките
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тайният план на Тръмп ще си остане завинаги таен.
44
0
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 1 седмица
Да забравим жените в политиката ? Или въобще жените? Завършен талибан си! А ще може ли да пеят вкъщи? Моляяяя!
43
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Оранжевият е объркан и плямпа все по-големи глупости. И преди не беше като света, но сега съвсем е перкулясъл.
42
2
 
6
 
! Отговори
Само ме изберете! преди 1 седмица
Имам таен план как по улиците да тече мед и масло, да се ложи край на болестите, глада, войните, безплатни електричество, здравеопазване, образование, бира и социално осигуряване за всички. По едно "Ламбо" на калпак, по една Линда Еванджелиста и вечна пролет. Само ме изберете за световен върховен лидер и ще ви кажа как.
41
5
 
4
 
! Отговори
ТАЯ РОМКА КАМИЛА преди 1 седмица
АКО Я ИЗПУСНАТ В СТОЛИПИНОВО, НИКОЙ НЯМА ДА Я РАЗПОЗНАЕ
40
4
 
2
 
! Отговори
Радио Столипиново преди 1 седмица
Значи Сега ще гласувами за Възраждане и Дончо Трампов, те са миротворци. Е, поне на думите.
39
2
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Тя войната може и да свърши(с разгром за Украйна) преди Тръмп да встъпи в длъжност и ще му дойде дюшеш.
38
2
 
2
 
! Отговори
каро преди 1 седмица
това не са политици тези са шоумени за пред американските овце,решенията отдавна се взимат от скрити в сянка групи хора
37
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Имам златно кюлче в джоба, плати ми 100лв. сега, а аз утре ще ти го дам
36
7
 
2
 
! Отговори
Спеца преди 1 седмица
Американски лъжи!САЩ са империята на лъжите ,неизпълнени договори и подстрекатели на войни !Страна чийто авторитет се топи по-бързо от леда на Северния полюс!Тръмп лъже като Байдън и Камала Харис, само за изборите и властта!
35
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да избираш между Тръмп и Байдър или който там сложат е все едно да избираш между Пеевски Бойко и Доган.
34
8
 
5
 
! Отговори
СРАМ И РЕЗИЛ преди 1 седмица
АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ ЗЛОТО ЩЕ СПЕЧЕЛИ! ЕДИН ПРЕСТЪПНИК БЕЗ ГРАМ ЧУВСТВО ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ ИЛИ ЗАЧИТАНЕ НА МЕЖДУНАРОДНИТЕ ЗАКОНИ ДОГОВОРИ И СПОГОДБИ!
33
4
 
2
 
! Отговори
Даа преди 1 седмица
Все едно слушам наш Костя дето има голям план и знае как да оправи България но първо трябва да го изберем с 51% за да ни каже как ще стане това. Величията и те същите. Всичко им е ясно.
32
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ситуацията на фронта придобива катастрофални измерения за Украйна.