Работници на Boeing в стачна готовност

Компанията е в тежко финансово състояние
13 сеп 2024 19:00, Инна Ангелова
10
Работници на Boeing в стачна готовност
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Хиляди работници на Boeing в Съединените щати гласуваха с огромно мнозинство за стачка, отхвърляйки договора на изпадналия в затруднение авиационен гигант. Сделката се окачествява като благодат за персонала предвид тежкото финансово състояние на компанията, предаде АФП.

Почасовите работници отхвърлиха договора с 94,6% от гласовете, а гласуваха за стачката с 96%, заяви Джон Холдън, президент на Международната асоциация на машиностроителите и авиокосмическите работници, окръг 751.

"Нашите членове се произнесоха високо и ясно тази вечер. Стачкуваме в полунощ", каза Холдън. Стачката ще доведе до затварянето на два големи завода за сглобяване на самолети в района на Пюджет Саунд и ще остави без работа около 33 хиляди работници.

Гласуването отбелязва решително отхвърляне на сделката, която работниците заявиха, че е много по-малко щедра от описваната от ръководителите на Boeing. Това е поредната проява на неподчинение от страна на профсъюзите след стачките по-рано в автомобилната, развлекателната и други индустрии.

Boeing обяви, че въпреки решението, компанията е готова да възобнови преговорите. “Оставаме ангажирани да възобновим отношенията си с нашите работници и профсъюза, и се готови да се върнем отново на масата на преговори, за да постигнем ново споразумение“, се казва в съобщението.

Ръководената от новия главен изпълнителен директор Кели Ортбърг компания Boeing се надяваше, че 25-процентното увеличение на заплатите за четири години и ангажиментът за инвестиции в региона на Пюджет Саунд ще предотвратят скъпоструваща стачка, тъй като компанията се бори да оправи ситуацията.

В съобщение до персонала Ортбърг твърди, че общото увеличение на заплатите е най-голямото в историята и че стачка „би застрашила общото ни възстановяване, което допълнително ще подкопае доверието на клиентите ни и ще навреди на способността ни да определяме бъдещето си заедно“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: стачкаBoeingработници
Още от САЩ
От ролята на фаворит: Тръмп вече е в отбранителна позиция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Една велика компания, съсипана от уоук психясала либерастия. Цветущ пример да какъв крах може да доведе либерастията.
9
0
 
4
 
! Отговори
Юдейска измет преди 4 дни
Шефовете на сегашния "Боинг" са евреи, които само заплати в милиони взимат, а са пълни неккадърницци!
8
0
 
5
 
! Отговори
Коко преди 4 дни
Тежкото финансово състояние на Боинг?! Уволнения шеф взимаше 30+ милиона на година.. а около него има още поне 20/30 човека дето не падат под 10 милиона на година. Естествено, че ще стачкуват.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тия най-накрая се сетиха. Шефа на Боинг взима по 35 милиона долара заплата на година.
6
0
 
4
 
! Отговори
Кръчматъ преди 4 дни
Закривай!!! Таз компания вече няма нищо общо с онзи "Боинг" - с високото качество и безопастностна самолетите!!!!!
5
0
 
3
 
! Отговори
Ранен Звяр преди 4 дни
Също както Древния Рим, САЩ се спасяват от тежки финансови рецесии, само чрез войни на чужди територии.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Като са в тежко финансово състояние да затварят кепенците, Еърбъс ще поеме от тук нататък след като не могат да си управляват финансите и фирмата.
3
0
 
6
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 дни
Те сами са си виновни. НАСА им възложи да направят капсула,а тя блокира двама астронавти. Ако всичко беше приключило успешно,щяха да поръчат още поръчки. Сега тези поръчки ще ги вземе Мъск на SpaceX.
2
0
 
7
 
! Отговори
ЖикТак преди 4 дни
Ша смъкват самолети, а то и без стачки си падат
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тия са путинисти