Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?

Той остро критикува Еманюел Макрон
28 мар 2022 12:28, Нели Христова
122
Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?
Снимка: БГНЕС

Какво мисли Владимир Зеленски за своите съюзници? В интервю за Economist украинският президент изрази мнението си за това кои западноевропейски страни помагат, и кои не в борбата на страната му срещу Русия.

Той остро критикува френския президент Еманюел Макрон, че не е предоставил военна подкрепа. Попита защо, той отговаря: "Защото се страхуват от Русия. И това е всичко. И тези, които го казват първи, първи се страхуват."

Зеленски казва, че британският Борис Джонсън е бил много по-склонен да изпраща оръжия: "Да. Честно казано, Джонсън е лидер, който помага повече. Лидерите на страните реагират според това как действат техните избиратели. В този случай Джонсън е пример."

"Великобритания определено е на наша страна. Тя не извършва балансиращо действие. Великобритания не вижда друга алтернатива за изход от ситуацията", допълни президентът на Украйна.  "Великобритания иска Украйна да спечели, а Русия да загуби, но не съм готов да кажа дали Великобритания иска войната да се проточи или не."

Междувременно Германия е на границата.

"Те се опитват да бъдат балансирани. Герания има дълги отношения с Русия и гледа на ситуацията през призмата на икономиката. Понякога помага. Мисля, че се опитва да се приспособи към ситуацията, докато се развива", обяснява Зеленски и допълва: "Властите гледат как ситуацията се отразява на собствената им страна. Те могат да помогнат, ако има натиск върху тях в страната да го направят, и могат да спрат, когато видят, че това, което са направили, е достатъчно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
10
 
! Отговори
Вероятно преди 2 години
ги мрази почти толкова колкото и Путин, но е принуден да се сдържа в гнева си за да не му спрат кранчето.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 Да, особено онези от определен етнос. Неслучайно си имат дума на идиш chutzpah - превежда се като наглост/дразнеща, арогантна самонадеяност.
9
3
 
20
 
! Отговори
Палячото преди 2 години
Ей, мисирките отДнес БеГе.... Защо не отразите пресконференцията на Лавров? Върви в момента по една от останалите нецензурирани руски телевизии. Не разбиате рускии ли? Или не е в мейнстрийма?
8
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е. Полша ще е новият лидер в Европа. Тия женчовци, дето са забравили що е война и ги е страх да останат една нощ на тъмно и студено по трудния начин ще влезат в релси.
7
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелената откачалка се опитва да настрои целия свят срещу Путин и Русия. Алооо, наркомаааан, къде си тръгнал, бя?! С твоята измислена държава, която си сътворил?!
6
2
 
17
 
! Отговори
F преди 2 години
Владо Владо, ти си нацист. Бегай на запад при господарите си' че руснаците няма да ти простят. Привижда ми се твоята фигура както беше с кадифето. Да те мъкнат кървав до бесилото и да ти ритнат столчето на лайф. Ще го излъчат и по СНН.
5
3
 
29
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Еврея кога е брадясал вчера беше обръснат :)))
4
5
 
38
 
! Отговори
факт преди 2 години
Колкото повече ни пробутват е този продажник с неговите шоу програми докато умират хора толкова повече хората разбират Русия защо влезна в Украйна.
3
4
 
35
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Чудя се на кого от западните лидери първо няма да му издържат нервите и ще нарита тоя наркоман точно както заслужава. Залагам на франсето.
2
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. Неонацистите винаги са били нагли същества
1
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагъл тип