Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?

Той остро критикува Еманюел Макрон
28 мар 2022 12:28, Нели Христова
122
Какво мисли Владимир Зеленски за съюзниците си?
Снимка: БГНЕС

Какво мисли Владимир Зеленски за своите съюзници? В интервю за Economist украинският президент изрази мнението си за това кои западноевропейски страни помагат, и кои не в борбата на страната му срещу Русия.

Той остро критикува френския президент Еманюел Макрон, че не е предоставил военна подкрепа. Попита защо, той отговаря: "Защото се страхуват от Русия. И това е всичко. И тези, които го казват първи, първи се страхуват."

Зеленски казва, че британският Борис Джонсън е бил много по-склонен да изпраща оръжия: "Да. Честно казано, Джонсън е лидер, който помага повече. Лидерите на страните реагират според това как действат техните избиратели. В този случай Джонсън е пример."

"Великобритания определено е на наша страна. Тя не извършва балансиращо действие. Великобритания не вижда друга алтернатива за изход от ситуацията", допълни президентът на Украйна.  "Великобритания иска Украйна да спечели, а Русия да загуби, но не съм готов да кажа дали Великобритания иска войната да се проточи или не."

Междувременно Германия е на границата.

"Те се опитват да бъдат балансирани. Герания има дълги отношения с Русия и гледа на ситуацията през призмата на икономиката. Понякога помага. Мисля, че се опитва да се приспособи към ситуацията, докато се развива", обяснява Зеленски и допълва: "Властите гледат как ситуацията се отразява на собствената им страна. Те могат да помогнат, ако има натиск върху тях в страната да го направят, и могат да спрат, когато видят, че това, което са направили, е достатъчно."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците ще направят услуга на всички ако го гръмнат тоя naляк най-накрая
30
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еманюел Макрон е съюзник на Путин.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има шанс Зеленският още да не е избягал от Украйна. За срещата са доставили украинска минерална вода "Моршинскьа". Знамето отляво също подсказва домакина на срещата. До последно Зеленецът се подвизаваше в офиса на ООН и УНИЦЕФ на ул. Институтска в Киев. Не знам защо братушките го бавят още.
28
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Георги......но комент. Но то разззийската наглост, да нападнеш някого докато до предната вечер си отричал пред света, че това е възможно, а сега да обявиш, че той те е въвлякъл във война няма и нужда от коментар, а от процес...съдебен и медицински.
27
2
 
12
 
! Отговори
Ама никой не ти е преди 2 години
длъжен бе ***! Па и критикува.Бъди благодарен, че поне някой се отзовава и те пускат в ефир да плещиш наляво и надясно.Това че си съсипа народа вече е друг въпрос.А е и време да започнеш да мислиш ако има с кво в дрогираната ти кратуна,щото хамериканските кукумявки дето те съветват наоколо не са ного продуктивни.
26
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е достоен типичен представител на т.н. "украински народ": той е досаден, но за сметка на това нагъл. Когато му помагаш в беда, давайки му парче хляб, той не вика "благодаря", а "защо е без масло?" И после почва да ти дава указания как трябва да се държиш за да му угодиш.
25
3
 
7
 
! Отговори
Тираджията Z преди 2 години
Мисли ги за прасенца касички.
24
2
 
12
 
! Отговори
какво ли преди 2 години
Каквото му наредят САЩ да мисли!
23
3
 
13
 
! Отговори
спомен за Савченко? преди 2 години
Зеления ще го калибрират по същия начин - ще го хванат ще го осъдят и ще го върнат милостиво при създателите си на запад за да вмирише там атмосферата. В резултат на което запада сами ще го разкороноват.
22
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква "украинска национална армия"???? Нали такава държава няма и никога не е имало??? Искаш да кажеш - новоруZийската армия? Ами ок ще добавим жертвите към Катинските при предстоящия нов Нюрнберг.
21
3
 
17
 
! Отговори
L. преди 2 години
Състарил се е завалията. Ама няма и как. То о Запада не бяха обещания, не бяха насъсквания срещу Русия, не беше помпане на самочувствие. Самите САЩ не смеят да излязат срещу Русия А Украйна има голеееееееемия късмет, че Русия не ги счита за вражеска територия. Иначе отдавна да са при св. Петър всички, без нацистите. Те ще са при лукавия.
20
2
 
20
 
! Отговори
СЪЮЗНИЦИ НЯМА преди 2 години
Заглавието г-да журналисти - Зеленски СЪЮЗНИЦИ НЯМА! Всъщност за Зеленски не знам, ама Украйана същзници със сигурност няма. Украйна е сама, т.е. само използвана и ще бъде захвърлена, щом стане непотребна.
19
4
 
19
 
! Отговори
Георги преди 2 години
Зеленски е един национален предател. Въвлече държавата във война и все още поддържа войната.
18
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има още шрот за гонене от руслямското посолство май.
17
1
 
20
 
! Отговори
Мъдрец преди 2 години
Китайските мъдреци са го казали: "Който настройва другиму, срещу него се обръщат"
16
1
 
20
 
! Отговори
На зпад преди 2 години
На запад вече почнаха да се притесняват за зеленото извънземно. То вчера успя да настрои повечето политици на европа срещу себе си.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами оставете "зеления" да го сгазят оркките. Следващите ще сте вие - сини, жълти, червени, розови.... Недалновидни нещастници, като чембърлейн.
14
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Зеленият чете днес. бг и понеже снощи се спукахме да коментираме облеклото му - и явно го досрамя, та се е изкъпал, сменил е тениската, която носеше 2 месеца, вече плесен беше хванала. Браво, браво...сега и дрогата, ако намалиш, ще е супер. И се обръсни...
13
4
 
21
 
! Отговори
Зеления преди 2 години
е на колумбийски витамини отново!
12
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путтаран се цензурира??