Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден

Украйнският президент отхвърли възможността за временно прекратяване на огъня
23 юли 2022 11:30, Красимир Ангелов
233
Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден
Снимка: БГНЕС

До 30 украински военни загиват ежедневно в бойните действия срещу руските войски, а около 250 са ранявани, заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", цитирано от БТА.

"В разгара на боевете през май и юни Украйна губеше от 100 до 200 военни на ден, сега този брой падна на 30 на ден и около 250 ранени", посочи той пред изданието.

Още по темата
Зеленски заяви, че ежедневно получава сведения по въпроса от военното командване.

Да бъде намален броят на жертвите е помогнала преди всичко промяната в огневия баланс, настъпила благодарение на ефективното използване от украинските войски на западни оръжейни системи, се казва в публикацията.

Зеленски отхвърли възможността за прекратяване на огъня, защото според него това ще позволи на Русия да се превъоръжи и прегрупира, но и да запази контрола над превзетите територии, което като цяло ще допринесе за разширяване на конфликта.

"Замразяването на конфликта с Русия означава пауза, която дава на Русия време за почивка. Те няма да използват тази пауза, за да променят геополитиката си или да се откажат от претенции към бившите съветски републики", заяви той.

По думите му украинското общество смята, че първо трябва да бъдат освободени всички територии и чак тогава може да се договаря какво да се прави по-нататък.

Зеленски заяви още, че руският президент Владимир Путин е подценил Украйна, и призна, че руското нахлуване е нанесло значителни щети на западните предприятия и потребители, заради което благодари на съюзниците за продължаващата помощ от тяхна страна въпреки това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
31
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тука за някакви най-велико е да могат да мият тоалетни чинии на запад и да имат банани и тоалетна хартия, такова стадо няма бъдеще.
91
37
 
25
 
! Отговори
справедлив преди 1 година
Фашистка Укрина трябва да изчезне.Времето на фашизма отдавна е отминало.До Нова година бандеровската бърлога ще бъде на пепел.
90
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те и нашите мюсюлмани са си етнически българи, а не Риши Сунак буахахаха в Ню Лондонистан.
89
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Eми като са ти на превършване и жертвите ти са малко
88
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поведението на Зелевия мишок е изцяло подчинено на краварските интереси.Факт.
87
28
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците можете да викате, че имат мюсюлмани, ама те тия мюсюлмани са по бели от вас, а не словоччта на латинска америка и Африка.
86
29
 
20
 
! Отговори
ПорЦелан преди 1 година
Някой яко нашмъркан е нацъкал минуси. И хаймарсите ще изчезнат като Байрактарите. 30 спокойно може да се умножи няколко пъти
85
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бачкатор - ау, рашистите се загрижили за запада отново... Какви добри хора!
84
23
 
13
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
А кога ще дойде твоя ред. Божичко помогни прибери го за да не прави злинини.
83
26
 
14
 
! Отговори
някой преди 1 година
В сряда вечерта военен експерт симпатизиращ на ***, твърдеше, че в тъмната мрежа е написано, чеот доставените Химърси от 2 до 4 са унищожени, а един е продаден на Русия.Двата хеликоптера с които азивците се опитаха да избягат от Мариопол са свалени с пленени Стингъри. Имало много обяви за продажби на Джевелини, които много "случайно" се появиха в Сирия и Йемен.
82
32
 
22
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Укрофашагите трябва и ще бъдат изтребени до крак.Лошото е че бандеровската зараза плъзна по цяла Европа ,та скоро ско.пците от джендърския ЕС ще берат ядове.И всичката тази война е само и единствено за да се угоди на варварските ФАЩ.Краварската алчност и агресия сее навсякъде само войни ,конфликти и милиони жертви.И така е в последните 70-80 години.
81
24
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво без западната помощ Русия нямаше да си върне исконните земи в измислената Укрия. Че на всичкото отгоре и световния им ред отива на кино то да беше само Укрия ехеее. Лусна западното лицемерие хората по света гледат това, че не казват нищо за да е ги избомбят ФАЩ не значи, че ги харесват и когао дойде времето ще им ритнат столчето, а САЩ ги пишете бегали белите вече са малцинство по раждаемост и трябват само време и са чао САЩ ще станат нещо като Венецуела или Аржентина.
80
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
жал ми е за вас, работещи в този хубав слънчев ден (те ще си припознаят сами по количество на щракнати минусчета към този коментар). Еми какво да се прави, трябват парички за хляб
79
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представяте ли си Ботев и Левски както мислят за Кирил Петков, Христо Иванов, Атанасов, Боку и ко буахахаха?
78
28
 
13
 
! Отговори
Джустрене преди 1 година
Като свърши операцията ще има доста работа в украйна по оплождане на жените, защото нема да остана ни един укро-нацик муахахаха
77
21
 
30
 
! Отговори
Минуващ преди 1 година
Всички ватенки дето коментирате против Украйна имате по един минус от мен. Без VPN съм и ви мразим безплатно!
76
16
 
8
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 1 година
Zelenski misli i govori tova ,koeto mu zapoviadat amerikanskite mu gospodari !!! Toi i ukraincite biaha upotrebeni ot Amerika v borbata i za vlianie i nadmoshtie nad Rusia !!! Vsichko ostanalo sa babini devitini !!!
75
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
какво защитават те? зеления??
74
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 78 Глупави са като гледам какви индивиди населяват тази територия, Левски и Бтев никога не биха жертвали интересите на България заради чужди сили, те ни освободиха атлантиците ни поробиха доброволно, тези велики личности сигурно се обръщат в гробовете си.
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 76, когато аз прочиствам женка ти от вагинални течности, за мен е специална операция, за женка ти неописуем кеф, а за теб - поредния баджанак