Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден

Украйнският президент отхвърли възможността за временно прекратяване на огъня
23 юли 2022 11:30, Красимир Ангелов
233
Зеленски с признание: Украйна губи до 30 военни на ден
Снимка: БГНЕС

До 30 украински военни загиват ежедневно в бойните действия срещу руските войски, а около 250 са ранявани, заяви украинският президент Володимир Зеленски в интервю за в. "Уолстрийт джърнъл", цитирано от БТА.

"В разгара на боевете през май и юни Украйна губеше от 100 до 200 военни на ден, сега този брой падна на 30 на ден и около 250 ранени", посочи той пред изданието.

Още по темата
Зеленски заяви, че ежедневно получава сведения по въпроса от военното командване.

Да бъде намален броят на жертвите е помогнала преди всичко промяната в огневия баланс, настъпила благодарение на ефективното използване от украинските войски на западни оръжейни системи, се казва в публикацията.

Зеленски отхвърли възможността за прекратяване на огъня, защото според него това ще позволи на Русия да се превъоръжи и прегрупира, но и да запази контрола над превзетите територии, което като цяло ще допринесе за разширяване на конфликта.

"Замразяването на конфликта с Русия означава пауза, която дава на Русия време за почивка. Те няма да използват тази пауза, за да променят геополитиката си или да се откажат от претенции към бившите съветски републики", заяви той.

По думите му украинското общество смята, че първо трябва да бъдат освободени всички територии и чак тогава може да се договаря какво да се прави по-нататък.

Зеленски заяви още, че руският президент Владимир Путин е подценил Украйна, и призна, че руското нахлуване е нанесло значителни щети на западните предприятия и потребители, заради което благодари на съюзниците за продължаващата помощ от тяхна страна въпреки това.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
5
 
7
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 121 Колко човека на ден трябва са емират в Украйна според теб за да и отчайващо? На някои им стига да упре баща им, синът или брат им на фронта за да се отчаят..
111
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве вие разбрахте ли ко станало ? Имало опит да убият Зеленски . Те затва отишли там американците и почнали да уволняват масово . За тва уволнили за предателство прокурорите . А в южна Украйна масови репресии и уволнени всички местни власти . Американците са вкарани във война на изтощение . Вече няма да има големи настъпления а малки по цялата линия на съпрекосновение с артилерия . Американците война на изтощение с талибаните в Афганистан не спечелиха а как ще спечелят срещу Русия ?
110
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "до ъъ" - поне не си слагай по 10 лайка в минута, ако критикуваш някого, че уж го направил. Много очевадно е.
109
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като си помисли човек че Украина е 40 милиона и воьи реал а война и губи 30 живота на ден, а ние без война при 6 милиона жители от вируса трайно губехме по 150_200, не е толкова отчайващо там.
108
22
 
11
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Hезнам, аз като имам рана и ми тече 1 литър кръв на ден, гледам да спра кръвотечението, а не съобщавам всеки сен колко литра кръв губя. Но Зеленски явно е на друго мнение..
107
19
 
13
 
! Отговори
до ъъ преди 1 година
каза "човекът" с 3 харесвания на 20-та секунда :D:D:D
106
18
 
7
 
! Отговори
Зеле на Ски преди 1 година
Май и юни са губили по 100-200 войници на ден, а тогава разправяше , че са загубили 2-3 хиляди общо! Ако вземем 150 на ден за 2 месеца са 9000, без да се смятат март и април! Явно не лъже никак и сега сигурно пак казва истината!
105
3
 
12
 
! Отговори
ъъ преди 1 година
Хаха, *** *** са много забавни - когато си натряскат плюсове на коментарите - няма проблем. Но не дай си боже някой да им сложи минус - веднага това са платени "кравари" или световната конспирация работи срещу тях, или някой иска да "скрие истината" и т.н. Такова умопомрачение рядко се среща.
104
19
 
5
 
! Отговори
Умножете 30... преди 1 година
...по 20 и ще получите по-достоверната стойност.
103
24
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,американофенските тролячета днес са на дежурство,днес е почивен ден ще вземат двоен надник
102
25
 
13
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Нали бяха по 200 бе? Нали преди няколко седмици казахте двеста? Май по-здраво трябва да ви лупат руснаците.
101
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
преди два дена рус съобщи че с една ракета в харков са унищожили 200 наемниа тоя лъжец говори за 30 човека тоя много взе да лъже да вдигне духа на армията си
100
30
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зельо, на твоята съвест тежат тия загубени животи. Не по 30 на ден, по един да е, пак е много. Ти си в основата на предизвиканото нахлуване от страна на Русия. Ама, пискай по тв и чакай ония зад океана да те спасят. Все още има живи украинци. Да си беше останал некадърен артист, никой нямаше да пострада, ама от некадърен политик доста неща зависят. И животът на хората. Безмозъчник!
99
32
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом кокаиновият клоун и лъжливата украинска пропаганда измислила призрака на Киев говорят за 30, смятай колко са в действителност.
98
17
 
4
 
! Отговори
Офффф преди 1 година
А те кога ще загубим ? Чакахме те!
97
24
 
10
 
! Отговори
Зе преди 1 година
Оставка, съд и затвор.
96
22
 
7
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Украйна е бита карта, въпрос на време е Киев, да падне! След това започва атака над фашистка Европа, напред до Лисабон!
95
30
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Направи ги 250-300 и си стискаме ръцете
94
19
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На кремълското джудже оня ден в ефир му течеше носа от мъка и се давеше постоянно, че скоро ще го очистят и няма да може да си живее в бункера вече
93
29
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха,още руснаците не са ги натиснали в донбас,като почнат с настъпленията бройката ще е минимум 3 пъти горница