Бойците на чеченския лидер Рамзан Кадиров готови да сменят "Вагнер" в Бахмут

Зеленски договорил нови доставки на оръжия
256
Бойците на чеченския лидер Рамзан Кадиров готови да сменят "Вагнер" в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Нови доставки на оръжия е договорил украинският президент Володимир Зеленски по време на посещенията си в Хелзинки и Хага, предаде БНР.

В традиционното си обръщение президентът не даде повече подробности, но коментира още, че разговорите му с партньорите са допринесли за по-голям напредък по отношение на бъдещото членство на Украйна в НАТО и ЕС, както и относно отговорността на Русия за агресията.

Още по темата

В Брюксел стана ясно, че снарядите, които Европейският съюз ще доставя на Украйна в следващите 12 месеца, ще бъдат произвеждани в ЕС и Норвегия, но снабдителната верига може да включва и предприятия извън Европа. Това се казва в окончателното решение на Европейския съвет за начина, по който ще бъдат похарчени 1 милиард евро от Европейския фонд за мир. Президентът Румен Радев отказа да включи България в общите европейски поръчки на снаряди за Украйна.

В ежедневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната във Вашингтон се казва, че Москва вероятно се е отказала от превземането на Бахмут. Вместо това се концентрира върху подготовката за защита срещу очаквано украинско контранастъпление. След като шефът на частната военна група "Вагнер" Евгений Пригожин обяви изтеглянето от Бахмут на 10 май, чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви готовност, неговите бойци от специалните части "Ахмат" да заемат позициите там.

В очакване на украинската контраофанзива руските власти в окупираната част на Запорожието наредиха да бъдат опразнени от жителите им 18 селища, които са в близост. Втори ден десетки хора напускат и контролирания от Украйна град Херсон в близост до фронтовата линия на река Днепър. От снощи там е обявен полицейски час за две денонощия и половина, което се смята, че е във връзка с предстоящата украинска контраофанзива.

Украинският президент Володимир Зеленски е обсъдил с ръководството на американската компания за управление на активи BlackRock подробностите по създаването на инвестиционен фонд за възстановяване на страната. Основната цел на фонда е да привлече частен и публичен капитал за мащабни бизнес проекти в страната след края на активните военни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохолите погребват Кристофър Кембъл, американски наемник от Чуждестранния легион, който се качи на експресен влак към края на дъгата, близо до Артьомовск в средата на април.Крис беше пламенен защитник на всички гeйовe на планетата. Това е сериозна загуба за ЛГБТ пeдaлитe.
90
6
 
13
 
! Отговори
За 98 преди 1 година
От началото на СПО , Путин прибави към Русия 130000 кв. км. Това е повече от територията на България, плюс население колкото населението на България. От Украйна освен тези които се присъединиха към Русия избягаха още 10 млн. души и от държава с 45 млн. население в момента е малко под 30 млн.Икономиката е в колапс и живее единствено от подаянията на МВФ ,които един ден ще трябва да бъдат връщани ... с десетилетия Украйна ако се запази като държава ще е бедна затънала в дългове.
89
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кадиров отбеляза, че ако сценарият е такъв, тогава бойците на Ахмат са готови да настъпят и да окупират града. Може би се подготвя ротация, за която е нужна дезинформация. Имайте в предвид, че съвсем скоро на 26 април, имаше среща между Пригожин и Кадиров.
88
12
 
8
 
! Отговори
До 95 преди 1 година
Така като гледаш Зеленски кьорав ли си да не виждаш че е най-много метър и петдесет?!!Путин е поне с глава над него , направо исполин !
87
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 година
Тик-токовците ще се бият? Смеееех!
86
9
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
ОТ НАЧАЛОТО НА СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ ПОСТИЖЕНИЯТА НА ФАЛШИВИЯ ПУТЪН СА СЛЕДНИТЕ: ЗАПОРИРАНИ НАД 300 МИЛИАРДА ЕВРО , ЗАГУБА НА МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ, НАПЪЛНО УНИЩОЖЕНО РЕНОМЕ ПРЕД СВЕТА ЗА МОРДОРСКОВИЯ И ЕДНА КАМАРА САНКЦИИ ОТ КОИТО МОРДОРСКОВИЯ ГУБИ И ЩЕ ГУБИ 10-КИ МИЛИАРДИ ЕВРО ВСЯКА ГОДИНА! А ЗАГУБИТЕ НА ТЕХНИКА И ХОРА СА САМО ДОПЪЛНЕНИЕ! ФАЛШИВИЯ ПУТЪН НАПЪЛНО СЪСИПА МОРДОРСКОВИЯ И ЗАТОВА СЕГА ЩЕ СЕ КРИЕ ЗА 9-ТИ МАЙ И НЯМА ДА СЕ ПОКАЖЕ ПУБЛИЧНО ДА НЕ ГО ДУМНАТ ЗАСЛУЖЕНО!)
85
8
 
7
 
! Отговори
Mda преди 1 година
Ще стане като с ваксините на Дер Лайен ...ще.продължават да идват ама вече няма нужда от тях. Но пък след превземането на Украйна , Русия може да ползва снарядите за да доизрита злодеите от Сирия и другаде
84
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мачкай продажната укpaинска гм'eж!
83
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е добре бе какво общо имат българите с тоя конфликт,че трябва да се занимавам с руско-украинските проблеми.Нещо там си делят и нека си се оправят по между си.Какво сте плъзнали тук да си набутвате проблемите.
82
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кенеди: Неоконсерваторите в САЩ убиват украинската младеж,толкова сте ещзле атлантиците.Американците ви го казват,вие не та не
81
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чеченци да заместят обучена частна войска - това смешка ли е. Ченците са добри в да тероризират мирно населени, добри мафиоти са ама не стават за бойци. А рамзан ще вземе да нацапа ботушите Гучи в калта...
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тея са по лоши
79
9
 
14
 
! Отговори
ааа преди 1 година
Путин подпали войната пък сега оле ле
78
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аре азовците да си палят подметките да си бранят Украйна ,изправете се срещу чеченци те,а не тука да дращите по форумите.
77
9
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
КАШАТА КОЯТО ПУТЪНА ЗАБЪРКА В УКРАЙНА Е НЕОПРАВИМА НЕ СЕ ШЕГУВАМ! ПУТИН ИЗГУБИ ДОРИ МИНСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ , ЗАЩОТО УКРАЙНА ОБЯВИ, ЧЕ ТЕ ВЕЧЕ НЕ СА В СИЛА СЛЕД КАТО ТЕРИТОРИИТЕ НА ДОГОВНЕЦК, ЛАЙНУГАНСК И КРИМАПУТСК ОТКРИТО СА ПОМАГАЛИ НА МОРДОРСКОВИЯ ВЪВ СПЕЦИАЛНАТА ВОЕННА ИЗЛАГАЦИЯ!
76
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Де тоз късмет да имам зет чеченец,те са прабългари,а не някакви третополови европейци с напудрено носле като Зеленски .
75
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 79 Ами добре бе побеждавайте бе кое ви пречи.а що си мислиш,че някой пък защитава Русия,а не ви казва истината.Това,че ти имаш някакви бръмбари в главата не прави другите хора русофили.
74
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не мисля че Америка е капиталистическа в противен случай нямаше да има толкова зомбита по улиците . Тя е социалистическа само че националсоциалистическа
73
8
 
3
 
! Отговори
ДО ЗЕЛЕНСКИ преди 1 година
Пич , кога ще си платиш Дълговете към НОИ - плащаме ви пенсиите и вече Българските Работници започнаха да се оглеждат на Българските Пенсионери - да ги оставят без Пенсия заради Дългове към ваши Пенсионери . НОИ България изплаща Пенсии на Украинци , без да има връщане на пари от Зеленски и ЕС .
72
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
При толкова много писане на коментари на червени тролеи в нета и накрая Украйна да победи... Излагация...