Бойците на чеченския лидер Рамзан Кадиров готови да сменят "Вагнер" в Бахмут

Зеленски договорил нови доставки на оръжия
256
Бойците на чеченския лидер Рамзан Кадиров готови да сменят "Вагнер" в Бахмут
Снимка: БГНЕС

Нови доставки на оръжия е договорил украинският президент Володимир Зеленски по време на посещенията си в Хелзинки и Хага, предаде БНР.

В традиционното си обръщение президентът не даде повече подробности, но коментира още, че разговорите му с партньорите са допринесли за по-голям напредък по отношение на бъдещото членство на Украйна в НАТО и ЕС, както и относно отговорността на Русия за агресията.

Още по темата

В Брюксел стана ясно, че снарядите, които Европейският съюз ще доставя на Украйна в следващите 12 месеца, ще бъдат произвеждани в ЕС и Норвегия, но снабдителната верига може да включва и предприятия извън Европа. Това се казва в окончателното решение на Европейския съвет за начина, по който ще бъдат похарчени 1 милиард евро от Европейския фонд за мир. Президентът Румен Радев отказа да включи България в общите европейски поръчки на снаряди за Украйна.

В ежедневния анализ на ситуацията в Украйна на Института за изследване на войната във Вашингтон се казва, че Москва вероятно се е отказала от превземането на Бахмут. Вместо това се концентрира върху подготовката за защита срещу очаквано украинско контранастъпление. След като шефът на частната военна група "Вагнер" Евгений Пригожин обяви изтеглянето от Бахмут на 10 май, чеченският лидер Рамзан Кадиров заяви готовност, неговите бойци от специалните части "Ахмат" да заемат позициите там.

В очакване на украинската контраофанзива руските власти в окупираната част на Запорожието наредиха да бъдат опразнени от жителите им 18 селища, които са в близост. Втори ден десетки хора напускат и контролирания от Украйна град Херсон в близост до фронтовата линия на река Днепър. От снощи там е обявен полицейски час за две денонощия и половина, което се смята, че е във връзка с предстоящата украинска контраофанзива.

Украинският президент Володимир Зеленски е обсъдил с ръководството на американската компания за управление на активи BlackRock подробностите по създаването на инвестиционен фонд за възстановяване на страната. Основната цел на фонда е да привлече частен и публичен капитал за мащабни бизнес проекти в страната след края на активните военни действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
6
 
10
 
! Отговори
Цирка продължава преди 1 година
Свирепите вагнеровци след като бяха оставени без муниции, избити като мухи и техното шефче рева кто изнасилен против кремъл, сега ще бъдат сменени от Тик Ток армията на инфантилния ***, педя човек лакът брада.
110
2
 
3
 
! Отговори
128 преди 1 година
Има едно голямо АКО. Може да възтановяват може и да НЕ.
109
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинският президент Володимир Зеленски е обсъдил с ръководството на американската компания за управление на активи BlackRock подробностите по създаването на инвестиционен фонд за възстановяване на страната. Основната цел на фонда е да привлече частен и публичен капитал за мащабни бизнес проекти в страната след края на активните военни действия.Сами си го признахте.
108
3
 
5
 
! Отговори
115 преди 1 година
Преди време един италиански капитан напусна първи потъващия круиз. И тук може да стане така
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Байдън оспори Стария Завет.. Няма да увеличим дълга, който всеки президент е създал тук през последните ШЕСТ МИЛИОНА ГОДИНИ.....Ватикана засега отказа коментар.Хаха
106
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 1 година
Бюджета няма общо с печалбите от снаряди. Парите няма да стигнат до хазната.
105
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е какви работи места печелите бе.Има дупка в бюджета,а той бил печелил работни места и пари от снаряди.Е как става така,че от 10000 град като Сопот 5000 и преди войната работеха във ВМЗ.От къде ще се появат такива хора с нужната квалификация,за да произвеждаш повече.На тая измислица,че в Костенец било възобновено производство може да повярва само човек,които изобщо не е ходил там и не познава града.Е понеже всички печелят от оръжията се оказва,че трябва да взимат заеми за милиарди.
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
mm да вместо да продаваме сняряди, печелим пари и работни места ..Радев решил да се подмаже на *** ...
103
5
 
10
 
! Отговори
До 85 преди 1 година
И някой който не е за зеления , е русофил? Толкова ли сте обратни ве, третополови
102
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В последния абзац е съсредоточена цялата истина.
101
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Третите разряди нападат статиите с минуси. Напред инстанбулски конвенции безплодни
100
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Саудитска Арабия вдига цените на петрола за Европа с $1,1-1,8 за барел - ReutersВ същото време цените на горивата за Азия ще паднат с $0,35 за барел, съобщава изданието.Смех голям.
99
19
 
12
 
! Отговори
До 109 преди 1 година
Вчера Борел заяви в прав текст:- Ако Запада сега спре подкрепата , Украйна пада до дниПутин си е всеки ден на работа в Кремъл , Зеленски си подава отвреме-навреме главата от бункера , а в последните дни избяга от Украйна уж на обиколка точно след като руснаците сериозно се заканиха че няма да оставят пpocтотията с дроновете ненаказана !
98
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинец,я се присъединявай към азовците и си заминавай в продънената държава .Махайте се от България ,никой не ви иска мафиоти такива.
97
2
 
4
 
! Отговори
Ще ги обръснат преди 1 година
Чуоат стойки по стадионите - на това му идва края !
96
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски искаше оскарче, ама нема......наш Грозев го получи :))) Имаме "чеченец" тука, видехме го всичките :)))
95
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как няма да е изпълнен с енергия Зеля,като е напудрено,ще изяде всичко живо
94
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво се нервиш на випиен крaвата,фактите са си факти?Украйна вече не съществува тя е фалиралата ,изкупена от Блек Рок .
93
20
 
8
 
! Отговори
100% преди 1 година
До 999 окрайна свърши.....
92
1
 
20
 
! Отговори
999 преди 1 година
Особено ме впечатли ,че Зеленски е обсъдил с ръководството на BlackRock подробностите по създаването на инвестиционен фонд за възстановяването на Украина след края на активните военни действия.Основната цел на фонда щял да бъде привличането на частен и ПУБЛИЧЕН капитал за мащабни бизнес проекти в Украина.