Шойгу: Украйна понася колосални загуби при десант

Украинските сили са опитали десант в Херсонска област
21 ное 2023 15:30, Александър Попов
298
Шойгу: Украйна понася колосални загуби при десант
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на отбраната Сергей Шойгу каза, че Украйна не е постигнала успех в опита си да осъществи десантна операция в Херсонска област, предаде Ройтерс.

"Всички опити на украинските въоръжени сили да проведат десантна операция в Херсонското направление се провалиха. Благодарение на активните и професионални действия на нашите военнослужещи от морската пехота, силите за специални операции на украинските войски понасят колосални загуби", каза Шойгу.

По-рано днес руското отбранително ведомство заяви, че авиационни и артилерийски части са осуетили опитите на украинската армия да установи контрол върху по-големи територии на източния бряг на река Днепър и да отвоюват острови в устието ѝ в Южна Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
7
 
! Отговори
Хунка преди 9 месеца
До Не знам за Укрия ама-----а пък на руско-финландската граница неудържими тълпи напират към ЕС
54
5
 
4
 
! Отговори
разхлопва се дъската преди 9 месеца
на ЕС народеца. Най-често споменаваните от европейските граждани причини да им се разхлопа дъската са притесненията, свързани с военните операции в Украйна, влошаването на стандарта на живот и мрачните перспективи за бъдещето.Тук си струва да припомним, че именно Европа, подбудена от САЩ, инициира икономическия развод с Русия, в продължение на 10 години активно участва в превръщането на Украйна в неонацистка антируска държава, и към момента продължава да я снабдява с оръжие.
53
4
 
5
 
! Отговори
До 50 преди 9 месеца
Може, може... Само че, и в България и в останалата част от ЕС, животът никога не е бил по-хубав и лесен, от сътворението насам. Хората никога не са били по-богати, здрави и дълголетни.
52
5
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 9 месеца
Според информация на статистическата служба на Европейския съюз безработицата в еврозоната през септември е нараснала до 6,5% (в Русия е наполовина по-малко). Икономическата роля на Европа в света продължава да намалява според СУИФТ еврото вече е отстъпило място на юана в международните разплащания. Конкурентоспособността на европейските продукти пада. Производствената им цена се е вдигнала до неконкурентноспособни нива, защото тя вече не се поддържа от евтините руски енергийни ресурси.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Да бе, другарю Шойгу... А как върви поредната могилизация??? Нали само професионалната армия щеше да участва? ХАХАХАХАХА
50
7
 
4
 
! Отговори
Клоаката в Киев преди 9 месеца
се разпада! Язък за милиардите, стотиците милиарди дето се изсипаха там от нашите данъци. Европа досега е дала 70 милиарда пряко а има косвени загуби за над трилион евро.
49
7
 
3
 
! Отговори
Не знам за Укрия ама преди 9 месеца
Цените в ЕС бият рекорди, икономиката му е в рецесия, индустрията му е в упадък. Индексът на бизнес активността в производството и услугите в еврозоната падна до най-ниското си ниво по-ниско от времето на т. нар. пандемия, а икономическият растеж на същата се е свил почти пет пъти от 2022 г. насам. А най-силните икономики в ЕС Германия и Франция вече са с отрицателен БВП растеж. Според информация на статистическата служба на Европейския съюз безработицата в еврозоната през септември е макс!
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Когато загърмят Сарматите, в главите на евроатлантичетата в Брюксел ще зазвучи тихо и протяжно Одата на Радостта. Със затворени очи и с усмивка ще посрещнат те този сюблимен миг на спокойствие. Но секунда по-късно ще осъзнаят, че любимият им Европейски химн всъщност е тяхната лебедова песен, ще отворят очи и ще видят слънцата. ЯДРЕНИТЕ СЛЪНЦА!
47
2
 
9
 
! Отговори
Нацистки писък преди 9 месеца
Срещу Майка Русия се бият цялото НАТО плюс ФАЩ. 40 държави хвърлят ракета след ракета, тянк след танк! Но Майка Русия удържа, търпи. И мина година минаха две и парите се свършиха. Печатат още! Обаче няма производство, в Южна Корея дори снарядите се свършиха! А Майка Русия чака спокойно, достолепно! И малко по малко надига мечешката ***. Още малко и тази *** ще се стовари! А в НАТО ще се чуе писък! Нацистки писък!
46
4
 
9
 
! Отговори
От Наполеон до днес преди 9 месеца
Наполеон влиза в Русия с армия от 700,000 души която надминава милион заедно с поддържащия персонал. Реално той впряга силите на цяла Европа срещу Русия. В армията му има много Поляци други народи. Що се казасе до Хитлер, операция Барбароса заплчва с настъплението на 3 милиона и 900 хиляди души армия срещу СССР. Русия губи близо 30 милиона души в следствие на ВСВ но все пак успява да отблъсне нацистите. Няма кой да се опре на Майка Русия!
45
3
 
4
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
Но нещата са много по-лоши за Киев - за него "задухаха всички тъмни ветрове на политиката и дипломацията". На фона на ситуацията в Близкия изток Украйна "изчезна" от медиите за един ден и сега там се натрупват само лоши новини. Сега Западът сериозно мисли какво ще стане, ако Украйна загуби?
44
3
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Фигаро: Западът не успя да отслаби Русия, той показа изключителна устойчивост. Френският вестник пише, че икономическият колапс на Руската федерация, на който се надяваше Западът, не се е случи. Както не се случи дипломатическата изолация, обявена от западните страни, тъй като страните от глобалния Юг "демонстрираха своята подкрепа или поне добронамерен неутралитет към Кремъл". Русия също така демонстрира способността си да се "адаптира във военната област", ​​където промени тактиката, за да съответства на тази на своя противник, използвайки дронове например, пише Фигаро.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
обяВие май не си давате сметка, че целта на Русия е точно да се достигне до такава позиционна война. От една страна проточвайки нещата изтощават Украйна, а армията на Укрите се нанизва на отбранителните линии на Руснаците и така с минимално собствени жертви постигат максимално жертви на противника. От друга страна цените на горивата се вдигнаха и им идват свежи приходи. Защо да приключват нещата бързо! Танкове губят, но си произвеждат нови а това още повече стимулира икономиката. 3% ръст за 2023
42
2
 
5
 
! Отговори
2 преди 9 месеца
при производството на боеприпаси, докато Русия е разположила своя ВПК "на две-три смени". Въпреки санкциите икономиката на страната "се справя изненадващо добре", а по отношение на прогнозирания растеж на БВП дори надминава UK, отбелязва анализаторът. И накрая, събитията в Близкия изток "осигуриха на Путин кризата, която той чакаше". Авторът пише, че руснаците са били "окуражени", че заради войната в региона САЩ е трябвало да изпратят оръжия на Израел, включително 155-милиметрови артилерийски снаряди, "от които зомбакнацистишените отчаяно се нуждаят".
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Евроатлантичетата се чудят какво значело демилитаризация. Ами Украйна почна войната с 4-5000 бронирани машини включая танкове. Няма ги! Сега чакат леопард някой ако им пратят. Започна с 500,000 добре обучена армия. Няма я. В момента събират хора от кол и въже и даже бременни жени пускат на фронта. А денацификацията, структури като Азовски батальон и разни други дето гастролираха с факли и пречупени кръстове насам натам ще бъдат закопани 2 метра под земята барабар с кръстчетата и слънцата им.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Южна Донецка посока. Времевски сектор. Позиционните боеве продължават по цялата линия на съприкосновение. Зомбираната по натовски стандарт биомаса много рядко преминава в атака, но руските бойци периодично организират набези на вражески позиции северно от Приютное и в района на Урожайное.
39
3
 
6
 
! Отговори
До 82-ОМБР преди 9 месеца
Преди няколко дни украинците демонтираха паметника на Пушкин. Как ли би се чувствал Пушкин, ако види какво правят фашистите.
38
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Херсонско направление. В Кринки на левия бряг на Днепър ситуацията остава същата. Зомбитата на киевският наркокартел прехвърлят резерви в населеното място, руснаците бият с каквото могат, зомбакнацистишена изнася ранените, но не напуска позицията. Тази нощ, според непотвърдени данни, две лодки със зомбакнацистишени са били унищожени близо до Кринки. От място пишат, че "зомбакнацистишените дори не можаха да стъпят на брега, удавиха се". Зомбитата на киевската хунта държат мини плацдарм на левия бряг, но плащат огромна цена за това всеки ден.
37
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
След известно време Авдеевка ще изглежда по същия начин като Артемовск.
36
4
 
5
 
! Отговори
Един милион преди 9 месеца
когато паднат един милион укри пратени в месомелачката от престъпния режим в Киев. Тогава ще се надигне тъмната маса на Укро народа и ще свали надрусаното джидже Зе.