Белгия дава на Украйна 30 изтребителя F-16, първите - още тази година

Ще бъде подписано двустранно споразумение в сферата на сигурността
28 май 2024 11:17, Елка Василева
84
Белгия дава на Украйна 30 изтребителя F-16, първите - още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Белгия ще се ангажира да въоръжи Украйна с 30 изтребителя F-16, като първите доставки са планирани за тази година, съобщи днес информационна агенция Белга, като се позовава на белгийския външен министър Хаджа Лабиб.

Съобщението бе направено броени часове преди посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел, където той да се срещне с представители на правителството, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Зеленски ще подпише споразумение в сферата на сигурността с белгийския премиер Александер де Кро, съобщи белгийското правителство, цитирано от Ройтерс.

Украинският лидер се опитва да гарантира допълнителна военна помощ за страната си от западните съюзници, докато силите на Киев сдържат настъплението на руските сили.

Вчера Зеленски посети Испания, която обеща тази година да предостави на Украйна военна помощ на стойност един милиард евро по силата на споразумение в сферата на сигурността между Киев и правителството на испанския премиер Педро Санчес.

Украйна подписа серия от такива споразумения със западните си партньори, които обещаха да ѝ оказват дългосрочна помощ под формата на доставки на оръжия и обучение на украински войници, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
12
 
! Отговори
брей...тцъ..тцъ... преди 3 месеца
*** много дашна тая мароканка Хаджа Лабиб.Дали да не и се обадя да ми направи еднаСвирка и на мен...ще и излезе по евтино от 30 броя F-16-ки ?
56
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 56 - много ти е крайно мнението, но в общи груби линии мога да се съглася с теб. Но аз искам да те попитам - а кой го разрешава това нещо? Кой се съгласява на това? Нали знаеш нашият народ в безкрайната син мъдрост какво казва (не го казвам саркастично!) - Не е луд, който яде баницата, а този, който му я дава. Ние защо се поставяме в такава позиция, че да се гаврят с нас? Къде е националното ни достойнство?
55
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България дава 16 .Първият до края на таз година.
54
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 53 да реалността е такава заменят населението на Европа, че. Н. Ия. Т бежанец идва и ЕС му дава държавно жилище парични помощи и прочее социялни придобивки а ние спим по Парковете на запада и обираме, бутилки да си купим храна нали затова ни приеха в ЕС да ни делят на Чер... Ни и бели имигранти, на Мисулмани- будистки и християнски имигранти. Видяхме че източните държави в ЕС ги приеха да ги грабят и използват за войни.
53
0
 
6
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Боби турбото: Умнико всеки боеприпас има срок на годност от обикновенич патрон за пистолет до Самолетоносача. За обикновените снаряди срока е 25-30 ггодини, след това се прави контролна стрлба и се удължава стока с 10-15г още. След това тези снаряди трябва да се утилизират което е поне толкова скъпо колкото производство. Съответно Умния Кимчо продава запасите си от 20-30г снаряди на РФ, която ги ползва по предназначение а Кимчо с получените финанси произвежда чистак нови боеприпаси.
52
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Що не дадат на фермерите по някое евро да орат и сеят . Да произвеждат . Европа фалира , почерня с африканска *** ...А те наливат ли наливат масло в огъня . Зеления наркоман да копае дупки в земята . До последния Украйнец...
51
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 85% от света БРИКС+: "Трижди проклети да са изчадията на запад, които предизвикаха тази война" - НЕ. Войната я направиха Русия и Украйна. Онези от Запад правят това, което умеят най-добре - възползват се от обстановката. Безспорните лидери в тази област разбира се са САЩ. Трябва да им го признаем. Но проблемите, големите проблеми ги създадоха Украйна и Русия. Затова, когато един ден войната свърши, и Зеленски и Путин трябва да бъдат изхвърлени на бунището на Историята.
50
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гражданската война в бившите соц. Държави идва. ЕС хочет вернуть призыв и отправить молодежь на Украину, Сийярто Обязательный призыв в ЕС хотят вернуть, чтобы сначала отправить на Украину воевать молоджь Центральной Европы из-за роста потерь Киева, заявил глава МИД Венгрии Петер Сийярто.Источник: h
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Забележете: "НАЙ вероятно мароканка" - почти си прав. Родителите й са гастербайтери от Алжир, а тя самата е родена 1970 г. в Белгия. Но(!) - това е новата реланост. Трябва да я приемем. Гледай Великобритания, гледай Германия, гледай Скандинавския свят и т.н. и т.н. Просто светът вече е друг. Не казвам по-хубав или по-лош. Просто нещата от края на Студената война насам много силно се промениха и продължават интензивно да се променят.
48
5
 
25
 
! Отговори
Жиката преди 3 месеца
Сега разбрах ,защо сме членки в ЕС.Да плащаме масрафите на Евроидиотите.
47
1
 
13
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Тия самолети няма откъде другаде да излитат, освен от Румъния и Полша. Те в България не ги пускат, че нямаме и едно летище, пригодено за тях, какво остава за Украйна, дето летищата и са разбомбени поне по два пъти в месеца.
46
6
 
15
 
! Отговори
85% от света БРИКС+ преди 3 месеца
Трижди проклети да са изчадията на запад, които предизвикаха тази война още преди 10 г. и които продължават да я разгарят. Те ще я загубят така или иначе или просто светът ще свърши
45
4
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Те тия ефки дето ще дават, са набор 79-80 с амортизирани, напукани фюзелажи. Два лупинга да направят и са без крила. Ще се учудя, ако изобщо полетят половината от тях за повече от час.
44
2
 
17
 
! Отговори
Москвич преди 3 месеца
България има 8 и трябва да даде 4.
43
14
 
7
 
! Отговори
Боби турбото :D преди 3 месеца
САМОЗВАНИЯ ПУТИН ЩЕ ТРЯБВА ПАК ДА ХОДИ ДА ПРОСИ ОРЪЖИЕ ОТ СЕВЕРНА КОРЕЯ И КИТАЙ.
42
5
 
15
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А ще има ли Украйна ТАЗИ година? Питам за един познат от бункера.
41
1
 
26
 
! Отговори
Забележете преди 3 месеца
Белгийския външен министър Хаджа ЛАБИБ.НАЙ вероятно мароканка, вижте това са новите Расисти срещу нас, Хазароеврейските Глобалисти Мафиози управляващи сащ, извършват тази политика на замяна
40
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Белгийците имат 63 машини и щели да дадат половината на Зеления пъпеш,е нЕма такива Ол г рЕни.
39
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ако Русия спечели в Украйна със западната система е свършено. Още Маркс е обяснил, че капитализма не неефективна система и без постоянен приток на евтини ресурси ще рухне. Впрочем капитализма рухна 80те години, но товага Горбачов им направи подарък, и 30 години живеят от развала на СССР, но с Путин свърши.
38
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?