Белгия дава на Украйна 30 изтребителя F-16, първите - още тази година

Ще бъде подписано двустранно споразумение в сферата на сигурността
28 май 2024 11:17, Елка Василева
84
Белгия дава на Украйна 30 изтребителя F-16, първите - още тази година
Снимка: архив, БГНЕС

Белгия ще се ангажира да въоръжи Украйна с 30 изтребителя F-16, като първите доставки са планирани за тази година, съобщи днес информационна агенция Белга, като се позовава на белгийския външен министър Хаджа Лабиб.

Съобщението бе направено броени часове преди посещението на украинския президент Володимир Зеленски в Брюксел, където той да се срещне с представители на правителството, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Зеленски ще подпише споразумение в сферата на сигурността с белгийския премиер Александер де Кро, съобщи белгийското правителство, цитирано от Ройтерс.

Украинският лидер се опитва да гарантира допълнителна военна помощ за страната си от западните съюзници, докато силите на Киев сдържат настъплението на руските сили.

Вчера Зеленски посети Испания, която обеща тази година да предостави на Украйна военна помощ на стойност един милиард евро по силата на споразумение в сферата на сигурността между Киев и правителството на испанския премиер Педро Санчес.

Украйна подписа серия от такива споразумения със западните си партньори, които обещаха да ѝ оказват дългосрочна помощ под формата на доставки на оръжия и обучение на украински войници, припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
14
 
! Отговори
Смех преди 4 месеца
Абе, на някой от западните съюзници не му ли минава през акъла мисълта да посредничат и да преговарят за мир?! Защо всички станаха такива военнолюбци? Не разбраха ли, че този конфликт няма да се реши с военно дело?! На всички май много им се воюва, забравиха за ВСВ и стремглаво вървят към трета световна!
36
1
 
13
 
! Отговори
Пипи преди 4 месеца
Цилия колективен запад и САЩ не можаха да решат проблемите с преговори. Затова умират млади мъже, европейци. И това ако не е срамно!
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Зеле пак е тръгнал на просия.
34
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До27. Защо лъжел хората . Спътника впуснат от СССР не от Русия. По времето на СССР не се споменаваше нито руснаци / наричаха ги съветски / нито се говореше за Русия . За Русия се пише и говори от двадесет години . След СССР . Стана ОНД .
33
10
 
3
 
! Отговори
Боби турбото :D преди 4 месеца
МОГА ДА СИ ПЪХНА ЦЯЛ Ф-16 В МОЯ ЛАКОМ ПУТИН!
32
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Белгийците са режели ръцете на децата които не си изпълняват нормата на плантациите и после са карали родителите да се снимат държейки отрязаната ръка на детето си, има много снимки в интернет leopold the butcher of congo на google images така се прави западната демокрация
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Колективния Запад продължава да се излага като кифладжия. Първите фърчила щели да доставят още тази година, хихихиии. Първите колко,2,5... колко? За да има дори минимален ефект трябва да доставят на хохлите поне 100 самолета наведнъж,така поне малко може да затруднят руснаците,а така на порции освен да ги разсмеят друго няма да постигнат.
30
3
 
9
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
F-16 от Белгия са вариант АМ - тоест първа версия А и модернизирани на половината живот по програмата Mid Life Upgrade Program. Модерни ракети АиМ-120Д не може да носи. Ползва по стария вариант АиМ-120Ц които по всички параметри отстъпват на модерните Д варианти. Това означава че практически всички РФ ракети Р-27АЕ, Р-77, Р-77М и тежките Р-33/Р-37 ще ползват тези Ф-16 за полигонни цели.
29
21
 
1
 
! Отговори
Споко преди 4 месеца
Споко, Джо наесен печели изборите и САЩ влизат в Украйна и до дни, дори до часове американската армия размаже Русия и ще влезе в Москва, и Путин отива на съд в Хага, а Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтино суровини и енергии да си развиваме високите технологии и ще си живеем богато като самодоволни и оядени западняци. Само Джо да спечели наесен.
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Белгия е една от най-богатите страни в Европа, не произвеждат нищо, нямат никаква икономика, но живеят по-богато от германците. Всичко е в сверата на услугите, живеят от това което са откраднали от Африка. Имат само един завод за оръжия, и стрелковите оръжията са им едни от най-добрите като показатели, но не стават за фронта, никъде не се използват в никоя армия.
27
0
 
7
 
! Отговори
ф 16 ги дава нато преди 4 месеца
чрез Белгия, а те "натуту" пак стоят отстрани си се подхилват уж нямат нищо общо с тези хвърчила които до няколко седмици ще им свърши земният път веднъж за винаги, и с това пак няма да променят настъпателният ход на РФ.
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ще ги дадат, защото знаят,че няма да им трябват. Ако путинко натисне червеното копче, никакво оръжие или самолети няма да им помогнат.
25
6
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 месеца
ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО СПАСЯВА ТЕРОРУСКАТА В МОМЕНТА ОТ МАСОВОТО И ИЗТРЕБЛЕНИЕ В УКРАЙНА СА ИЗБОРИТЕ ЗА ПРЕЗИДЕНТ В ФАЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА ГОДИНА! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ТРЪМП ИМА РЕАЛЕН ШАНС ДА СПЕЧЕЛИ А ТОВА ЗНАЧИ БЕЗУСЛОВНА ПОБЕДА ЗА ТЕРОРУСКАТА!! УКРАЙНА ОБЯВИ, ЧЕ ДОКАТО НЕ СЕ ОБЯВИ ПОБЕДИТЕЛЯ В ИЗБОРИТЕ В ФАЩ КАТО ЦЯЛО НЯМА ДА ИМА КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ И ЩЕ СИ ПАЗЯТ ПОЗИЦИИТЕ И ОРЪЖИЕТО , ЧЕ ПОСЛЕ МОЖЕ ДА НЯМА АКО Е ТРЪМП! ТРЪМП ДАДЕ САМО ЗАРАДИ ИЗБОРИТЕ НО МИНАТ ЛИ И СПЕЧЕЛИ ЛИ СТАВА СТРАШНО ЗА УКРАЙНА!
24
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
1957 година в центъра на цивилизована Европа, в Брюксел, затваря последният човешки зоопарк където са докарвали жени и деца от Африка да ги показват на европейците като живoтни. През 1957 година "изостанала" Русия пуска първият в историята спътник в Космоса.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А какво става с Абрамсите?
22
1
 
16
 
! Отговори
Хмм преди 4 месеца
До Споко То, това е и замисълът още от времето на Наполеон. Ад се сложи ръка върху ресурсите. Иначе, на кой му пука за украинците. На англичаните ли, дето мразят всеки славянин? За тях, избиването помежду си на руснаци и украинци е сбъднала се мечта.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Споко Това го повтаряш като папагал от 2 години с надеждата че наистина ще стане. Греда.
20
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хаджа Лабиб освен това каза, че ще бъдат доставени до 2028г, това защо са го пропуснали в статията. И не се уточнаява колко ще бъдат първите доставки в края на тази година.
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Та колко метра останаха до Киев?
18
7
 
1
 
! Отговори
Spoko преди 4 месеца
Споко, САЩ научиха искуственио да кара ефките, скоро идват ефките и искустенио с дип лърнинк и украинската армия минава в контранастъпление и до дни, дори до часове ще влезе в Москва, само да дойдат ефките и да изсъхне почвата, и Русия ще бъде разчленена на малки демократични държави които ще живеят по нашите цивилизовани правила и ще ни доставят евтини нефт, газ и всичко каквото ни е кеф ще си взимаме от там за стотинки и ще живеем като самодоволни и оядени западняци.