Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха

US медия: Предупреждението е било издадено през уикенда
1 юли 2024 16:30, Петър Бойчев
294
Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха
Снимка БГНЕС

Военни бази в Румъния и България са били поставени в повишена готовност заради потенциална заплаха. Това пише изданието Stars and Stripes, което е официално за американската армия, съобщи бТВ.

В щаба на Европейското командване на САЩ в Щутгарт гарнизонът на армията в неделя издаде предупреждение за цялата общност, че нивото на заплаха за защита на силите е повишено до състояние „Чарли“ до второ нареждане.

Подобни директиви са били изпратени до други бази в Германия, включително военновъздушната база Рейнланд-Пфалц и Рамщайн, които заедно формират най-голямата американска военна общност в чужбина. Предупреждението за гарнизон Rheinland-Pfalz включва Baumholder и отдалечени съоръжения в Румъния и България.

Въздушната база Авиано в Италия също повиши нивото си на състояние до Чарли, а други съоръжения в Италия въведоха засилени мерки за сигурност.

Нивото на заплаха Чарли „се прилага, когато възникне инцидент или се получи разузнавателна информация, показваща някаква форма на терористично действие или е вероятно насочване срещу персонал или съоръжения“, според уебсайта на армията.

Служителите трябва да предвидят значителни закъснения на входните точки поради повишена сигурност, според сигналите.

Членовете на военната общност трябва да докладват всяка подозрителна дейност, да наблюдават съветите на Държавния департамент за пътуване и да вземат предпазни мерки, за да сведат до минимум личния риск, се добавя в изявлението.

Обикновено военните командвания отказват да навлизат в подробности относно промените в мерките за защита на силите от съображения за сигурност.

В събота авиобаза Шпангдалем, инсталация в селските райони на Западна Германия, издаде собствено предупреждение, според което на летците от 52-ро изтребително крило е забранено да носят униформите си извън базата като предпазна мярка и трябва да пътуват в цивилно облекло.

Служители на Spangdahlem в събота казаха, че са въведени мерки за защита на общността, но поради „съображения за оперативна сигурност“ базата не може да предостави повече подробности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от Водещи мобилна
Politico разкрива: Путин ще използва севернокорейци като пушечно месо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
11
 
5
 
! Отговори
Подвеждащо заглавие преди 4 дни
Руските *** са налазили
234
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ЛИГОБЕТИЙТЕ ИСКАТ ВОЙНА НО ОСВЕН НА БАЙРЯКА ОТ ГЕЙ ПАРАДА ДРЪЖКАТА ДРУГО НЕ СА ДЪРЖАЛИ ПА И КО ТИ БЪРКА ДЕЦА НЯМАТ ЗА ФРОНТА ТОВА Е
233
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нали пискахте, ругахте и увещавахте, че нямало напрежение, че по това време било нормално да има учения и т.н. Нали използвахте всички средства на информационния терор и убедихте сума ти овце, че е точно така, че по това време винаги имало учения и нямало никакви извънредни раздвижвания в армията. Утре, пак така ще ни пратите на война, ама имам вест и за списвачите. И на вас, не ви мърда. На повечето поне. Стигне ли се дотам, многото медии ще са неудобство. М-т-чии
232
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Праят съ зорлен на л.ди!
231
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Задокеанските затуй ли ни ползваха без пари базите и затуй ли ни "нарязаха" ракетите, за да ни направят мишена???!!! Ясна полза от натото! *** на соломон и другите изчадия адови! Цензурирах трибуквена дума, завършва на -й.
230
6
 
7
 
! Отговори
СМЕХ... преди 4 дни
..ОТ УТРЕ , ВОЙНАТА ПОЧВА....
229
9
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 дни
,,,АБЕ , ВЪРВЕТЕ НА ИЗТОК....КВО ЧАКАТЕ ОЩЕ, ГРУЗ-200 ЛИ...??!
228
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Заплахата идва само от Запада, приятелите ни са на Изток. Натам трябва да вървим.
227
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Изветрелите безработни русофили гледам пак на първа линия и наспамили с коментари статията. Безполезни, мързеливи и непотребни същества.
226
6
 
15
 
! Отговори
Батко Зеленския преди 4 дни
Само кравофоби тук бе,аман вече !Навсякъде са и се борят за плюс чета.Русия си е Русия и ще смаже нац,,истите.Сега и разни псевдо експерти като тоя *** Горан някъвси намеси и църквата.,скоро ще чакаме и спорта,политиката е ясна.Долни центаджии цветисти.
225
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
неблагодарното страхливо племе в което сме се превърнали скоро ще плаща прескъпо за наведената си позиция. ще *** ганчостанци за блек рок и американското елитче. насреща какво... едно голямо нищо. аварирал аец, заеми, глад и мизерия за 90% от населението, най лошата демография в целия свят и ток на десеторни цени от американските демократични тецове. дерзайте ганчуфци, види му се краят скоро.
224
3
 
15
 
! Отговори
Справедлив преди 4 дни
Кой ги тырпи тея сыщисаните. Вын всички натовци от Родината ни.
223
0
 
5
 
! Отговори
Пешо Питанката преди 4 дни
По публикацията работи: ПОСОЛСТВОТО..../за сведение на Домбил Домбасов и Кеворк Пешпиян/!!!! Слагайте наколенките -останалото е грижа на краварите!!!!
222
2
 
5
 
! Отговори
Пешо Питанката до: преди 4 дни
Домбил Домбасов....Омбреее...на туй нЯЯЯщо му викат част от ядрена триада!!!Забрави да споменеш рашките подводници до бреговете на Куба и Венецуела...ама айде да не ти отварям гурелясалите очета...рупай зеле и да не ти пука!
221
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НАТО ако ще ни създават проблеми по-добре да се разкарат от България.
220
4
 
18
 
! Отговори
Е нали преди 4 дни
Ееее нали не бяха военни бази а съвместни американо-български тъй съоръжения за ротационно обучение?
219
6
 
29
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 4 дни
Гледайте сега логика: Чуждите бази в БГ без съгласието на народа са във повишена готовност заради "заплаха" заради която българите си нямат понятие и се почесват през джобовете....Такааа, а щеше ли да има някаква заплаха,ако ги нямаше тези чужди бази?
218
4
 
0
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 4 дни
До Пешо Питанкатате за тва миговете са в беларус, а ту22м3 - на енгелс2. щото има 100500 радиус и щото крим е непотопяем самолетоносач. зляк.
217
15
 
6
 
! Отговори
Тарс преди 4 дни
Червенопитеците пак ревът в коментарити! Чиба в Масква,*** такива.ходим марш!
216
2
 
0
 
! Отговори
Кеворк Пешпиян преди 4 дни
До Пешо Питанкаталегай си шизимба, не си интересен