Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха

US медия: Предупреждението е било издадено през уикенда
1 юли 2024 16:30, Петър Бойчев
294
Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха
Снимка БГНЕС

Военни бази в Румъния и България са били поставени в повишена готовност заради потенциална заплаха. Това пише изданието Stars and Stripes, което е официално за американската армия, съобщи бТВ.

В щаба на Европейското командване на САЩ в Щутгарт гарнизонът на армията в неделя издаде предупреждение за цялата общност, че нивото на заплаха за защита на силите е повишено до състояние „Чарли“ до второ нареждане.

Подобни директиви са били изпратени до други бази в Германия, включително военновъздушната база Рейнланд-Пфалц и Рамщайн, които заедно формират най-голямата американска военна общност в чужбина. Предупреждението за гарнизон Rheinland-Pfalz включва Baumholder и отдалечени съоръжения в Румъния и България.

Въздушната база Авиано в Италия също повиши нивото си на състояние до Чарли, а други съоръжения в Италия въведоха засилени мерки за сигурност.

Нивото на заплаха Чарли „се прилага, когато възникне инцидент или се получи разузнавателна информация, показваща някаква форма на терористично действие или е вероятно насочване срещу персонал или съоръжения“, според уебсайта на армията.

Служителите трябва да предвидят значителни закъснения на входните точки поради повишена сигурност, според сигналите.

Членовете на военната общност трябва да докладват всяка подозрителна дейност, да наблюдават съветите на Държавния департамент за пътуване и да вземат предпазни мерки, за да сведат до минимум личния риск, се добавя в изявлението.

Обикновено военните командвания отказват да навлизат в подробности относно промените в мерките за защита на силите от съображения за сигурност.

В събота авиобаза Шпангдалем, инсталация в селските райони на Западна Германия, издаде собствено предупреждение, според което на летците от 52-ро изтребително крило е забранено да носят униформите си извън базата като предпазна мярка и трябва да пътуват в цивилно облекло.

Служители на Spangdahlem в събота казаха, че са въведени мерки за защита на общността, но поради „съображения за оперативна сигурност“ базата не може да предостави повече подробности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от Водещи мобилна
Politico разкрива: Путин ще използва севернокорейци като пушечно месо
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
5
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 4 дни
Several U.S. military bases across Europe are now operating under a heightened state of alert, ABC News has confirmed.The alert level of Force Protection Condition (FPCON) "Charlie" was put in place over the weekend, according to two U.S. officials.According to the U.S. Army, Charlie is the second highest state of alert that "applies when an incident occurs or intelligence is received indicating some form of terrorist action or targeting against personnel or facilities is likely." оргинало
174
3
 
28
 
! Отговори
Бойкот на ОLX преди 4 дни
ЯНКИ, ГО ХОУМ, ОКУПАТОРИ МРЪСНИ...
173
5
 
0
 
! Отговори
Чарли Рексач преди 4 дни
До Анонимен 151 : Да то така става, някви селяни със сандали ще оперират специални ракети срещу армада. На тях им трябват няколко месеца подготовка само за да научат системата и после няколко месеца дебнене да хванат корабите неподготвени. Виж че иранците не им дават морски дронове дори , а само некви ***, които действат срещу транспортни кораби.
172
1
 
21
 
! Отговори
. преди 4 дни
Най-после да дойдат братушките да ометат хунтата престъпници!
171
14
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Китай има най голяма файда от източната половина на русия, като нищо ще си я делнат с американците. А, дано
170
5
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До Tенгри канполеко с приказките да не разтегнеш, като оня от "бойна група хан елемаг" или там кв беше дето сричаше в магазина
169
2
 
1
 
! Отговори
читалище заря преди 4 дни
https://usfk.mil/Resources/Force-Status/ една таблица и 2 изречения показват кво съчинение-разсъждение е написаното по -торе. напълно в традициите на съчинените интервюта с джеймс хетфилд от времето на вестник ритъм
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тенгри Кан: Ти, кво прави, бе, отворко, докладваше приятелите си на ДС касапите ли. Да не ти направим дупката на хан за доносници
167
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
В стремежът да разчлени РФ, НАТО си спечели непобедим враг в лицето на Русия ,Китай и Северна Корея.
166
5
 
2
 
! Отговори
Tенгри кан преди 4 дни
До IQ 3.14Да, сички баклуци, бехте по радиоклубовете. Трябваше ви сбнерат в "Прагата", един приклад в главата и в общ гроб!
165
2
 
11
 
! Отговори
Какви бази?!? преди 4 дни
Ние за бази не сме се разбирали - има само съвместни съоръжения за тренировка!!!! Американски бази в България няма, нали така ?
164
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До 11кои вие, ши3имба? ти от персонала на военната база ли си та благодариш на пасито :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
163
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Как хубаво Англия победи словаците вчера, Велика Британия
162
3
 
17
 
! Отговори
11 преди 4 дни
Да би мирно седяло, не би чудо видяло. Да "благодарим" на онази гад Пасито, че ни направи мишена...
161
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Русия в коя група бяха на Европейското по футбол, забравих те играят турнир със северна корея и иран в лигата на триумвирата.
160
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Червеният площад, наистина ще стане червен, реки ще се леят
159
4
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 дни
До Tенгри каналфа браво чарли делта си имаше и едно време, особено в радиоклубовете на осо. тва че ти си с килийно само прави нещата комични.
158
4
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 4 дни
един вид несбъднатия кеворкян съвсем умишлено е пропуснал да обясни, че код чарли се касае за предпоследна степен на терористична заплаха срещу персонала и/или инфраструктурата на базата, и "цитирайки" битиви удобно определението "инцидент или разузнавателна информация за евентуална заплаха", е преразказано като "потенциална заплаха", да може дежурния ши3ак да си хване норматива от кликове.
157
3
 
0
 
! Отговори
Зозо преди 4 дни
До Анонимен като шизко коги жена му го набоде със ***, демек :))))))))))
156
6
 
10
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 дни
Чарли не беше ли от оная комедия "два и половина човека"?,или Чарли Чаплин?Цялата оборона на НАТО от където и да погледнеш е комедия, а може би е трагикомедия!