Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха

US медия: Предупреждението е било издадено през уикенда
1 юли 2024 16:30, Петър Бойчев
294
Военни бази в България и Румъния са в повишена готовност заради заплаха
Снимка БГНЕС

Военни бази в Румъния и България са били поставени в повишена готовност заради потенциална заплаха. Това пише изданието Stars and Stripes, което е официално за американската армия, съобщи бТВ.

В щаба на Европейското командване на САЩ в Щутгарт гарнизонът на армията в неделя издаде предупреждение за цялата общност, че нивото на заплаха за защита на силите е повишено до състояние „Чарли“ до второ нареждане.

Подобни директиви са били изпратени до други бази в Германия, включително военновъздушната база Рейнланд-Пфалц и Рамщайн, които заедно формират най-голямата американска военна общност в чужбина. Предупреждението за гарнизон Rheinland-Pfalz включва Baumholder и отдалечени съоръжения в Румъния и България.

Въздушната база Авиано в Италия също повиши нивото си на състояние до Чарли, а други съоръжения в Италия въведоха засилени мерки за сигурност.

Нивото на заплаха Чарли „се прилага, когато възникне инцидент или се получи разузнавателна информация, показваща някаква форма на терористично действие или е вероятно насочване срещу персонал или съоръжения“, според уебсайта на армията.

Служителите трябва да предвидят значителни закъснения на входните точки поради повишена сигурност, според сигналите.

Членовете на военната общност трябва да докладват всяка подозрителна дейност, да наблюдават съветите на Държавния департамент за пътуване и да вземат предпазни мерки, за да сведат до минимум личния риск, се добавя в изявлението.

Обикновено военните командвания отказват да навлизат в подробности относно промените в мерките за защита на силите от съображения за сигурност.

В събота авиобаза Шпангдалем, инсталация в селските райони на Западна Германия, издаде собствено предупреждение, според което на летците от 52-ро изтребително крило е забранено да носят униформите си извън базата като предпазна мярка и трябва да пътуват в цивилно облекло.

Служители на Spangdahlem в събота казаха, че са въведени мерки за защита на общността, но поради „съображения за оперативна сигурност“ базата не може да предостави повече подробности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ей *** ще ни развалите хубавия живот в Бг и му мислете няма да сме мили с вас продажни политици
151
3
 
1
 
! Отговори
Домбил Бомбасов преди 3 месеца
ае а верно ли е че в момента превъоръжават б52 версия джей с дрони, вместо с бомби?
150
3
 
11
 
! Отговори
Дутен майна пула ви преди 3 месеца
Украинските власти в изгнание ще бъдат разположени във Варшава в случай на пълно поражение на Киев, пише шведският политик Карл Билд в статия за Foreign Policy. Чалгарите и власите могат да си отдъхнат, никой не ги заплашва освен самото НАТО.
149
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин трябва да даде ракети на хутите да тряснат д. аизенхауер в червено море.
148
8
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Анонимен147 твоето лице, коги некой дето не смее да мъцне на жена си, коли "натовчета" у форумо.
147
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всички знаят, че арабеските са бухалки на САЩ. Нищо повече няма да кажа.
146
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Туск си играе с огъня.
145
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ще трябва да колим натофчетата, а и от тях няма никаква полза, а само вреда. Иначе ще ни тряснат с ракети.
144
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Базите на окупаторите са в повишена готовност. Каква изненада....
143
10
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До пияница мистик тва, което почитателите на хриле и на фсичко за оружието удобно избягват е, че въведената на въоръжение хиперзвукова ракета ",мейко" е достатъчно малка да може да бъде използвана от всички самолети на въоръжение в нато, втч ауаксите. руснаците спрямо момента не биха могли да отговорят с нищо на залп на една ескадрила самолети
142
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Военните бази в Румъния и България са били поставени в повишена готовност заради информацията, че ВСУ за пръв път са използвали изтребители F-16. На 27 юни руснаците нанесоха мощни удари срещу украински летища, подготвящи се да приемат F-16.
141
3
 
8
 
! Отговори
Лудия Макс преди 3 месеца
Онзи,стопанина на Кремъл е подготвил Ярсовете.
140
6
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До пияница мистиккво да не се знае за модифицирания ф22 и за б21... кримския мост, свалените ауакси, корабе, подводници. нещо си лети в русия и горят рафинерии... вчера с-500. "почти нищо не се знае", а некъде в зона 51 некви хорица си умират от смях
139
12
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
А тук дрогарете ми се плюнчат как уж НАТО и САЩ воювали с Мордор. Че те ако наистина воюваха, да си ги изпепелили досега. Всъщност целият необятен Мордор е 2 града - Москва и Ленинград
138
4
 
3
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 3 месеца
До Софияоще по добре, и без това вече ублизо 200 годин татарите живеят на територия дето рускя цар е обещал на сърби и румънци ако помогнат срещу отоманци. и крадат газ, и наем не плащат... абе хохлите на балканския полуостров
137
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По един Кинжал и Циркон трябват на базите и са до там. Даже няма да смогнат да си обуят путурите.
136
13
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 месеца
Ядрен бомбардировач стелт шесто поколение имат засега само САЩ и почти нищо не се знае за него, защото е топ-сикрет военна тайна. Би-21 "Рейдър". ЕС съвместно също разработват самолети 6-то поколение.Американците вече имат и радари следващо поколение за прихващане на хиперзвукови ракети. Немците пък произвеждат оръжейна система Enforcer, която ще бъде пригодна за използване по суша, въздух и море. На този етап новата система работи само в полето на ликвидиране на заплахите от дронове, съобщават от бундесвера. Системата е тип стреляй и забрави. Това е оръжие за високо прецизна стрелба
135
4
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 месеца
До Анонименклимбар, да ти купим ли климатик преди да си умрел? погледни си словореда
134
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е га ги ударят с по 1 ТЯО
133
5
 
2
 
! Отговори
Константинов преди 3 месеца
Направих ремонт! Чисто нова луксозна тоалетна чиния! Не искам руснаците да идват!