Захарова: Киев ще разруши два язовира! Украйна отрече

Не може да има мотив Украйна да застраши народа си
12 юли 2024 22:23, Александър Попов
144
Захарова: Киев ще разруши два язовира! Украйна отрече
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украинското външно министерство отхвърли днес твърдението на руски представител, че Украйна планира атаки срещу собствените си язовири, за да обвини за тях Русия, предаде Ройтерс.

Киев определи изявлението като нова тактика за сплашване.

"Истинската цел на подобни изявления от страна на Москва е да сплаши украинското общество и да заблуди международната общност и медиите", се казва в изявлението на външното министерство.

"Не може да има реалистична цел или мотив Украйна да унищожи собствената си инфраструктура или да застраши собствения си народ. Що се отнася до "хвърлянето на вината върху Русия", руският режим върши добра работа в това отношение с военните си престъпления", изтъкна украинското ведомство.

Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова заяви по-рано, че Украйна планира да разруши два язовира в "поредната цинична провокация срещу Русия".

Захарова, която не представи никакви доказателства за твърденията си, каза, че Украйна "се готви да разруши" хидроенергийния язовир "Киев" на река Днепър край столицата и язовира "Канив" по течението на реката.

Миналата година беше разрушен язовирът "Каховка", разположен още по-надолу по течението на Днепър, при което бяха наводнени обширни райони в Южна Украйна и бяха нанесени големи щети.

По това време язовирът беше под контрола на руските сили и Украйна ги обвини, че са го взривили. Русия отхвърли обвинението и заяви, че отговорността е на Украйна./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо чудно ,да изкарат още няколко десетки милиарда от съчувстващите и.д.и.Оти европейци.Украинците разбраха,че да си жертва е много доходоносно занимание
33
1
 
5
 
! Отговори
Демек преди 1 месец
Джиброва....
32
8
 
16
 
! Отговори
Урките са болни преди 1 месец
От Буча през язовира на Днепър през Запожската АЕЦ до оняденшния медиен атентат над детската болница - урките са го доказали че безмозъчно изпълняват западните заповеди!
31
2
 
6
 
! Отговори
До 30 преди 1 месец
А не беше ли ,и как стана така,че след като взривиха стената и водата разчисти мините и хоп украинците прецапаха Днепър,ама нещо пак удариха на камък
30
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами те Укрите как си удариха детската болница? Твърдят че болницата е поразена от руска Х101 крилата ракета, но на кадрите от попадението, ракетата изобщо не е крилата..А прилича на противовъздушна ракета NASAMS. Самите разследващи заявяват че останките на ракетата сържали множество компоненти западно производство....е как да не съдържа като цялата е западно производство
29
0
 
1
 
! Отговори
Jovanni преди 1 месец
Da go dubs A1 s тази ветяща се реклама
28
5
 
8
 
! Отговори
1346 преди 1 месец
До АнонименA кой казва, че е постановка? Захарова и Медведев ли? Това са най-достоверните източници на информация, които може да ползваш в случая!!!
27
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той Началника от горе гледа и Началника забавя но не забравя. Ще има възмездие за тази простотия която руснаците направиха в Украйна
26
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никъде не пише за държава Русия! Четох състава на РФ, няма Русия! Монголски племена!
25
12
 
9
 
! Отговори
БЪЛГАРСКИ ШОВИНИСТ преди 1 месец
Ситуацията за България е win-win. Ако Русия спечели значи няма такава нация Украйна съответно няма и нация Македония. Опорката че двете държави са създадени от Ленин в този случай ще бъде вярна. Ако Украйна спечели, значи Русия ще загуби, а това значи че руските опорки вече няма да имат голяма стойност и Русия ще бъде силно разклатена. България също може да пита Москва къде е българското злато и някой канил ли ги е да ни помагат в Освобождението. България печели при всички положения.
24
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как са си,, обстреляли детска болница" в центъра на Киев? Не прекъсвай хапчетата!
23
3
 
5
 
! Отговори
Пророк преди 1 месец
До ИсторикаСъдбата ще го натика на псевдоисторика.
22
8
 
2
 
! Отговори
О Тръмп преди 1 месец
Цяла Русия, сега тебе гледа!
21
12
 
5
 
! Отговори
абе преди 1 месец
да имаш АЕЦ, да излезеш от нея и да я обстрелваш...не знам в детската градина дали ще повярват хлапетиите...
20
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Историка 2. Истерик си. Не историк.
19
9
 
15
 
! Отговори
Тц ,тц, тц преди 1 месец
Захароза забравила да си вземе ОТНОВО.
18
20
 
24
 
! Отговори
Практика е преди 1 месец
Преди време свалиха самолета с войниците си за размяна. Преди дни обстреляха детска болница с американска ракета. Избиха хората на плажа в Севъстопол, който твърдят, че е украински, обстрелват запорожките АЕЦ. Сринаха язовирната стена при Нова Каховка. Защо да не разрушат още нещо и да избият още няколко граждани на Украйна. Диктаторът Зеленски го може.
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо просто не се сбият двете държави а занимават и въвличат целия свят?
16
8
 
8
 
! Отговори
До 13 преди 1 месец
Абе той си е артист,ама много слаб
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дрън дрън че пляс. Поредната доза нищо.