Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад

Началникът на отбраната Брюер вижда растяща опасност
24 юли 2024 09:15, Петър Бойчев
323
Германия предупреждава: Русия насочва армията си на запад
Снимка БГНЕС

Началникът на отбраната на Германия Карстен Брюер предупреди за растяща опасност във военното укрепване на Русия.

"Наблюдаваме, че руската армия се насочва в посока запад", каза Брюер, чието официално звание е генерален инспектор на Бундесвера (германските въоръжени сили – бел. ред.).

По думите му след пет до осем години силите на Москва ще разполагат с достатъчно техника и жива сила, за да бъде възможно нападение на територията на НАТО, предаде БТА. Той цитира собствени анализи, разузнавателни доклади и изявления от съюзнически сили, както и коментари на руския президент Владимир Путин, въз основа на които базира своята оценка.

"Руската армия повишава броя на танковете си с 1000 до 1500 допълнителни единици всяка година. Петте най-големи европейски страни членки на НАТО общо имат на въоръжение само половината от тази бройка", посочи Брюер.

Бундесверът има около 300 танка. "Ако тази способност бъде комбинирана с намерението, за което със сигурност може да бъде направен извод от речите на Путин, това трябва да ни разтревожи. Моята задача е да разглеждам точно такъв най-лош сценарий. За Бундесвера това означава: Ние трябва да сме подготвени за тази възможност в рамките на пет години. Само по този начин можем да я възпрем", добави Брюер.

Според него обаче новата обстановка на заплахи все още не е била осъзната навсякъде.

Най-високопоставеният германски военен даде ясно да се разбере, че не вижда признаци за военно отдръпване на САЩ от Европа и че очаква, че Доналд Тръмп, ако бъде преизбран като президент на САЩ, ще припознае стойността на НАТО.

"Тръмп жестоко вдигна огледало пред нас европейците и ясно ни даде да разберем, че трябва да заздравим европейския стълб на алианса и да възприемем по-независима роля от САЩ. Всички разбраха, това най-късно до началото на руската война на агресия", каза Брюер.

В сравнение с 2020 г. сега е очевидно, че не само две или три страни от НАТО изпълняват заложената цел за харчене на 2% от БВП за отбрана, а я изпълняват повече от 20 страни", добави той.

"Това би трябвало да е добра "сделка" и за Тръмп. Аз съм по-голям оптимист от други, че с малко разстояние от предизборната кампания голямата добавена стойност на алианса ще стане очевидна и за него", каза още той.

Генералният инспектор на Бундесвера каза, че в Украйна не очаква значителни промени на фронтовата линия в близко бъдеще, но че страната ще продължи да зависи от външната подкрепа. "Малки, бавни операции са възможни. Широкообхватни офанзиви са много трудни. Всяка концентрация на войски незабавно би била засечена и това би довело до контрамерки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
11
 
5
 
! Отговори
vs преди 1 месец
Добре, че бяха съюзниците през ВСВ, иначе Сталин щеше да ви превърне в съветска губерния!
143
12
 
3
 
! Отговори
Руски Трол преди 1 месец
последно колеги ще нападате ли Украйна или не? Патлер до последно се кълнеше, че няма. Уж денацифицирате улиците на ангелите но все на запад са ви лигите. И после защо алкашите са бедни и мизерстват?
142
11
 
3
 
! Отговори
1 преди 1 месец
А самите руснаци го четат това и си викат: Тоя е луд, ние до 5 години войска съвсем няма да имаме.
141
4
 
13
 
! Отговори
До 153 преди 1 месец
Така са украинските копейки и си мислят,че германците ще се юрнат да работят,за да хранят наглите украинци, както и ние българите и ще се изнесем на палатка ,щото те са най-важните и света се върти около тях
140
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След Киев идва реда на Берлин . Нали трябва да си върнат парите които им откраднаха ? Ами като крадат да ги набият руснаците . Тука като казваха че Крим е руски всички телевизори реваха - Жива да не бях . Ама евроатлантизмааа . Амааа как тъй ??? Те наще задокеански господари са всесилни и ни казаха че Крим не е рускиии . Всички псевдомедии реваттт . И ко стана с псевдомедиите сега ? Къде са да ни кажат чии е Крим ?
139
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 153, копейката никога не била в Германия, ама знае всичко за немците! ХАХАХАХ! Копейка, а ватeнките какви точно коли правят и познаваш ли някой дето да кара руски таралясник? А нещо друго да правят? Мобилни телефони? Компютри? Перални? Хахах, цялото високо-технологично производство е на Запад, ама за копейката пак "Расию е най-велика" ХАХАХАХА
138
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредните плитки лъжи.
137
4
 
8
 
! Отговори
До 148 преди 1 месец
Е само дето тук не е Украйна и тия евтини лозунги не вървят
136
4
 
9
 
! Отговори
До 136 преди 1 месец
И какво общо има здравия разум с рудофилството или някой е длъжен да хареса украинските нагляри по морето дето си решиха,че тук вече им е Урколандия,а какво има България от ЕС,и САЩ.Освен ,че когато България влезе в ЕС не беше най -бедната държавата в тоя ЕС,а сега е
135
1
 
5
 
! Отговори
Роки преди 1 месец
Сетили се те, че трябвало да се превъоражават. И защо всички разчитате на Америка, а не се пазите сами? Жалки ръководители, ще стане късно и за вас, ако бай Руснак настъпи още на запад
134
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия е последната колониална държава в света. Ето защо тя е толкова мразена от всички. Сибир трябва да бъде освободен и след това да се създаде нова руска държава в разумни граници.
133
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До емо, той Путин до два дни преди нападението, разправяше че няма да напада и Украйна, а форумните копейки тука умувахте че "Расиа никога не започвала войни, а само ги приключвала"... Е, поне това е хубавото, че на руски сатрапи вече никой няма да има доверие за нищо
132
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Немците вече не могат автомобили на правят, което си е ширпотреба и ги правят от 100 години, а вече нямат вече суровини, нямат капацитети, и какво остава за високотехнологична техника като военната продукция
131
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спокойно, може да завие на север , че се бият в гърдите някои държави джуджета.
130
1
 
7
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
Браво, Брюер, добре виждаш очевадното! И в тоя ред на мисли, като виждаш, че Русия гледа на запад, ще е препоръчително да не им обръщаш гръб и продължението му, защото има вероятност да ти припомнят и болката и срама от 1945 година.
129
0
 
5
 
! Отговори
До За 142 преди 1 месец
мдаа! на дали си бил въобще в казарма! Не за друго ми дори Щаба си имаше поделение! Военни един вид! Предполагам, че знаеш какво е това! Сега ще те светна барем малко от малко да не се излагате като ЛЪЖЕТЕ! Та щаба там бяха от лейтенант нагоре, но, но към щаба има поделение военни в което са старшините (сега им казват сержанти) и обикновените войници които обслужват и пазят пред вратите на щаба! Тука съм допуснал една малка грешка! Нарочно да видим щабнико ДЕ СИ СЛУЖИЛ ТИ! Та кое поделение?
128
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отговор на призив. Албанците са мюсулмани. Аз лично от тях пример не искам. Те дори не са турци.
127
3
 
11
 
! Отговори
емо преди 1 месец
русия никога не е имала намерение да напада нато - това беше ясно заявено от путин, като изложеното в статията представлява спекулация на тази тема и който има малко мозък в главата, ще го разбере. друг е въпросът за натовските специалисти в украйна, обслужващи техниката и обучаващи украинци. тях руснаците ликвидират периодично въз основа данни на руско-езичното население, локализиращи местонахождението им.
126
1
 
5
 
! Отговори
Хохъл преди 1 месец
Ние плащаме по 10 000 евро на каналджиите да ни прекарат в Молдова , ако стане истинска война вие като по-богати ще плащате по 20 000 на сръбските каналджии да избягате от мобилизация хаха
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е да пуснат няколко бомби в Европа , че да ни дойде акъла .