Русия заплаши САЩ: Третата световна война ще излезе извън Европа

Лавров предупреди Запада, че си играе с огъня
28 авг 2024 07:00, Петър Бойчев
553
Русия заплаши САЩ: Третата световна война ще излезе извън Европа
Снимка БГНЕС

Русия предупреди, че Западът си играе с огъня, като обмисля да позволи на Украйна да удари дълбоко Русия със западни ракети и предупреди Съединените щати във вторник, че Третата световна война няма да се ограничи до Европа, пише Reuters.

Украйна нападна руския западен регион Курск на 6 август и си отряза част от територия в най-голямата чуждестранна атака срещу Русия след Втората световна война. Президентът Владимир Путин обяви, че ще има достоен отговор от Русия на атаката.

Сергей Лавров, който е министър на външните работи на Путин повече от 20 години, посочи, че Западът се стреми да ескалира войната в Украйна и си "създава проблеми", като разглежда молбите на Украйна за разхлабване на ограниченията върху използването на оръжия, доставяни от чужбина.

След нахлуването в Украйна през 2022 г. Путин многократно предупреждаваше за риска от много по-широка война, включваща най-големите ядрени сили в света, въпреки че увери, че Русия не иска конфликт със САЩ и НАТО.

"Сега още веднъж потвърждаваме, че да си играеш с огъня - а те са като малки деца, които си играят с кибрит - е много опасно нещо за възрастните чичовци и лели, на които е поверено ядрено оръжие в една или друга западна страна", отбеляза Лавров пред репортери в Москва.

"Американците недвусмислено свързват разговорите за Третата световна война като нещо, което, не дай Боже, ако се случи, ще засегне изключително Европа“, смята първият дипломат на Москва.

Лавров добави, че Русия "изяснява" ядрената си доктрина.

Ядрената доктрина на Русия от 2020 г. определя кога нейният президент ще обмисли използването на ядрено оръжие: най-общо като отговор на нападение с използване на ядрени или други оръжия за масово унищожение или конвенционални оръжия, "когато самото съществуване на държавата е поставено под заплаха“, пише Труд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: войнаСАЩРусиялавров
Още от НОТИФИКАЦИИ
Украйна тества успешно първата си балистична ракета
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вече не се говори дали ще има а къде ще се води.
429
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Говори се, че на Китай им писва и скоро ще дръпнат шалтера на Русия.
428
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С некролога в джоба, плаши гаргите.
427
3
 
15
 
! Отговори
До 432 преди 2 седмици
Защото досега бяга съюзници, моето дете. ВСВ1 и ВСВ2 Русия печели заедно със САЩ. Да видим без тях какво ше е.
426
8
 
24
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 седмици
Всеки русофил и руснак трябва да бъдат могилизирани.
425
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Време е за обща мобилизация в Русия! И на пограничните раьони с Украйна,да има поне 300 000 армия руска!! Верно че и Ядрото ще свърши работа но все пак!!-:)
424
21
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На Байдън коленете и психиката не му издържаха. Путин направо го разглоби :))) Американците ще си научат урока по трудния начин, ако изобщо го научат с тези празни глави. Ама те и джобовете и банките им вече празни :Д
423
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Абе защо САЩ никога не иска да воюва директно очи в очи срещу Русия, ами винаги подмолно и лицемерно насъсква други държави да го правят вместо тях. Голям страх от тази Русия, а? :D
422
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
САЩ до каквото се допрат го унищожават. Европа дълги години робува на САЩ и вижте каква катастрофа е европейската икономика. Пъллно е с муркави мигранти и убийци, наркомания, многоцветна полова ориентация, всичко се копира от загниваща Америка. Путин ще ликвидира фантазиите на САЩ и Великобритания и ще ги натика в сепричната яма.
421
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пудренето, че всичко в Украйна е по мед и масло, е поръчкова медийна козметика от САЩ. Украйна си е гьол с кокали и кръв от най-различни националности. Спокойно могат да обявят украйна за мултинационални гробища на безславно загинали натовци.
420
6
 
15
 
! Отговори
бляк хорс преди 2 седмици
плаши с ядро щото Украинците ще ва изринат с конвенционални оръжия, накрая ще ви изринат и без оръжие оркс
419
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Никой никого не плаши...Русия им каза че Третата световна война няма да се води само в Европа както им се иска на краварите...от Втората краварите са печелившите ...мислят си че и сега така ше стане...но при трета световна бомбите ще падат този път и в *** отвъд океана...Втората световна на краварска територия не се е водила но третата ще се води
418
16
 
20
 
! Отговори
Баба преди 2 седмици
Руснаците се наакаха. Взеха им Курск, нова балистична ракета тестват срещу тях. Москва я бомбардират с дрони, и скоро ще стане и с ракети. Вчера 600 руски войника бяха пленени. Икономиката на Русия е в дупката, трябва да набират млади войници, че редовната им войска погина на фронта. Естествено, че Русия ще плаши всички с атомни бомби, подобно на жалката Северна Корея. Един дол дренки *** са и двете нации. Нали уж за 3 дена щяха да вземат Киев. Смях
417
12
 
16
 
! Отговори
Баба преди 2 седмици
Аз мислех, че Лавров превзе Киев за 3 дни. Три години по-късно, Курск е украински, и вчера 600 руски войничета бяха пленени.Горките руснаци, толкова голяма държава, а с една малка Украйна не могат да се справят. Ама така е, който е агресор, най-накрая получава агресия. Ако Русия не беше атакувала вероломно, сега щеше да има Курск и нямаше хиляди руснаци да трябва да бъдат изселени. Ама сами си положиха постелята руснаците, сега ще си сърбат.
416
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Блатния гьол,така наречен Расийска Федерация е пълен със всякакъв азиатски планктон,който за 1000 долара е готов да умре в чужда държава за дрогираното джудже в Кремъл!
415
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Как върви тридневната спецобосрация на Путин? Плакне ли вече кълките в Ламанша или е на тежки апове за запичане?
414
7
 
21
 
! Отговори
АМОН преди 2 седмици
Ще стреляте с ядрени ракети срещу децата си които са в мииризливия запад ли бе Лавров?!!
413
4
 
15
 
! Отговори
НИМРОД преди 2 седмици
Палячото от снимката е забравил как се обръщаше към западните си колеги с думите ПАРНЬОРИ!! Та какво се случи с твоите ПАРНЬОРИ бе Лаврив!! ВЪОРЪЖАВАТ УКРАЙНА И ТЯ ВИ БАРАБАНИ ЗАРАДИ СЪЩАТА ТАЗИ ВАША ПОСРАНА ВОЕННА ДОКТРИНА КОЯТО МЕДВЕДЕВ ПРИЕ ПРЕЗ 2011 ГОДИНА!! Щели сте да я променяте!! Ще я промените тогава когато Зеленски стигне до Москва , а на вас руснаците Ви изпонарежат тиквите на Червения площад. НЕГОДНИЦИ СТЕ ЛАВРОВ!! Негодници!!
412
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До416. Няма ли редовно правителство няма Държава . И сме Страна без правила. Никои инвеститор не влага пари в несигурност . Така , че просяците , безработните , схемите за корупция ще се увеличават . Досега бяхме в Централизирана власт ГЕРБ , ДПС ,БСП . А такава власт е нещо като тоталитаризма на БКП или по мек вариант на диктатурата на Путин. От четири години само избори без резултат
411
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 416Защо никой не говори за всички просяци по улиците, всички изпаднали, миришещи, често агресивни ... имащи нужда от помощ, човешки същества по улиците на България////ЛИЧНО ТИ ЗАЩО НЕ ПРИБЕРЕШ ЕДИН?