Обрат с времето, бури в половин България

Дъжд и на морето, на места се очакват градушки
30 юли 2024 06:30, Петър Бойчев
6
Обрат с времето, бури в половин България
Снимка БГНЕС

Във вторник ще бъде малко по-прохладно, като в североизточната част на България през следващите 24 часа се очакват бури. Жълт код за валежи е обявен за областите Велико Търново, Разград, Силистра, Шумен, Търговище, Варна, Добрич, Русе, Сливен и Бургас.

През следващите 24 часа там ще има условия за краткотрайни валежи и гръмотевични бури с условия за градушка, най-вече тази нощ и утре сутринта.

Още през нощта над северните райони ще се появят купесто-дъждовни облаци, а в североизточната част на страната ще има условия и за интензивни явления.

Ще бъде ветровито, ще духа по-често умерен и временно силен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 28 и 33 градуса.

По морето ще има на места  условия за дъжд, включително градушки. Ще бъде ветровито и ще духа умерен и временно силен вятър от североизток. Максималните температури на въздуха ще бъдат близки до тази на морската вода - около 28 градуса.

В сряда и четвъртак ще преобладава слънчево време и отново ще стане много горещо, а в петък максималните температури ще бъдат между 33 и 38 градуса в повечето райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: времетобуриградушки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Когато през септември се случи да вали цял ден, тогава вече лятото наистина приключва, защото нито един ден след този дъжд няма да бъде горещ, та дори единственият дъждовен ден да е бил в началото на месеца и есента след това да е суха. Ако не падне такъв целодневен дъжд, може чак до края на септември да се ходи с къси ръкави и сандали на бос крак.
4
0
 
5
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Лятото тепърва започна преди месец. Ще имаме прекрасен август и септември.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 1 Надежда всяка остави. Чака ни жарък август, горещ колкото юли, че и повече. За септември не знам.
2
2
 
3
 
! Отговори
ЕЙ, преди 1 месец
МНОГО ЛЪЖЕТЕ ИЛИ СТЕ НЕКАДЪРНИЦИ И НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОЗНАЕТЕ
1
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лятото е към края си, май. Започнат ли дъждове, отпиши го.