Северен и Южен поток е решението на кризата с газа

Руски политик прогнозира, че решението на газовия спор между Русия и Украйна е към края си
8 яну 2009 12:00,
40
Северен и Южен поток е решението на кризата с газа
Снимка: БГНЕС

"Очакам газовата криза между Украйна и Русия да се разреши до края на седмицата", заяви Виктор Глухих - председател на групата за сътрудничество с България във Федералното събрание на Руската федерация.

Според него основната вина в газовия конфликт носи Украйна, която като транзитираща страна на "синьото" гориво не изпълнява своите задължения.

Глухих добави, че в Украйна в момента се води битка за властта между тримата водещи политици Юшченко, Тимошенко и Янукович, което се отразява негативно не само върху хората от тази държава, а и върху отношенията с други страни.

Руският политик посъветва България да търси компенсации от Украйна по съдебен път за загубите, които претърпя от спрените доставки на газ.

Виктор Глухих добави още, че сегашната криза с газа е показала, че трябва максимално бързо да бъдат изградени двата големи газопровода "Северен" и "Южен" поток, които ще осигурят нормални и ритмични доставки на газ за европейските държави.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Димитровград преди 15 години
И какво ще стане като се откажем от руския газ ? Нима Иранския, Азърбейджанския са по-сигурни ? Нима в тези страни не управляват по-откачени диктатори ? Няма страна с демократично управление и прозрачност от която можем да черпим газ...Всяка страна е потенциално нестабилна и да реши да врътне кранчето за щяло и нещяло...Целта да имаме няколко тръби и на един като му щъкне да врътне да можем да ползваме от другите ! Решение на проблема не е да се откажем от сегашния руски газ и да вземем Набукския от Иран ! От Русия и Иран да ви кажа по-предсказуеми са Русия .... Онез утре ще ни врътнат кранчето, щото сме подкрепили израелските атаки в Газа или пък щото сме осъдили арменския геноцид да речем ! Внимавайте като говорите, защото такива като вас може да ни вкарат в много по-голяма беда от сегашната ! Трябва да има максимално много газопроводи до нас, за да имаме избор и алтернатива !
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
абе не знам от къде ще взимаме газ, но съм се вкоченил от студ и мисля да се врежа с колата в руското посолство!
17
0
 
0
 
! Отговори
HeHe преди 15 години
Хубаво си писал ама по стар обичай нашенски пак на политика те избива.Когато Костав беше на власт защо Валяка отърча в Москва да подписва а? Защо не намериха тогава дългосрочно друг източник?Много просто - щото няма.А понеже се говори за калпавите ни политици - и в Западна Европа им се позагуби газта. Те какво да не са управлявани от нашите политици а?Те хората ако имаше защо не са се вързали към друг източник. Не мисля че те много обичат Москва.
16
0
 
0
 
! Отговори
HeHe преди 15 години
със същия успех може да искате разнообразяване на доставките на светлина от Слънцето с други източници :):):)
15
0
 
0
 
! Отговори
Благой Благов преди 15 години
Сегашната ситуация би трябвало да постави по вьпрос тази трьба! Защото зависимостта си остава. Украйна рано или кьсно ще избере или Европа и пазарни цени или Русия и преференциални цени и двата случая от там газ ще има! Алтернативата за Бьлгария се терминал за втечнен газ и Набуко т. е . различна от Русия доставка. Вижте Турция и Гьрция. Политиката ни кьм Русия трябва да е напьлно резервирана т.е. трябва да се прави от хора различни от сегашните , които са обременени от история ,корупция и т. н.
14
0
 
0
 
! Отговори
hehe преди 15 години
То ако имаше друг източник мислиш ли че запада щеше да дреме и да реве по темата :)Юаха да си взимат от тази друга държава и да не се занимават с Русия. Да но няма.И аз като не ми стигат парите искам от някъде другаде да взема ама няма :):):)
13
0
 
0
 
! Отговори
HEHE преди 15 години
Абе пич..Други държави наоколо с газ няма.алжир го продава на франсетата. Иран на Китай. Пък и Иран е враг :) на америка, та и наш покрай това. От кой да го вземем?
12
0
 
0
 
! Отговори
В.Бозаджиеив преди 15 години
др.*** нашите братя ви го начукаха и вие пак си давате ГАЗът стига южен ,стига северен потарсете иот други даржави вие май наистина сте *** ,.......
11
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
BRAVO BE JELJAZKO ! ETO EDIN SVESTEN CHOVEK ! OMRAZATA KAM RUSIA NA ZAPAD E TOLKOVA GOLJAMA , CHE AKO IMASHE I NAJ--MALKIJA SHANS , NABUKO SHTESHE OTDAVNA DA E POSTROEN .
10
0
 
0
 
! Отговори
Tina преди 15 години
Набуко има три варианта за маршут, по който да се доставя газ за Европа. България е включена само в единия. По принцип тази алтернатива е добра, но няма ли да е по-изгодно за страната, ако тръбите минават през наша територия.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нали от два дена това ви разправям, целта на руснаците е да се построят възможно най-бързо новите тръби, за да си бетонират позициите и да дерат яко кожи.
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ние нямаме сключен договор с Украйна ,а с Русия.Откъде на къде тогава ще ни казва някав руски политик да търсим компенсаций от Украйна.Техните взаимоотношения не са наш проблем ,но е друг втпроса ,че всичко се отразява на нас !
7
0
 
0
 
! Отговори
Желязко Желев jele преди 15 години
..........На куку.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Идеята на НАБУКО е да се взима газ от огромините находища в Азърбейджан. От там купува и Газпром между другото и засега се явява посредник само по транзитирането
5
0
 
0
 
! Отговори
до VAZDUHAR преди 15 години
За Набуко ще има газ. Минава през гр.Самсун в Турция, на брега на Черно море. Там излиза и прекия газопровод "Син поток" от Русия. Така, че нещата могат да се комбинират.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Десеебар, газ от Азербайджан не можем да купуваме, защото е вече породаден на ЮРусия
3
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
TRABITE NA NABUKO MOGAT DA SE POSTROJAT , NO TOVA NJAMA DA E DOSTATACHNO ---- TRJABVA I GAZ !
2
0
 
0
 
! Отговори
сп преди 15 години
Разбрахте ли сега защо се случва всичко това? За да се настанят руснаците посмъртно в Европа.
1
0
 
0
 
! Отговори
Десебар преди 15 години
Решението е НАБУКО и тотално отсвирване на Русия от нашите доставки на газ. С НАБУКО ще купуваме от Азърбейджан и ще имаме алтернативата да купуваме от Русия.Ако поискаме.