Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи е ресорът на България
27 ное 2009 13:47,
201
Румяна Желева ще завежда кризите в ЕС
Снимка: БГНЕС

Международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи – това е ресорът на България в следващата Европейска комисия.

“Това е добър ресор в широката област на изграждане на общата европейска външна политика. Аз съм наистина много щастлива, че България и нейният кандидат, в случая действащият външен министър, ще допринесе за това”, обяви Желева, цитирана от БТА.

“След влизането в сила на Лисабонския договор, а това ще стане само след няколко дни, ЕС ще има обща европейска външна политика, тя ще се изгражда, външните отношения са много важни и аз се чувствам поласкана и имам съзнание за високата отговорност да участвам в изграждането й”, допълни тя.

Желева нямало да излиза в отпуск до изслушването й в Европейския парламент. Към момента не се обсъждал наследникът й на поста външен министър.

За търговията в новата комисия ще отговаря белгийският комисар Карел де Гухт, за енергетиката – германецът  Гюнтер Йотингер.

Румъния получава земеделие. Правосъдието е разпределено на комисаря от Люксембург Вивиан Рединг.

Досегашният ресор на България – защита на правата на потребителите, плюс здравеопазване, вече ще се държи от малтийския комисар.

За разширяването ще отговаря представителят на Чехия Щефан Фуле, а за вътрешните работи – Сесилия Малмстрьом от Швеция.

Всяка от 27-те страни-членки на съюза имат по един еврокомисар. Новата комисия ще започне работа от началото на следващата година, след като бъде утвърдена от Европейския парламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
0
 
! Отговори
Към 174 преди 14 години
Не се заяждай с "вятърните мелници", защото:Цветелина Бориславова, председател на Надзорния съвет на СиБанк, каза че е важно осигуряването на енергийна сигурност чрез разнообразяване на източниците на суровини. Неин проект предвижда изграждането на три вятърни парка край Каварна с 200 мегавата мощност. Те трябва да са готови до 5.5 години и ще поемат инвестиция от 250 млн. евро.Защо точно в Каварна, да не би кмета там ...? Черноморският бряг на Каварна ще стане толкова красив с тези стотици въртящи се перки, че нито човек, нито птица ще припарят там!
181
0
 
0
 
! Отговори
Бургазлия преди 14 години
Това е много радостна новина българи! Тази "красавица" много рядко ще се явява на телевизора, което значи, че по-малко ще плаши децата с вида си! А те спокойно ще спинкат.Щом ще ходи и в Южна Америка, ще бъде късмет ако остане я в Амазония, я на Андите.Тогава пей сърце, ще бъдем напълно щастливи.Сега по едно "Наздраве" и от утре да я няма на българска територия!
180
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Leleleleee Taq Zeleva e baj-groznata zhena, koqto sum vizhdal nqkoga !!!!Kak mozhe takova 4udovishte da e ministyr i to vunshen-- uzhas!!!
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
http://dnes.dir.bg/2009/11/27/video5449435_0.html
178
0
 
0
 
! Отговори
Каравелов преди 14 години
Ти си злобар и комонист. След като знаят от коя партия е - щяхада и дадат енергетиката ам сигорно бойко е наредил на барозода даде бедствиятаГолем смех че падне, мноу скору.
177
0
 
0
 
! Отговори
Петко преди 14 години
Честито на ЕС! Новият еврокомисар има безценен опит като изпълнителен директор на фирмата на Мирчо *** при източване на държавния резерв и ДДС!
176
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
хахаххахахах...нема такъв смех, чухте ли я по новините?Щяла да отговаря за всички наводнения и ЦУНАМИ в ЕС!!! ХАХАХахха...няма такава прстотия."Учените напомнят, че последното цунами в Европа е било през 1755 год."ХАхахх.....
175
0
 
0
 
! Отговори
Майстора преди 14 години
Началник на ветровете.И без това си е ветропоказател , така че тази длъжност ще и пасва.Дано Бат Бойко си намери някой по-свестенвъншен министър , че иначе щеше да пада голям срам.Давай Волене, с теб сме!!!Абе тези главочи се чудят откъде да сучат пари. Аз смятам ,че трябва да приложат американския опит. За пияните затвор. Ама да няма наши и ваши. Ще ги стигнем американците на куково лято.Смениха се крадците с некадърниците.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
E, *** и *** герберски, следващия път(ако изобщо не ви съборят до зимата) ще ви дадат поста еврокомисар на вятърните мелници. *** безмозъчни
173
0
 
0
 
! Отговори
Скептик преди 14 години
Семпла женица, която не е много за показване. У нея се наблюдава някакъв необясним ентусиазъм, вероятно от високите постове, които незаслужено заема. Дали е тя или някой друг - все щеше да е българин. Не е кой знае какъв успех - най-много да въведе челният бълг. опит по справяне с кризисни ситуации - гръмнали складове, наводнения, пожари. Сигурно ще покани Емел Етем за съветник.
172
0
 
0
 
! Отговори
плювач преди 14 години
Плювайки срещу ББ и срещу куклата му от Нова Загора, аз не плювам срещу България. Аз плювам ЗА България. Капито?
171
0
 
0
 
! Отговори
OBOJATEL преди 14 години
HORA MNOGO ME PRIVLI4A TAZI JENA BE, VE4ER NE MOGA DA SPYA,NE SE HRANYA REDOVNO I POSTOYANNO MISLYA ZA NEYA,BOJE KOLKO YA JELAYA!RUMYAN4E,DU6I4KO MOLYA TE DA MI POZVOLI6 PONE VEDNIJ DA SI BLIZNA OT TVOYATA PLIT,A POSLE SAMA 6TE ME TIRSI6....!OBI4AM TE,PROTEGNI EZI4E I TI MI KAJI SI6TOTO!
170
0
 
0
 
! Отговори
фотограф преди 14 години
Много хубава снимка. Куклата на ББ, Желева, носи в чантата си хард диск. Тя се включва към него, когато се налага да отговаря на въпроси на журналисти.
169
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Плюйте червена жлъчка, *** червени, плюйте по Българияхахаха
168
0
 
0
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 14 години
Ей,спасителката от плажа в Банкя с гербер между силиконовите бозки ще спасява давещите се....А не е ли по добре да отговаря за мургавелките по магистрала Е-5?
167
0
 
0
 
! Отговори
Palamarka i Medarka преди 14 години
s tazi pri4eska ... Jacqueline Kennedy :)) hahaha :) da,ama ne :))
166
0
 
0
 
! Отговори
palamarka преди 14 години
razbiraite - poslednata dupka na duduka za vaprosnata gospoja na snimkata :)) kade v Europa humanitarni krizi ? :)) sega 6te ima da sedi v Brussels i da 4opli semki po cql den,a i naemite tuk ne sa mnogo evtini :) da pe4e slan4ogled,4e pone da si izbie prestoq za6toto s ni6to nqma da q zapomnim v EU ...
165
0
 
0
 
! Отговори
Огурчен преди 14 години
Не е чесно трябваше да ни дадат енергетиката сигорно бойко ерешил за нас тея ресори
164
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 14 години
Смотаният Калфин не спира да плюе на всякъде. Кунева не ставала за еврокомисар, Желева не ставала, явно само той става за нещо в тази страна...Тея комунисти спирка нямат в интригите и тъпотийте. По-сериозен ресор никой и не е очаквал, предвид провала на предишното правителство!
163
0
 
0
 
! Отговори
до 160 преди 14 години
И обувките му също са като от склада на охранителна фирма издадени. и не са почистени поне от седмица.