В охраната на Берлускони имало "тревожни пропуски"

Премиерът стана жертва на нападение
14 дек 2009 14:06,
52
В охраната на Берлускони имало "тревожни пропуски"
Снимка: БГНЕС

В охраната на италианския премиер Силвио Берлускони има "тревожни пропуски", заяви Кармело Бригулю, заместник-председател на парламентарната комисия по контрол на тайните служби, цитиран от АФП.

"Много тежкият епизод, на който стана жертва Силвио Берлускони, доказва по тревожен начин, че системата за охрана на премиера е неадекватна и има пропуски", заяви Бригулю.

Парламентарната комисия за контрол на тайните служби (Copasir) "трябва да се събере и да се заеме много внимателно и сериозно с този проблем", допълни той.

Силвио Берлускони беше приет в болница "Сан Рафаеле" в Милано, след като беше ударен в лицето със статуетка, представляваща катедралата в Милано.

Той беше нападнат от 42-годишен мъж, който от 10 години страдал от психически проблеми.

"Вместо на захвърляне на репродукцията (захвърлената срещу Берлускони статуетка), лесно можехме да станем свидетели на убийството на премиера, без да можем да го защитим. Вече казах по повод аферата с фотографския шпионаж на Вила Чертоза, че въпросът за сигурността на премиера е проблем", допълни Бригулю.

Италианската преса разкрива две грешки в системата за охрана на Берлускони.

Още по темата
Първата, че един човек е могъл толкова много да се приближи до него, и втората, че премиерът не е бил евакуиран незабавно.

Колата му е останала на място няколко минути и той дори успял да излезе отново с разкървавено лице, за да успокои привържениците си. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
простак преди 14 години
След като са фраснали Берлускони на среща с негови привърженици, какво ли щеше да стане ако беше попаднал на противници?
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Machiavell е прав на 100%.В центъра на РИМ спасявах някакъв английски стaрчок,бяха го заобградили 4 *** и най спокойно си го обираха.Всичките Италиянци които минаваха се обръщаха на другата страна като слепи ***.Но аз нали сам си *** ги разгоних с няколко качествени БГ псувни.Разказах за това на познати Италиянци--гледахаме като луд.Толкова страхлив народ трудно ще се намери другаде в Европа.Смели са само на масата или като се съберат 100 срещy 1
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Народната любов го е връхлетяла тоя коцкар
29
0
 
0
 
! Отговори
урок преди 14 години
Това трябва да е и урок за нашите "политици". Който насъсква една част от българите срещу друга част, който насажда само омраза срещу всички, които не споделят неговата гледна точка, той може да пожъне само това, което е пожънал Берлускони в Милано.
28
0
 
0
 
! Отговори
капо ди тути фрути преди 14 години
Споко, все ще се намери някоя малка Ноеми да го утеши и да му превърже раните, бързо да го в уста целуне и т.н. Вие за Берлускони грижа не беерете...
27
0
 
0
 
! Отговори
Ядосан преди 14 години
Лудият направи това, което много хора вече са го правили, но само виртуално! Берлускони е един мафиот, който се крие зад имунитета на министър председателя и се опитва да избегне съдебна отговорност по заведените срещу него дела...Да не говорим, че основните часни и държавни телевизионни канали са под негов контрол и постиянно се заиграва с малолетни манекенки...Такъв си струва не само да го фраснеш, ами направо да му думнеш два куршума в главата!
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
PR!Защо никой не подаде кърпичка за да спре кръвта да не се стича или да го бяха покрили по не устата му!Този акт се видя и от малките деца,как ще се третира това от СЕМ,а?На какво са готови за единия скапан Рейтинг!
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Така му се пада на тоя дърт курварин Цяла Италия е пропищяла от него...
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Няма лош PR! Дали Берлускони не си е поръчал нападението? Ще събуди съжалението на италианците и ...ще го изберат пак.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ти охраната на мутрите с охраната на Руските и Израелските служби ли ги сравняваш :) ...............голяма мисъл , няма що ..
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не е баш все едно :) , ама щом казваш няма споря :) .......
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
този пич да дойде и данареди така и БиБито
20
0
 
0
 
! Отговори
me преди 14 години
Берлускони е ***.
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Всички мутри дето ги изтрепаха бяха с охрана. Това е само парлама.
18
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 14 години
Иначе Machiavelli е прав... и аз съм извън бг и наистина хората в западните страни ги е страх от наще народи... визирам руснаци, българи, албанци, сърби, румънци, украинци и т.н. Гледат на като голям камък и избягват да са *** с нас щото са страхливи и знаят, че ше ядат дървото.
17
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 14 години
до 14: Тва за охраната за пълни глупости... няма човек в света който ако искат да го убият и да не успеят... те убиха Кенеди та Путин, Берлускони или някой друг ли ще пожалят ако искат да го убиват? Така, че квато и охрана да имат все едно.
16
0
 
0
 
! Отговори
Machiavelli преди 14 години
Кви ги говориш, италиянците били пощурели и млатели като луди. Италиянците са страхлив народ, тва е просто случаен инцидент. Никой не млатят, аз съм виждал сцени в Италия от рода 2ма албанци срещу 50 италиянеца които бягат да се спасяват да не ги бият албанците. Страх ги е от мен че съм 195см на 98 кила, все едно съм безсмъртен, тва е смешно. Пък и тва с човека с психическите проблеми е още по-смешно. Човека не е имал проблеми, просто му е писнало от Берлускони, тва е цялата истина.
15
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 14 години
Той като като се размина само с удар и не изяде някой коршум добре
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Относно охраната тези "велики" Европейски държави преди време критикуваха Русия и че охраната на Путин са параноици и какво ли още не, но по сигурна,отговорна и професионална от Руската няма може би с Израел но дори Израел имат пропуски и това се видя преди години с убийството на техен политик! Безхаберието,непрофесионализма и пълният непукизъм водят единствено до разруха, а както се вижда Европа не е това което бе преди 20 години!Нито стоките им, нито услугите......жалко..
13
0
 
0
 
! Отговори
г преди 14 години
Богатите също плачат! Арогантният чичка дано разбере, че всички сме смъртни...ама едва ли.