Берлускони при Борисов - уж заради Гарибалди

Причината е рожденият ден на българския премиер, пишат италианските вестници
13 юни 2010 13:01,
145
Берлускони при Борисов - уж заради Гарибалди
Снимка: БГНЕС

Днес италианският премиер Силвио Берлускони е за няколко часа в България. Официалният повод е откриване на паметник на Джузепе Гарибалди в София, но истинската причина е рожденият ден на Бойко Борисов, пишат италианските медии.

"Силвио Берлускони отива на рожден ден на Бойко Борисов с извинение, че ще открива паметник”, коментират италианските вестници "Месаджеро", "Реформиста" и "Кориере дела сера" по повод краткото посещение на италианския премиер в София днес.

В българската столица Берлускони ще се задържи само няколко часа, колкото да почете своя приятел Бойко Борисов. От София италианският премиер ще отпътува за Либия за среща с Муамар Кадафи.

Междувременно на площад Гарибалди в София Берлускони ще открие паметник на италианския герой Джузепе Гарибалди. Нещо, което трябваше да направи в близкото бъдеще кметът на Вечния град Джани Алемано.

Идеята за откриването на паметника от Берлускони дошла набързо и спонтанно преди три седмици по време на посещението на българския премиер в Рим, когато той откри паметник на Иван Вазов.

На откриването тогава присъстваха кметовете на двете столици, а Берлускони бе придружен от Дарина Павлова, вдовица на покойния бос на Мултигруп Илия Павлов.

В еуфорията Кавалерът, както италианците наричат Берлускони, обяви, че от своя страна и той ще открие паметник в София. Както се оказа, това било само "повод за визита за рождения ден на Бойко Борисов", отбелязва вестник "Ил Риформиста".

Още по темата

Берлускони се счита за най-близкия европейски партньор на Борисов. Двамата установиха контакти още по времето на формирането на ГЕРБ.

Италианският премиер подпомогна Борисов с напътствия за новосъздаващата се политическа формация в България и посочи евентуалните стъпки, които да се предприемат за приемане на ГЕРБ в семейството на ЕНП. А Борисов дебютира на европейската сцена на първата среща на върха в рамките на Европейския Съвет в Брюксел, придружен именно от Берлускони.

Според пресслужбата на италианския премиер визитата на Берлускони в София ще трае 3 часа. Ще остане ли време за разговор за намаляващите италиански инвестиции в България, които през последната година отбелязаха спад от 68%, предстои да се разбере.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
0
 
! Отговори
манго преди 14 години
италианските медии нищо не стоплят. истинската причина е пътуването му до либия. борисов се опитва чрез италианското си колега, джамахирията да си върне некой лев от дълга към българия.
137
1
 
3
 
! Отговори
коко преди 14 години
На бай Тошо приживе му бяха направили паметник.Ами на Бойко кой ще направи?
136
1
 
6
 
! Отговори
Georgi N. Dinkov преди 14 години
много съм трогнат от визитага на чичо Силвио.За съжаление бях в Кюстендил и лика му в България ме расълзи.това,че Дарина е в близост до него говори само едно -ЛЮБОВТА МЕЖДУ БЪЛГАРИ И ИТАЛИАНЦИ Е СЪЩЕСТВУВАЛА И ЩЕ СЪЩЕСТВУВА.Чичо Силвио,хилядарките ,които ми изпращаш,не ги получавам.Сбъркал си адреса.Твой Джорджио.
135
6
 
5
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 14 години
НЯМА ДА БЪДЕ ЛОШО ДА РАЗХОДИТЕ ТОЗИ ГОСТ ИЗ СТРАНАТА И ДА РАЗГЛЕДА СЪСИПИЯТА КОЯТО Е СЪТВОРЕНА ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НАРЦИСИ. ЩО ЗА ПАРВЕНЮЩИНА Е ТОВА.....!?
134
6
 
6
 
! Отговори
смехурко преди 14 години
Бобито все повече се отдалечава от идола,за който го смятаха в началото много хора
133
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Че какво и е лошото на любовта. Само тя може да спаси света :)(Това беше шега - не го мисля сериозно) :)
132
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Мафиотите се подкрепят.. Питайте някой италианец за Берлускони."Не, не се подкрепят, а явно се подготвя някаква бизнес далавера между двете държави за която ще разберем малко по късно /след дъжд качулка/ и заради това е тази малко странна - внезапна любов!
131
1
 
5
 
! Отговори
за 128 преди 14 години
да се свика парламентарна комисия да провери дали тортата е направена след конкурс или е купена боща от най-близката сладкарница РЕД РЕД РЕД
130
1
 
4
 
! Отговори
за 134 преди 14 години
че на вас култа към личността ви харесваше ......що с....и направихте на *** за 60 години :))
129
0
 
3
 
! Отговори
за 132 преди 14 години
абе ***, поразрови се и прочети къде е празнувал и как преди да се изцвъкаш
128
2
 
5
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 14 години
А НЕ ЩЕ ХОДИ ПРИ ГОЦЕ ДА МУ ПРАВИ ТАЙНИ ЗАПИСИ ...
127
13
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
*** връща култа към личността но народа не го харесва да си ходи
126
5
 
8
 
! Отговори
NARCIS преди 14 години
Никой премиер до сега ,не си афишираше рожденния ден ! За моя ще поканя Обама,тъй като ще направя шоколадова торта с неговия лик!
125
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ББ отпразнува рождения си ден с Берлускони за сметка на данъкоплатците в България.Наздраве!
124
6
 
9
 
! Отговори
Бойко Берлусконов преди 14 години
Защо днес трябваше да се открие паметника на Гарибалди.
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да бе бонбон ама какъв/ ха ха събраха се мафиотите! евала нямам думи!
122
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 14 години
Ти дали си Снежа или си Снежо не е съвсем ясно, но че не знаеш българската азбука е повече от очебийно, така че се запиши в едно килийно училище да те поограмотят!
121
6
 
14
 
! Отговори
тенджерата преди 14 години
Търколило се гърнето, намерило си похлупака. Та и Бойко и Берлускони, само се чудя кой кого похлупва. Дали черпнята е била само по един бонбон, както обяви премиера?
120
2
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Da naistina g-n prezidenta Parvanov beshe v Deliormana, v nashiqt ludogorski grad Isperih posluchei 50 godini ot obqvqvaneto mu za grad.Az bqh pisal ,che na nas i nashite deca bqha razdadeni baloni s cveta na trikoliora, a na gospodata ot DPS i BSP tarjestven kupon v restorant "Livni" v centara na grada. Taka shte e dokato si zatvarqme ochite i ne obrashtame vnimanie.I posle BB bil vrag, a Goce brat.
119
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
..ot priatelstvoto mejdu BORISOV I BERLUSKONI Balgaria moje samo da spe4eli i neznam za6to pluete..vsa6tnost znam za6to ma4no vi e za TODOR JIVKOV i negovata "demokracia" moje bi....