Берлускони при Борисов - уж заради Гарибалди

Причината е рожденият ден на българския премиер, пишат италианските вестници
13 юни 2010 13:01,
145
Берлускони при Борисов - уж заради Гарибалди
Снимка: БГНЕС

Днес италианският премиер Силвио Берлускони е за няколко часа в България. Официалният повод е откриване на паметник на Джузепе Гарибалди в София, но истинската причина е рожденият ден на Бойко Борисов, пишат италианските медии.

"Силвио Берлускони отива на рожден ден на Бойко Борисов с извинение, че ще открива паметник”, коментират италианските вестници "Месаджеро", "Реформиста" и "Кориере дела сера" по повод краткото посещение на италианския премиер в София днес.

В българската столица Берлускони ще се задържи само няколко часа, колкото да почете своя приятел Бойко Борисов. От София италианският премиер ще отпътува за Либия за среща с Муамар Кадафи.

Междувременно на площад Гарибалди в София Берлускони ще открие паметник на италианския герой Джузепе Гарибалди. Нещо, което трябваше да направи в близкото бъдеще кметът на Вечния град Джани Алемано.

Идеята за откриването на паметника от Берлускони дошла набързо и спонтанно преди три седмици по време на посещението на българския премиер в Рим, когато той откри паметник на Иван Вазов.

На откриването тогава присъстваха кметовете на двете столици, а Берлускони бе придружен от Дарина Павлова, вдовица на покойния бос на Мултигруп Илия Павлов.

В еуфорията Кавалерът, както италианците наричат Берлускони, обяви, че от своя страна и той ще открие паметник в София. Както се оказа, това било само "повод за визита за рождения ден на Бойко Борисов", отбелязва вестник "Ил Риформиста".

Още по темата

Берлускони се счита за най-близкия европейски партньор на Борисов. Двамата установиха контакти още по времето на формирането на ГЕРБ.

Италианският премиер подпомогна Борисов с напътствия за новосъздаващата се политическа формация в България и посочи евентуалните стъпки, които да се предприемат за приемане на ГЕРБ в семейството на ЕНП. А Борисов дебютира на европейската сцена на първата среща на върха в рамките на Европейския Съвет в Брюксел, придружен именно от Берлускони.

Според пресслужбата на италианския премиер визитата на Берлускони в София ще трае 3 часа. Ще остане ли време за разговор за намаляващите италиански инвестиции в България, които през последната година отбелязаха спад от 68%, предстои да се разбере.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
10
 
18
 
! Отговори
Ствян от село преди 14 години
Мафиотите се подкрепят.. Питайте някой италианец за Берлускони.
117
1
 
0
 
! Отговори
za 112 преди 14 години
те са норма ....иначе няма д аима медал :))
116
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Продължавай да гадаеш- Берлускони вече лети към Либия, ама кой да чете,пфууу, голяма *** се е събрала тук/с малки изключения/
115
16
 
19
 
! Отговори
Ей преди 14 години
Г-н Борисов, Вие сте велик, уникален Българин!Жалко, че само Бълтарите не могат до го разберат.
114
9
 
15
 
! Отговори
Ревизор преди 14 години
Цветелинка да плати ръждясалия Панайот Волов на Чапкънов, а оная пърхащата фандъчка да плати от заплатата си разходите за ненужното докарване на капо!Силвио това ръждясало муле няма да го сложи и до *** на двора!!!Като искат да покажат някаво уважение към една личност като Гарибалди е достатъчно да поставиш неговия бюст в естествен размер! Милиционерите това няма от къде да го знаят!
113
3
 
4
 
! Отговори
Varnenec преди 14 години
V Italianskite medii se otbelqzva, che Berluskoni se obarnal kam Borisov s Boris vmesto Boyko... Zashto BG "jurnalistite" ne go spomenavat? :D:D:D
112
9
 
9
 
! Отговори
Глупости преди 14 години
Берлускони се интересува от *** пожарникар като Борисов,че ще му идва на рожден ден????Хахаха....тц,моля ви се....
111
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А къде е чичо Гоце днес?..........Знам!В неделя чичо Гоце ходи на лов за петнадесет годишни триперлийки.Пак ще отвори работа на лекарите в правителствена болница.
110
5
 
2
 
! Отговори
terminator преди 14 години
zalko che nema skandal, nema kakvo da se pluje, vse pak Garibaldi e revolucioner. Zatova nema da se obarne vnimanie na edno inache otlichno evropejsko sabitie. Ama kade da gi namerime evropejcite v BG te otdavna si zaminaha. Ste pochakame na nekoj orientalski skandal i togava publikata ste se razvihri.
109
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
краставите магарета се надушват.
108
2
 
8
 
! Отговори
Snezha преди 14 години
А колкото до склуптора на паметника Георги Чапкънов - това е един от най-добрите живи скулптори на България. Този, който се представя за скулптор от Монтана може само да му диша праха от обувките на Г. Чапкънов, защото ако е наистина такъв и разбира от изкуство щеше да си замълчи поне, защото не е задлжително да го харесва, но нали като българин е задължително да завижда и плюе.
107
9
 
3
 
! Отговори
Snezha преди 14 години
В този форум само комунистчета и Путинофили ли пишат ? Направих си труда да изчета всичко. На този "анонимен" почерка на изказ и мислене е един и същ. Трябва добре да ти плащат та да висиш непрекъснато във форума, "анонимен" ?!!
106
2
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 14 години
Neka sa jivi i zdravi i dvamata i oshte mnogo takiva sreshti da si uredqt.Da jiveqt BALGARIQ I ITALIQ, da se razbirat narodite im!Stiga ste im zavijdali.Ot razbiratelstvo nqma nishto po hubavo.
105
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да бе?! Тея да не се гушкат,а? От СерГЕЙ, та на БеБеГЕЙ !!!
104
2
 
9
 
! Отговори
Незнайка преди 14 години
А защо ли от ББ отлита за Либия - можем само да гадаем какво продава бат Бойко на Кадафи!!!
103
0
 
4
 
! Отговори
747 преди 14 години
Tia dvamata si udisaha na chashkata i mohabeta.Kazvat- BOG NE ORE I NE SEE, TOI SABIRA I RAZDELIA !Kato im e hubavo pak neka se tachat. Niama losho v tova.
102
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Карло Гамбино и Салваторе Джулиани...
101
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И двамата ги тресе мания за величие ! Затова са си станали толкова близки !!!!!
100
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И двамата ги тресе мания за величие ! Затова са си станали толкова близки !!!!!
99
4
 
6
 
! Отговори
Дражко преди 14 години
Голям праз.....