Чакаме най-студената зима от 1000 години насам

Ледниците се топят и охлаждат въздушните течения към Европа
17 окт 2010 14:52,
283
Чакаме най-студената зима от 1000 години насам
Снимка: Булфото

Метеоролозите от цяла Европа прогнозират много студена зима.

Според някои прогнози се очаква идващата зима да е най-студената в последните хиляда години.

Метеоролозите прогнозират много валежи, ниски температури и проблеми със снега и студа.

Студена зима чака и Балканите, казват български метеоролози, като същата прогноза са направили и колегите им в Белград.

До края на октомври ще има много валежи, очаква се и сняг. Месецът ще бъде по-студен от обичайното.

Интензивните валежи вече започнаха, очаква се през ноември количеството дъжд на места да достига от 30 до 60 литра на квадратен метър.

Обяснението на метеоролозите за предстоящата много студена зима е, че климатичните промени топят ледовете в Арктика, което предизвиква охлаждане на теченията и въздуха, които носят топлината в Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


283
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Побликувайте таблица с температурите поне през 250 години.
71
5
 
0
 
! Отговори
topcho преди 13 години
Tova deto go pishete za reptilite sa palni gluposti..!!! Eii..iskuka toia narod..vse edno da mi kazhete ,che amerika se upravliava ot shtarkeli...i te shte zavzemat evropa kadeto sa reptilite...stiga s tia gluposti...bre !!! ne vi li ostana m,alko zdrav razum..razsazhdavate kato patki..reptili,gluposti..!!!
70
4
 
3
 
! Отговори
topcho преди 13 години
Akciite na darvata na newyorkskata stokova borsa shte udariat tavana...a indiancite neka da sabirat darva i da pekat soevi salami ciala zima...
69
5
 
10
 
! Отговори
до 70 преди 13 години
Те, рептилийте са много вкусни! Месцето на всички влечуги и влечугоподобни е крехко и постно. Няма холестерол. Дерат се лесно и кожата им е скъпа.А как ще ги ловим? - Лесно! С капани за змейове! Утре ще си направя един!
68
2
 
11
 
! Отговори
Християнин преди 13 години
Най-накрая един да напише ИСТИНАТА.
67
3
 
18
 
! Отговори
bzb преди 13 години
Глобалното затопляне предизвиква най-голямото захлаждане от 10 века насам...ОК!
66
6
 
4
 
! Отговори
topcho преди 13 години
abe ei..brato ti normalen li si be???
65
12
 
24
 
! Отговори
Йода преди 13 години
Рептилите идват! Скоро ще започнат да разфасоват хора в пластмасови контейнери, ще ги товарят на совалките, после на корабите-майки и директно за Орион. И в момента правят подобни неща, но по-нелегално. Защо мислите изчезват безследно толкова много хора? Властите лъжат, че са за сексиндустрията и трансплантация на органи. Истинана е отчайваща!
64
5
 
35
 
! Отговори
niama преди 13 години
На сайта на НИМХ пише точно обратното. За сега не намерих подобна европейска публикация. Да не би това да е PR на топлофикация, та да ни надпишат сметките ;))))))
63
3
 
21
 
! Отговори
СТУД преди 13 години
ТАКИВА ПРОГНОЗИ СЪМ ЧУВАЛ И ВИЖДАЛ НЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ.
62
3
 
4
 
! Отговори
S!!ASEW преди 13 години
Нищо подобно, зависи на коя точка си се намирал в страната.Защото в някои градове в, които не се дишаше от топлина и горещина термометрите стигаха 40-41 градуса не полъхваше вятър, дори, така, че не на всякъде в страната времето е едно и също в различните точки в страна.
61
2
 
12
 
! Отговори
Ник преди 13 години
Този януари падна сняг в Бургас и понеже сме най-неподготвения за зимна обстановка град в източното пулокълбо на Земята,чакахме до края на март да се стопи целия град замръзна.Голяма мъка и зор ще е пак ако се случи и тая зима :(
60
3
 
29
 
! Отговори
тя преди 13 години
Мддаааам....и за лятото казваха ,че ще е мнооого горещо,с над 40 градусови температури,ама тц...Изпопукахме от студ и се удавихме в дъжд.И лятото беше точно един месец с напълно нормални температури.
59
4
 
14
 
! Отговори
Векил преди 13 години
Маже ли някой освен Петко Милевски да ми каже, защо са поставени вентилите на радиаторите, а не пускат парното(само при условие, че ползващите софийското парно поискат това). А през това време ЧЕЗ отчитат завишено потребление на ел.енергия. Кажете, няма ли тук далавера. Има разбира се.Този сезон ЧЕЗ на "Топлофикация или на някоя от партиите, другият сезон обратното). Защо са ни винтилите, след като трябва да молим "Топлофикация" да пуска отоплението по блоковете.Който иска да го пуска, който-не.
58
3
 
2
 
! Отговори
D преди 13 години
OH MY GOD!
57
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Индианците се скъсаха да събират дърва...
56
3
 
8
 
! Отговори
Batman преди 13 години
Кой изобщо вярва на тия палячовци и техните прогнози ?!? Преди месец казах, че октомври ще е много топъл, за лятото казаха, че ще е хладно - изобщо вятър и мъгла! Аз на Онче- Бонче повече ще познавам :)
55
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма страшно Бат Боко и правителството ще ни стоплят! Ха ха ха ха ха ха ..........!
54
2
 
13
 
! Отговори
21840 преди 13 години
Август месец, големи жеги го дават да е :)
53
6
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Зная къде се корени основната причина - всички сме наясно, от коя посока идва студът... - а от година и няколко месеца обаче ние им обърнахме гръб и отношенията ни охладняха... - сега ни пускат и студа за отмъщение. Тъй като ние им познаваме и зъбките - има вероятност дори да ни врътнат и кранчето...Очертава се "Южен поток" от "червена токсична тиня"...