Погребаха нейде Кадафи

Полковникът молил Берлускони да посредничи за спиране на ударите
Обновена: 25 окт 2011 15:14 | 25 окт 2011 11:12, Елка Василева
74
Погребаха нейде Кадафи
Муамар Кадафи. Снимка: БТА

Муамар Кадафи е бил погребан на разсъмване на неизвестно място, съобщи Ройтерс, като се позова на източник от Преходния национален съвет.

Мястото на погребението се пази в тайна поради опасения, че гробът на сваления лидер на страната ще привлича негови поддръжници.

Заедно с Кадафи са били погребани един от синовете му Мутасим и бившият министър на отбраната Абу Бакр Юнис.

По-рано беше съобщено, че Кадафи ще бъде погребан днес на тайно място в пустинята, която заема значителна част от територията на страната.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375

Трупът на Кадафи беше изложен няколко дни на показ в Мисурата, докато новите власти умуваха какво да правят с него.

Междувременно стана ясно, че бившият либийски лидер Муамар Кадафи е написал на 5 август писмо до бившия си приятел, премиера на Италия Силвио Берлускони, в което го моли да спре бомбардировките, които избиват либийците и техните деца.

Това съобщава сп. "Пари мач". В писмото Кадафи признава, че е изненадан от поведението на Берлускони, с когото бе сключил договор за приятелство в интерес на италианците и либийците.

"Скъпи Силвио, очаквах от твоя страна поне да се заинтересуваш от фактите и да се опиташ да посредничиш, преди да подкрепиш тази война", пише Кадафи.

"Вярвам, че все още имаш възможността да се върнеш назад и да поставиш на преден план интересите на нашите народи", препоръчва Кадафи на италианския премиер. В писмото полковникът призовава Берлускони да "спре бомбардировките, които убиват нашите либийски братя и нашите деца".

"Говори с твоите приятели и с вашите съюзници да спрат тази агресия срещу моята страна. Надявам се, че всемогъщият бог ще те води по пътя на справедливостта", пише накрая Кадафи.

Писмото е било предадено в началото на август в Рим на италианските власти от двойка италиански приятели на полковника, ръководещи агенция за момичета, набирани да присъстват на лекциите в италианската столица на Кадафи.

В началото на либийския конфликт италианското правителство и по-специално Берлускони не искаха да изоставят Кадафи, с когото подписаха през 2008 г. договор за приятелство и икономическо сътрудничество.

Бившата колониална сила Италия беше първи търговски партньор на Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"добавен от: Бог да му прости! преди 4 дниПри Кадафи либийците имаха безплатно здравеопазване и образование, безплатен ток и вода, безлихвени кредити, незадлъжнялоста, липсата на престъпност!!!..." Всичко което казваш е вярно.Целта е достигната ,мисията е изпълнена за всички капиталистически 'братски' държави. Всяка монета има две страни,зависи коя са ти дали да разгледаш.Това определено беше само едната.От тук на сетне всички ще гледаме как се 'изпълнява' "американската мечта"..
71
5
 
3
 
! Отговори
shrek преди 12 години
На тоя твоя "африкански лъв" му опъваха шатра и насред Лувъра, а после синовете му ги оповръщаха. Истинският мъж не беси мед.сестри и е далеч от образа на Лоурънс Арабски. Самоотвержено пукяса като гнусен плъх - унижил и унижен от собствения си народ.
70
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи - африканският лъв. Неговото име ще влезе в историята като най самоотвержения владетел, бранил страната си до последен дъх. Всички натовци, плъхове и т.п. са джуджета пред него
69
9
 
4
 
! Отговори
shrek преди 12 години
Пукна с кол в *** - изпълзял от ***. Такава е "народната любов" и благодарност за всички "привилегии" и тотален терор над народа му. Това да служи за урок на други подобни ***!
68
3
 
11
 
! Отговори
на кого му пука преди 12 години
Не съм привърженик на КАДАФИ, но той се бори и умря като ИСТИНСКИ МЪЖ! В същото време лидерите на ПНС си стояха на топличко под Натовско прикритие и от далече пляскаха с ръце на така наречените "бунтовници-разбойници", които убиваха и грабеха след ударите на НАТО. Да подкрепиш баща си в най-трудния момент - за това се иска кураж и мъжество - браво на СЕЙФ АЛ ИСЛАМ - ти е достоен син.
67
1
 
6
 
! Отговори
симеон преди 12 години
Не само българите, но и всеки мислещ човек трябва да се моли за края на това безумие и нека Бог да не позволи то да продължава дълго. Никъде и никога повече. Поклон пред жертвите на героичния либийски народ и нека Бога да накаже истинските им палачи!
66
0
 
12
 
! Отговори
Бог да му прости! преди 12 години
При Кадафи либийците имаха безплатно здравеопазване и образование, безплатен ток и вода, безлихвени кредити, незадлъжнялоста, липсата на престъпност!!! Имало едно време една приказна страна. Там лампите никога не се гасели, а токът бил безплатен. Там можело да си потърсиш работа като началник и да живееш добре без да си мръднеш пръста. Там за пет динара се пълнел резервоар догоре и всеки гражданин получавал всеки месец дивиденти от петрола. Там... Който е бил там знае... Това бе Либията на Кадафи. Той създаде една утопия, която нямаше място в този Вълчи свят. Либия при Кадафи:В Либия се дава по 7000$ на новородено, 64000$ на младоженци, 730$ за безработен, безплатно електричество и вода, най-евтиното гориво в света (около 0.12$ за литър), образование и здравеопазване без пари, учение и специализация в чужбина без пари, покупка на нова кола-50% се поема от държавата, гориво, безлихвени кредити за покупка на жилище, наем на държавно жилище без пари, никакви данъци, нулева престъпност и др. Какво точно е окрал от народа си? Направил грешка че не сложил парите в западни банки а ги раздавал на либийците!?За 1998 г. 38,2% от националния бюджет е разпределен за образование. Това е един от най-високите проценти отделян за образование в света. До вчера Либия беше Швейцария'та на Африка - утре ще бъде България'та на Африка! Съдете сами: Всяко либийско семейство получава годишно общо 1000 долара от дотации. Помощта за безработица е 750 долара. Заплатата на една медицинска сестра с най-ниска квалификация е 1000 долара.Медицината там впрочем е безплатна. Помощта при раждане на дете е 7000 долара. Всяко ново семейство получава при сключването на брак 64 хил. долара за покупка на жилище. Както ни разказаха, парите стигат за скромна къщичка от 150 квадратни метра - с издълбан кладенец, климатична сплит система, сателитна чиния и прокаран ток.Електричеството в Либия е безплатно. Напълно.А къщичките са толкова евтини, защото сделките с недвижими имоти, които са си чиста спекулация с жилища, в Либия са забранени и се наказват. Образованието е безплатно, наеми не се плащат изобщо.Пътищата са идеални.Хората ще трябва завинаги да се простят с чудесните изненади на "либийския социализъм".
65
0
 
6
 
! Отговори
рико преди 12 години
Всичко това, тази война в Либия се режисира от смрадливите ционисти Ротшилтд, Рокфелер.......! За да контролират долара чрез петрола и Китай да е зависим от техния петрол! Така спасяват временно Измисления Долар Господар и си печатат трилионите свободно! Щастливи са капиталистите......дотогава докато парите им все още имат някаква стойност, и докато КРАЖБАТА чрез печатане на пари е оправдана!?НО, ще дойде ден, когато ще трябва да си платят за гяволъка!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Войната срещу Саддам стана набързо след като той обяви, че разплащането за Нефта ще премине от Долари на Евро и най-вече, защото и той почна да си печати долари, така наречените Садамки. Това най-много вбеси Печатарите от САЩ (Ротшилтд, Рокфелер и Другарчетата му). Войната срещу Кадафи е защото той реши да иска срещу петрола злато!!! Нека всеки да знае, че войните и в Ирак и сега в Либия се водят заради Долара. Петрола е само мъгла за пред очите на овцете. На САЩ не им дреме за петрола, докато могат да си печатат долари и да си го купуват. За Америка контрола на нефта е въпрос на оцеляване, за да крепят обезцененият долар! Защото, ако не лиши от енергийни източници Китай, Индия, Бразилия и други бързо развиващи се страни Америка фалирва съвсем скоро. Не е въпроса да заграби петрола Америка, а другите да нямат петрол!!! Следващата цел на "Американската гнусотия" е Сирия....!!!Да се готви Сирия за нови хуманитарни пакети!
63
3
 
2
 
! Отговори
shrek преди 12 години
Колко ли много омраза е генерирал Кадаифа, че преди *** да му заврат огромен кол в *** и да му накъсат червата? Ако не знаете - ето от какво е умрял, а не от куршумите. Те само са му спестили мъките.
62
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето ги бреее, нищят световните конспирации, няма тайни за тях, ни в политиката, ни в бизнеса, ни в световните процеси. От Кадафи разбират, от Бойко разбират, само собствените си животи не могат да подредят, та само глупости по форумите дрънкат :Д :Д
61
1
 
2
 
! Отговори
до 51 преди 12 години
имаше в нета интервю с Кирсан Илюмжинов.... и статията на Александр ГРИГОРЬЕВ струва да се прочете ...
60
2
 
2
 
! Отговори
До Любо преди 12 години
Любо, я ходи се люби!
59
9
 
6
 
! Отговори
Любо преди 12 години
Този който така хвалите всички и харесвате държа в плен българските медици , този *** е избил маса народ в своята така обичана страна Помислете дори за момент нещо - дори тези коментари щяха да ни докарат до съд през така обичания от българите комунизъм Това че масово БЪЛГАРИТЕ са мързеливи и некадърни , за да си подобрят стандарта е само български проблем Но този така обичан от вас ЛИДЕР умря като бездомно КУЧЕ криейки се по шахтите не мир на праха му а да гори в АДА там му е мястото
58
0
 
20
 
! Отговори
Боцко преди 12 години
Да ги *** у лицемерните шебеци ***! Кадафи бил диктатор! Па има ли некъде арабска държава без здрава власт бре? Как се поддържа ред при тея джагали? Я ги глейте сега ква "демокрация" кипи и у Ирак, и у Египет, и у Либия! Ше се изколят и па нема да се разберат! Само камшик ги оправя!Диктатор бил, та ше го бомбиме! Оти не бомбиха толкова години Пиночет у Чили, или Нориега? Що народ затри оня с тъмните цайси по стадионите - цел свет го виде, а американците му ръкоплескаха! Срамота! Ай ше ви!
57
0
 
10
 
! Отговори
Fearless___ преди 12 години
52 е дяволски прав!Защо до последно се искаха преговори и Кадафи беше готов да се оттегли изведнъж БУМ! Кадафи е мъртъв! ??Явно се играе на по-високо ниво от президент и премиер.И кукловодите са известни от много отдавна-NWO.Явно и една от техните цели я следва и ББ със строенето на магистрали-затварянето на населението в големите градове (мегаполиси по света) и поробването му чрез дяволски закони,космически лихви по кредити и т.н. съпротивата ще се наказва със полиция и жандармерия.
56
0
 
4
 
! Отговори
галактика преди 12 години
*......Срещаме ги във вечерни новини, защото са истински мъже в един лъжовен свят, защото животът отрано ги е изправил до стената, или.... само защото са различни......* /Самотни мъже - Пух /
55
0
 
5
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Сега за юдо-масоните - нефта, а за Либия - шериатска ''демокрация''!
54
0
 
17
 
! Отговори
зико преди 12 години
Трябва да се знае къде е погребан Защото ще дойде време да го изравят и целуват ***.
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тона на писмото никак не прилича на това, което раздуваше от телевизора, докато си мислеше, че руснаците ще го защитят. Но когато и Москва призна правителството на бунтовниците се е усетил, че е поредния *** ****ан от Путин.