Погребаха нейде Кадафи

Полковникът молил Берлускони да посредничи за спиране на ударите
Обновена: 25 окт 2011 15:14 | 25 окт 2011 11:12, Елка Василева
74
Погребаха нейде Кадафи
Муамар Кадафи. Снимка: БТА

Муамар Кадафи е бил погребан на разсъмване на неизвестно място, съобщи Ройтерс, като се позова на източник от Преходния национален съвет.

Мястото на погребението се пази в тайна поради опасения, че гробът на сваления лидер на страната ще привлича негови поддръжници.

Заедно с Кадафи са били погребани един от синовете му Мутасим и бившият министър на отбраната Абу Бакр Юнис.

По-рано беше съобщено, че Кадафи ще бъде погребан днес на тайно място в пустинята, която заема значителна част от територията на страната.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375

Трупът на Кадафи беше изложен няколко дни на показ в Мисурата, докато новите власти умуваха какво да правят с него.

Междувременно стана ясно, че бившият либийски лидер Муамар Кадафи е написал на 5 август писмо до бившия си приятел, премиера на Италия Силвио Берлускони, в което го моли да спре бомбардировките, които избиват либийците и техните деца.

Това съобщава сп. "Пари мач". В писмото Кадафи признава, че е изненадан от поведението на Берлускони, с когото бе сключил договор за приятелство в интерес на италианците и либийците.

"Скъпи Силвио, очаквах от твоя страна поне да се заинтересуваш от фактите и да се опиташ да посредничиш, преди да подкрепиш тази война", пише Кадафи.

"Вярвам, че все още имаш възможността да се върнеш назад и да поставиш на преден план интересите на нашите народи", препоръчва Кадафи на италианския премиер. В писмото полковникът призовава Берлускони да "спре бомбардировките, които убиват нашите либийски братя и нашите деца".

"Говори с твоите приятели и с вашите съюзници да спрат тази агресия срещу моята страна. Надявам се, че всемогъщият бог ще те води по пътя на справедливостта", пише накрая Кадафи.

Писмото е било предадено в началото на август в Рим на италианските власти от двойка италиански приятели на полковника, ръководещи агенция за момичета, набирани да присъстват на лекциите в италианската столица на Кадафи.

В началото на либийския конфликт италианското правителство и по-специално Берлускони не искаха да изоставят Кадафи, с когото подписаха през 2008 г. договор за приятелство и икономическо сътрудничество.

Бившата колониална сила Италия беше първи търговски партньор на Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Оправихме България, че почнахме и Либия да оправяме :) Какво ви пука за някакъв политик, за който скоро няма да се даде твърдо мнение какъв беше. При всички случаи, за мен не е нормално 40 години да си на върха на властта.
31
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"нейде" ли е думата за деня :)
30
5
 
21
 
! Отговори
MURDOC преди 12 години
Погребаха нейде Кадафи.... а като източат всичкият петрол и Либия ще я погребат .Така раздава "демокрация" Америка . Какво да се очаква от алчни западноевропейци завладели със сила чужда земя а после са изнасилвали , убивали и ограждали в резервати като животни местното население ,а за отвличането и заробването на африканци няма да говоря, за това всички знаем.
29
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Трябва наистина да не се знае къде е погребан. В противен случай гроба му ще се превърне в място за поклонение. Факт е, че има такива, които почитат Сталин, Хитлер, Т. Живков и Бен Ладен.
28
4
 
36
 
! Отговори
констатация преди 12 години
Кадафи :- живял в разкош- диктатор с династия над 45г.- убил не малко свои противници- загинал с достойнство- останал в световната история / с добро и с лошо /
27
16
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
Кажи, че се шегуваш, моля те?!?! За какво се е борил?? Моля????!!!! Космите по *** ми настръхват, като прочета подобна дивотия и осъзная, че някой наистина си вярва...
26
10
 
30
 
! Отговори
:( преди 12 години
На Чаушеску гроба е покрит с цветя! Същото ще бъде и с на полковника, който цял живот се бори за просперища, свободна, независима и суверенна Либия. Сега Алкайда с нейните ментори (ЦPY) ще разсипят всичко за 0-ла време и това ще е. Междувременно племенните стълкновения за надмощие и подялба на ресурсите ще са ежедневие. Възможно е страната да се раздели на части, подобно на Судан, където петролната богата част е в ръцете на Запада ... а другата, пустинната е оставена на произвола на събдата!
25
10
 
15
 
! Отговори
Ред преди 12 години
сега е ред на Тиквата
24
23
 
18
 
! Отговори
Дончо преди 12 години
Ако Кадафи имаше грам трезва преценка, щеше да сдаде сам властта преди време, и да си харчи милиардите по-най красивите места по света, ама де този акъл, властта замъглява съзнанието.
23
1
 
32
 
! Отговори
До 5 преди 12 години
Момченце , явно не си чувал за Чарли Чаплин и "Великия диктатор" нито знаеш какво означава метафора. Не си виновен , че си от Чалгарското поколение дето си мислите , че Пайнарките са върхът на културата , а Мишо Шамара е измислил азбуката.
22
3
 
17
 
! Отговори
Народния Съд действа преди 12 години
Този филм сме го гледали след девети
21
2
 
37
 
! Отговори
От какво ги е страх? преди 12 години
Или от какво ги е срам натовците. От един труп ли? Или от хората? Или се страхуват от историята? Който е копал тайни гробове не е прокопсал. Лошото е, че се повтаря историята, поука няма, хората са жестоки и мръсни *** от векове насам такива си и остават.
20
4
 
7
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
упомени грешките ми
19
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 15 ти си неграмотен .. и успокой малко топката че да не получиш удар..
18
4
 
28
 
! Отговори
чае шукарие преди 12 години
сега племената като се запаткат помежду си ще стане голямото мазало
17
8
 
35
 
! Отговори
ИДИОТИ !!! преди 12 години
Както каза 12, аз не съм се върнал беден и с лошо впечатление от Кадафи и либийците. Много бързо половината българи станаха много знаещи какво е положението в Либия, вярвайки на медите, американските и европейските ***
16
24
 
6
 
! Отговори
sss преди 12 години
Кадафи взе 5 млрд евро обезщетение от Берлускони ,заради времето когато Либия е била италианска колония,отделно Кадафи накара Берлускони да строи магистрали в Либия под предтекст ,че щял да пусне бежанци в Италия.......Просто Берлускони беше приятел с тоя *** под натиск.....и сега е показал кво мисли точно за кадафийското приятелствто....
15
15
 
16
 
! Отговори
ИДИОТИ !!! преди 12 години
как може 5 да има такава висока оценка, при положение че е, някакво дете на 15-16 години, което дори не е грамотно. И вие му толерирате "компетентното и грамотно написаното мнение", после се питате защо, България била такава и ревете като бебета, ето че вие я правите такава, толерирайки подобни ***. Затова премиера ни мисли, че като се продават много дюнери в България, тя е защитена от терористични атаки.
14
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За диктаторите най-благоприятното място е България. Тук си гласуваме самички за тях.
13
7
 
39
 
! Отговори
GHL преди 12 години
За мен истината е тази, че Кадафи беше диктатор, а САЩ и държавите от западна Европа са сметкаджии и лицемери, които подкрепяха няколко десетилетия Кадафи, но уплашени да не загубят петрола там заради бунтовете срещу него му забиха нож в гърба. А резултатът за либийския народ е ясен - ще се възцари пълна мизерия, което значи масова емиграция на либийци към западна Европа, като Италия е най- близката дестинация.