Погребаха нейде Кадафи

Полковникът молил Берлускони да посредничи за спиране на ударите
Обновена: 25 окт 2011 15:14 | 25 окт 2011 11:12, Елка Василева
74
Погребаха нейде Кадафи
Муамар Кадафи. Снимка: БТА

Муамар Кадафи е бил погребан на разсъмване на неизвестно място, съобщи Ройтерс, като се позова на източник от Преходния национален съвет.

Мястото на погребението се пази в тайна поради опасения, че гробът на сваления лидер на страната ще привлича негови поддръжници.

Заедно с Кадафи са били погребани един от синовете му Мутасим и бившият министър на отбраната Абу Бакр Юнис.

По-рано беше съобщено, че Кадафи ще бъде погребан днес на тайно място в пустинята, която заема значителна част от територията на страната.

Още по темата
20 окт 2011 15:14
375

Трупът на Кадафи беше изложен няколко дни на показ в Мисурата, докато новите власти умуваха какво да правят с него.

Междувременно стана ясно, че бившият либийски лидер Муамар Кадафи е написал на 5 август писмо до бившия си приятел, премиера на Италия Силвио Берлускони, в което го моли да спре бомбардировките, които избиват либийците и техните деца.

Това съобщава сп. "Пари мач". В писмото Кадафи признава, че е изненадан от поведението на Берлускони, с когото бе сключил договор за приятелство в интерес на италианците и либийците.

"Скъпи Силвио, очаквах от твоя страна поне да се заинтересуваш от фактите и да се опиташ да посредничиш, преди да подкрепиш тази война", пише Кадафи.

"Вярвам, че все още имаш възможността да се върнеш назад и да поставиш на преден план интересите на нашите народи", препоръчва Кадафи на италианския премиер. В писмото полковникът призовава Берлускони да "спре бомбардировките, които убиват нашите либийски братя и нашите деца".

"Говори с твоите приятели и с вашите съюзници да спрат тази агресия срещу моята страна. Надявам се, че всемогъщият бог ще те води по пътя на справедливостта", пише накрая Кадафи.

Писмото е било предадено в началото на август в Рим на италианските власти от двойка италиански приятели на полковника, ръководещи агенция за момичета, набирани да присъстват на лекциите в италианската столица на Кадафи.

В началото на либийския конфликт италианското правителство и по-специално Берлускони не искаха да изоставят Кадафи, с когото подписаха през 2008 г. договор за приятелство и икономическо сътрудничество.

Бившата колониална сила Италия беше първи търговски партньор на Либия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Муамар Кадафи беше убит по заповед на РотШилдови ( МВФ, СБ, ФЕД ) защото отказа да зароби Либия със заеми към тези световни лихвопийци.Вместо да плаща лихви на РотШилдови, Кадафи национализира нефта и газта, и чрез приходите от тях спести валутен резерв на Либия от над 183 милиарда долара !!!!Либия бе ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВА В СВЕТА, БЕЗ НИКАКЪВ ВЪНШЕН ДЪЛГПоради същите причини РотШилдови "поръчаха" и ...- Джон Кенеди - започнал печатането на държавни долари и готвейки се да забрани тази дейност на ФЕД- Николае Чаушеску - изплатил целия външен дълг на Румъния и забранил със закон взимането на други заеми- Андрей Луканов - отказал да изплаща дълга на БВТБ ( Външно-Търговската Банка ) като държавен дълг, чрез обявения Мораториум през 1990 г.
51
0
 
16
 
! Отговори
търсете истината преди 12 години
Само истината може да направи човека свободен.Потърсете в Гугъл:"Кадафи игра шах с шефа на ФИДЕ"Опитайте се самостоятелно да направите някакви изводи.Аз моите си ги направих и не искам да ви ги натрапвам. Успех и Бог да е с вас!
50
11
 
1
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
а ти си позор за *** че те е родила
49
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи вече зел-дал, лека му пръст! Беше войник и като войник си отиде, от куршум! Би се до последно за народа си, защото знаеше, че тези "бунтовници" са наемници-талибани, дошли от вън, да съсипят страната, която той изгради от гола пустиня!Видя се обаче истинският облик на т. нар. западни лидери! Пълна пародия на държавници - жалки бюрократчета без никакъв морал, страхливи, крадливи и лъжливи слуги на еврейската клика в Америка! Тази авантюра беше позор за Европа!!!
48
4
 
15
 
! Отговори
Рудолф Хес преди 12 години
Се показа като мъж. Американскте прасета аут.
47
1
 
3
 
! Отговори
шишко преди 12 години
до 45Хайде,успокой топката.При толкова власт и сила - да ,кой да предположи.А ти "за" или "против"винаги сте в опозиция.Следващото ти злорадство кое е ..?
46
1
 
2
 
! Отговори
ORCE преди 12 години
Sega SOTONATA HILARI KLINTONce moze mirno da spie.Taa i gadod OBAMA zaedno so kretenot SARKOZI unistija drzava i narod koj ako ne drugo barem na nikoj ne bea dolzni, pomagaa se zivo za na kraj NATO ubijcite da gi sotrat bez milost.GOSPOD e golem i ne zaboravja ovoj zlocin na nevin narod i VODAC do grob ce gi prati.ODVRATNI GADOVI SOTRETE SE OD SCENATA DA MOZE NARODOT MIRNO DA SI POZIVEE
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
41, "кой да предположи " - ами всеки, който мисли ! Четящите без да мислят задават такива въпроси.Можеш ли да предположиш следващият си въпрос ?
44
1
 
6
 
! Отговори
хохо преди 12 години
МУАХАХХА - 43 коментар е мноо як!!!!!!!!
43
1
 
20
 
! Отговори
четете тук преди 12 години
кой умник от dnes.bg прецака коментарите така че на всеки втори опит да ти изписва "Грешен код"?????Да го туря на майка му в ***!!! (с извинение към останалите!)
42
1
 
10
 
! Отговори
:) преди 12 години
да почива в мир
41
6
 
8
 
! Отговори
абе... преди 12 години
....."всичко тече,всичко се променя",кой да предположи ,че краят на"Великият диктатор" ще е нечовешки кървав,кучешки.
40
2
 
16
 
! Отговори
KOKO преди 12 години
Ялил ще поправи конституцията им и ще им наложи Чарията,т.е. край на разводите,мнoгoженството се разрешава,на крадеца ръката,на жената липидацион т.н...Вчера са в Дания мюсюлманите са горели знамето им,защото и те искат промяна на конституцията..Има да го търсят кадафито
39
3
 
9
 
! Отговори
до 35 преди 12 години
а на наркомани като тебе ли да се кланяме ?
38
8
 
30
 
! Отговори
xj преди 12 години
Погребали са го чушки!Нито са го хванали, нито са го убили!Стига с тази виртуална реалност бе, промиха ви мозъците!Показаха ви две снимки на две кукли от далеч и всичко живо повярва!?Аре да не давам примери, колко пъти лъгаха, че били хванали този и онзи. А с TерористN1 квa стана тя ? Търсиха го десетилетия, а накрая го били убили в Афганистан някъде и набързо го хвърлили в морето...без снимки, без нищо!Аре баста - стига с тези постановки и HOLLYWOOD!
37
3
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кадафи купува 30% от ФИАТ и го спасява Кадафи купи част от Уникредит преди 3 год и спаси банката от фалит Кадафи купиваше като луд оръжие от Италия Кадафи загази и ЖАБАРИТЕ му се изплюха в лицето .Не го оправдавам ,не съм бил в Либия .Но това е единствената държава в Африка с огромни соц защита на населението .А и в момента над 200 000 000 000 000 долара ,чакат новите власти за да ги разграбят .Ако беше найстина *** ,щеше да е избил всичките си противници отдавна .
36
12
 
8
 
! Отговори
буджаили преди 12 години
Аребе кво се чепкате толкова заради тоя ***.ДА е жив здрав до като умре.Да си говорим за ония П.ч .И ,които са му били охрана бях чул че били страотни.
35
29
 
11
 
! Отговори
pissed off преди 12 години
Добре бе,докога ще преобладават тиквите дето все още се кланят на престъпници като живков,ленин,сталин,кадафи....и други такива психопати.И после се чудим защо нищо не върви тука.
34
20
 
21
 
! Отговори
Йуй преди 12 години
Кадафи взе власта с ПРЕВРАТ. Никой никога не е гласувал за него. КОМУНИСТИ като чуят за преврат, мед им капе от сърцето. Когато си отидат с преврат, вече е лошо и незаконно. Християнино бъди на страната на БЕЛИЯТ човек !!!
33
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо ли? Ако твойте деца, родители или близки бяха мъчени и убити по заповед на Кадафи и техните останки бяха погребани в общи и безименни гробове, дали щеше да си съгласен, на техния убиец да се прави погребение и да има гроб? Не, нали? Затова не задавай тъпие въпроси. Убийците винаги са били погребвани в мрак, на тайно място, извън общността.