Камикадзето бил от клетка на "Хизбула", която действала у нас

Това твърди американски представител, пише "Ню Йорк таймс"
20 юли 2012 14:00,
403
Камикадзето бил от клетка на "Хизбула", която действала у нас
Взривеният автобус Снимка: Reuters

Терористът камикадзе, който взриви автобус с израелски туристи в Бургас, е бил член на клетка на ливанската радикална групировка "Хизбула", която е действала в България. Това е съобщил висш американски представител, пише в. "Ню Йорк таймс".

Според американското разузнаване атентаторът е бил инструктиран да атакува израелци, когато се удаде възможност. Указанията били дадени на "Хизбула" от основния й спонсор – Иран.

Двама други американски представители са потвърдили, че "Хизбула" стои зад атентата в Бургас, но са отказали повече подробности.

Според източника терористичният акт е свързан с убийството на ирански ядрени специалисти, за което Иран обвини израелски агенти – обвинение, което Израел нито потвърди, нито отрече.

"Това е око за око, зъб за зъб", казал американският представител, който е пожелал да остане анонимен, защото разследването по случая продължава.

Взривът се случи насред повишеното напрежение по повод иранската ядрена програма, за която Техеран твърди, че е за мирни цели, но Израел и Западът смятат, че прикрива разработването на ядрени оръжия.

Още по темата

Висш израелски представител заяви, че атаката в Бургас е част от интензивна вълна от терористични актове по света, които са дело на две различни организации – ислямската Революционна гвардия на Иран и "Хизбула".

"Те работят заедно, когато се налага, а също и поотделно", казва анонимният източник.

"Не знаем дали атентаторът е искал да се самовзриви или експлозията е станала заради "трудова злополука", посочва още той.

У камикадзето беше намерена фалшива шофьорска книжка от Мичигън, но няма индикации, че има връзка със САЩ. Все още не се знаят и неговата националност и името му, отбелязва още американският представител.

По думите му атентаторът е търсил цел в България и когато се е появила възможност, той се е възползвал.

В сряда израелските власти побързаха да обвинят Иран за атентата в България.

"Дойде време всички страни, които знаят истината, да я кажат", каза премиерът Бенямин Нетаняху на пресконференция в четвъртък.

"Иран стои зад вълната от тероризъм. Иран е най-големият износител на тероризъм в света", категоричен беше той.

"Една терористична държава не трябва да има ядрено оръжие", подчерта още Нетаняху.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
9
 
22
 
! Отговори
_Ястреб_ преди 12 години
Абсурдна статия - като сладолед със скумрия! Заглавието казва едно, съдържанието - съвсем различно! Уааау.... Заглавието: "Камикадзето бил от клетка на "Хизбула", която действала у нас"Съдържанието: "Все още не се знаят и неговата националност и името му,..."Дори не знаем кой е, обаче знаем, че е член на клетка на Хизбула!!!!
264
10
 
3
 
! Отговори
ВИЗИ преди 12 години
ЦИЦО ЦВЕТАНОВ ТОЯ АТЕНТАТОР ШЕФАН НА ЦРУ ГО Е ВКАРАЛ В БЪЛГАРИЯ ПРИ НЕГОВОТО ПОСЕЩЕНИЕ И БОЙКО ГО Е КРИЛ. РАНИЦАТА МУ Е ВРЪЧЕНА ОТ АНЬО *** ОТ ПЕТОЛЪЧКАТА. ЦИЦО КАК Е ВЛЯЗЪЛ В БЪЛГАРИЯ С ШОФЬОРСКА КНИЖКА. ВРЕМЕ Е ДА ВЪВЕДЕТЕ ВИЗИ ЗА АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ- И ТИЯ С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО И АМЕРИКАНЦИТЕ И Т.Н. ВЪВЕДИ НОВИЯ ШЕНГЕН ВСИЧКИ С ВИЗИ.КАТО СТАНЕ АТЕНТАТ ЩЕ ЗНАЕТЕ КОЙ Е ОТКЪДЕ И КОГА Е ВЛЯЗАЛ. СЕГА Е РАЗГРАДЕН ДВОР.
263
0
 
6
 
! Отговори
МУЛЕ преди 12 години
си е мислел,че е човекът,явно обаче в последния момент се е усетил,че този път няма връщане,не е бил удобен вече с нещо. Интересно обаче, откъде е взел взрива!? Значи, дали е възможно тук,в БГ да са го снабдили!?
262
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Единствено руснаците имат толкова съвършено психотронно оръжие, с което са накарали един щастлив човек по бермуди да се самовзриви.
261
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАЙ ВАЖНОТО И ПОДМОЛНО ОРЪЖИЕ НА ЦИОНИСТИТЕ В СЪВРЕМЕННИЯ СВЯТ СА ПОДМОЛНИТЕ МЕДИИ ПРЕДИ МАЛКО В ЕДИН САЙТ СПОНСОРИРАН ОТ АМЕРИКАНСКА ФОНДАЦИЯ И ПО НОВА ТВ СЪОБЩИХА ,ЧЕ ПОСЛАНИКА НА РУСИЯ ВЪВ ФРАНЦИЯ Е КАЗАЛ ,ЧЕ АСАД БИЛ ГОТОВ ДА СЕ( ОТТЕГЛИ ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН НАЧИН) БЕЗ ПОВЕЧЕ ПОДРОБНОСТИ В СЪЩОТО ВРЕМЕ ПО РУСКАТА ТЕЛЕВИЗИЯ СЪЩИЯ ПОСЛАНИК КАЗВА ,ЧЕ АСАД НЕ Е ВЕНЧАН ЗА ВЛАСТТА И Е ГОТОВ ДА СЕ ОТТЕГЛИ ПО ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН НАЧИН ПРИ ИЗБОРИ ,АКО ГИ ИЗГУБИ ,С НЯКОЛКО СПЕСТЕНИ ДУМИ И ЕТО ВИ МАНИПУЛАЦИЯТА
260
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
това е дело на саш и израел искат да натопят иран
259
5
 
9
 
! Отговори
Мамантос преди 12 години
Според мен това е автопровокация, организирана от имащите най-голям опит по темата -- американските и израелските тайни служби (спомнете си 11. 09. 01). Товае е търсеният casus belli. Бог да прости загиналите и да помага на оцелелите.
258
5
 
16
 
! Отговори
до 305 преди 12 години
ти още ли не си разбрал че ал кайда са група на цру. и бен ладен е измислица.
257
2
 
6
 
! Отговори
сащ преди 12 години
са виновни като на 11 септември. не са ислямисти. нали ще се самозлеп оставят ако са такива.
256
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРОЧЕТЕТЕ ТОВА И СЕ ЗАМИСЛЕТЕ! НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ МАНИПУЛИРАТ И ДА ВИ ЗАНИМАВАТ СЪЗНАНИЕТО С НЕЗНАЧИТЕЛНИ ДЕТАЙЛИ ПО СЛУЧАЯ.slivendnesiutre.wordpress/2012/07/20/%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B0%D0%B4-%D0%B2%D0%B7%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%B3%D1%80%D1%83%D0%BF%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B4/
255
6
 
11
 
! Отговори
Bob преди 12 години
Повечето, като се опитвате да ни накарате да мразим турци, араби, може наистнина чудо да ни докарате. Вижте там, кой е премиер, вътрешен м., президент, че се поослушайте. Може пък нещо да ви изплува....
254
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз също съм се разхождал многократно на Централна гара, на Автогарата (стара и нова). Дори съм спал на гарата (като войник илизам в 20.00 в отпуск, първия влак за София е в 3:30 ч. сутринта). Понякога това е начин да убиеш времето. Дали утре няма да ми дойдат както си се разхождам, да ме понапляскат на общо основание, докато ми проверяват дебелия багаж - кърпа, дрехи, ***...
253
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи човека се е разхождал като глава без муха поне час. Просто е оставил раницата в багажника, което показва, че не е знаел какво има вътре. Имало е 2-ри, който просто е задействал взривателя от разстояние (дистанционно, тел. обаждане на свързан моб. тел. към взривния механизъм и т.н.). Човека е от националност, която общо с арабите няма. Търсете източника на атентата другаде - дори ако има възможност проверете приятелските разузнавания какво са правили; може да е дело на ЦРУ.
252
0
 
9
 
! Отговори
теленевидение преди 12 години
пълна информационна мъгла като по времето на соца ама пълна другото е дезинформация .
251
1
 
6
 
! Отговори
акс преди 12 години
безмислено и тъпо е мисленето на цветанов-дунерите пазели.тъпчо цветанов знаеш ли че дунера и всичко друго е готово *** в сравнение с аллах.аллах над всичко това да го знаят всички държави.
250
3
 
8
 
! Отговори
до Василев преди 12 години
Как не те е срам да пишеш глупости"Шофьора е мюсулманин от Якоруда!!! " Жалкото е ,че нито един политик нямаше на погребението на Юсуф.
249
2
 
15
 
! Отговори
коко преди 12 години
Тези американци май никога няма да разберат,че българите са доста по-умни от много техни сънародници...Тези приказки без конкретни доказателства може да бъдат приети за истина от някое племе от джунглите в Централна Африка.Нека първо се отговори КОЙ И ЗАЩО извърши това варварство.А след това бой на виновните.
248
7
 
7
 
! Отговори
ебазер ебазер преди 12 години
ВОЛЕН президент
247
3
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
Може ли ислямист-терорист да е тръгнал да се вривява(на среща при Аллах) и да се яви по боксерки? Нещо ни пързалят.
246
1
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Следващите стъпки на Израел, ще покажат кой има"изгода" от този терористичен акт.Но 100% е сигурно, че един ислямски терорист НИКОГА няма да извърши тер. акта и да се яви пред Аллах по БЕРМУДИ!!! Това е против всякакви техни обичаи, които те спазват фанатично. до сега в някакъв техен ислямски щеше да бъде обявен атентатора като мъченик загинал за тяхната кауза.Така, че по мое скромно мнение много рано, без никакви доказателства, тер. акта бе приписан на Иран. А това пречи на разследването.