Крокодили плъзнаха из индийски град след наводнение

7 сеп 2024 16:34, Петър Бойчев
16
Крокодили плъзнаха из индийски град след наводнение
Снимка Пиксабей

В Индия огромни крокодили превзеха град Вадодара в щата Гуджарат поради наводнението на река Вишвамитри, пише The Hindu („Индуистът“).

Проливните дъждове в региона в края на август доведоха до изтичане на вода от местен язовир и наводнения. Реката заля улиците на града, а заедно с водата нахлуха и десетки влечуги. Общо река Вишвамитри е дом на около 440 крокодила. Най-малко 24 от бяха са открити в жилищни райони на Вадодара.

„Най-малкият крокодил, който спасихме, беше дълъг половин метър, а най-големият беше 4,2 метра. Той е хванат близо до реката. Тогава жителите ни разказаха за друг огромен крокодил. И още две — дълги около три метра — бяха уловени в четвъртък“, каза инспекторът от горския отдел Карансин Раджпут. Той отбеляза, че няма регистрирани нападения от крокодили срещу хора в града. Раджпут обясни, че крокодилите обикновено не ловуват хора, тъй като предпочитат да се хранят с риби и животински трупове, които падат във водата. В мрежата бе разпространено видео, в което крокодил изяде куче по улиците на наводнения град.

Служителят каза още, че освен огромните влечуги, 75 други животни, включително змии, две големи костенурки с тегло около 40 килограма и едно бодливо прасе, са били премахнати от улиците на Вадодара.

Тъй като нивото на водата във Вишвамитри в момента е спаднало, уловените животни започват да се връщат в естествената им среда. По-рано беше съобщено, че в Индонезия крокодил е нападнал 54-годишна жена, която плувала в река. Останките й са намерени в корема на влечугото. /Дарик
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от НОТИФИКАЦИИ
Българин участва в измама за 1,2 млн. евро в магазин в Рим
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така е, хищниците се бунтуват, щот си мислят че индусите ги давят нарочно.:)), някой зелен да им обясни, че това е от климатичните промени, та да се кротнат и приберат.:))
12
0
 
3
 
! Отговори
ПЪК УБАВЕЦ преди 1 седмица
Е ТОЯ КРОКИ НА ФОТОТУ !
11
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 1 седмица
У нас е пълно с крокодили - влезте в някоя чалготекка и ще ги видите.
10
1
 
2
 
! Отговори
Вишна преди 1 седмица
От крокодилска опашка става чудесна пържола. Със гарнитура от див лук и див чесън. Свиквайте вече на тази кухня.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От материала става ясно, че индийците умеят да живеят и с крокодили, и с други живи същества, от които ние бихме изпаднали в ужас и безсилие. Живеят и в среда, която далеч не е комфортна, но техните медии неоврякват света по този повод.Включително, за да се хвалят с героизъм и големи разходи.
8
1
 
9
 
! Отговори
Споко преди 1 седмица
Веселият етнос започна да развъжда крокодили и у нас, така че нищо чудно след 20-ина години такива макси влечуги да започнат да плацикат и в коритото на Перловската река.
7
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един от начините да хванеш крокодил е да му покриеш главата. Другия начин е да му бръкнеш в ...зъ. Сериозно, гледах го по дискавъри, поне така каза ловеца. Има и разни примки и капани, разбира се.
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Браво браво похвално, до колкото познавам индитата ще се продават много ботушки и чантички от крокодилска кожа този сезон.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наша Тоца къде е? Убеден съм, че е там
4
2
 
4
 
! Отговори
Не си добре мушморок преди 1 седмица
До 1 Анонимен. И няма да останат гладни. . . . . . Колко дебели индийци си виждал досега! Крокодилите щеумрат от глад! Пророчество!
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ами като не са пръскали срещу крокодили... Аз тука пръскам срешу крокодили и нема!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Значи и там си имат дпс
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И няма да останат гладни.