Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ

Американското разузнаване предвижда средна класа от 2 млрд. души
Обновена: 30 юли 2012 15:02 | 30 юли 2012 07:49, Елка Василева
147
Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ
През 2030 г. ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Снимка: архив, Reuters

Бедността в света на практика ще бъде елиминирана към 2030 г., което ще доведе до появата на средна класа от близо два милиарда души. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на предварителен вариант на годишния доклад на Националния съвет по разузнаване, представен на конференцията по проблемите на сигурността в Аспен, щата Колорадо.

Ако сегашните тенденции се запазят, броят на хората по света, които днес живеят с по-малко от един долар на ден - близо 1 милиард души - ще намалее наполовина през следващите две десетилетия, обяви Кристофър Койм, директор на Националния съвет по разузнаване.

"Ще станем свидетели на разрастването на средната класа до близо два милиарда души... Дори ако през следващите няколко години се сбъднат някои от най-черните прогнози за икономическото развитие на света, към средната класа ще се присъединят няколкостотин милиона души", подчерта Койм.

Националният съвет по разузнаването анализира разузнавателна информация, получавана от всички разузнавателни агенции в САЩ.  Годишният доклад по проблемите на бедността в света ще бъде официално готов в края на годината.

Разрастващата се средна гласа ще има ниско ниво на толерантност по отношение на авторитарните режими, при това ще разполага както с икономическите ресурси, така и с образователното равнище, необходими за успешно противопоставяне на тези режими, прогнозира Националният съвет по разузнаване.

"Управлението в страни с разрастваща се средна класа ще среща все повече проблеми. Хората от средната класа има специфични за тях ценности и аспирации" за повече индивидуална свобода. Те вече имат на разположение социални медии и други технологични инструменти, за да постигнат своите цели, в това число и да предизвикат сваляне на репресивни режими".

Нивото на образование също ще се повишава, като при запазване на сегашните тенденции жените, които получават високо образование, ще станат повече от мъжете.

Едновременно с това се очертават и някои сериозни проблеми, подчерта Койм. Търсенето на храни ще се увеличи с 50 на сто през следващите 18 години, макар че населението ще се увеличи от 7,1милиарда на 8,3 милиарда души и 60 на сто ще живеят в градовете.

Хората от средната класа ще търсят и начин на хранене, съответстващ на положението им - т.е. ще се повиши търсенето на месо, а това означава, че ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Като цяло, посочва Койм, "към 2030 г. половината от населението на земята ще живее в райони, в които  ще има проблеми със снабдяването с вода". За да се преодолее дефицитът на вода и храни, може да се разчита единствено на нови технологични постижения.

Икономическият растеж на азиатските икономики ще се запази. Според Националния съвет по разузнаването обаче увеличаването на средната възраст на работниците в Китай дава основание да се очаква, че начело по икономически растеж ще излязат страни като Индия, Виетнам и Индонезия, където трудът ще продължи да бъде по-евтин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
7
 
! Отговори
мистер Сенко преди 11 години
И как става тоя фокус?Населението расте прогресивно, а ресурсите са ограничени на планетата ни. Да не са открили начин, да добиват блага чрез телепортация от някакви други планети :)))Моля колегите американци да обяснят как става този най-велик номер на света.
90
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всичко това за което пише в статията може да се случи и сега. Но кои ще са тези които ще се откажат от откраднатите милиарди и ще ги вложат в работни места? Просто няма как да се случи. И след 200 г. положението ще е същото. Свръх богаташи и Свръх бедняци. Така е устроен света на капитализма. Помнители през миналият век какво се пишеше по вестниците в бг за Капиталистите? Младите родени след 80 та г. незнаят но по възрастните знаят. Капитализма е смърт за обикновеният човек сами го виждате.
89
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
axaxa.na4i asteroida deto 6e padne 2029 okon4atelno 6e likvidira i malkoto ostanala bednost
88
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Оставаше да прогнозират, че в САЩ и Израел ще има само богати, а в останалия свят само средна класа. Бедни няма да има, защото има достаъчно време да измрат.
87
6
 
10
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Прочетете Библията и ще видите какъв "край" предстои всъщност.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Как ще стане средната класа 2 млрд? Като уморим бедните. Те, Холивуд затова прожектират филмчета като "Игрите на глада", за да знаем какво ни чака.
85
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само 18 години мизерия ни чакат.
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-накрая една хубава новина и тя се указа лъжа
83
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нова серия "Приказки на Шехерезада" за възрастни. Кой ли ви вярва на глупостите?
82
0
 
4
 
! Отговори
Windy преди 11 години
Storm, всичко, което си писал е така в контекста на настоящето. Това, което предстои, обаче, ще промени доста картината. Много скоро ще излязат вече разработените технологии на принципа на антигравитацията. Това ще сложи край на горивата и атомните електроцентрали. От там последствията са доста сериозни, тъй като цялото ни съществуване в момента е базирано на тях. Много професии ще станат излишни, а други ще процъфтят. Банките определено няма да са от процъфтяващите :) Поздрави!
81
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Сомалия всички ще станат с наднормено кило в бг пак ще са гладни кат кучета.
80
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само *** народ като американците, може да повярва на това. Анализаторите в Европа се опасяват от 30-годишга рецесия. Ей, хем ***, хем много
79
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците/евреите не прогнозират, а планират и внушават.
78
0
 
19
 
! Отговори
:\ преди 11 години
Щом САЩ го казват, значи до тогова всички бедни ще са измрели.
77
0
 
7
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
И един 4Мормон" завиваше мечтите във вестник!
76
0
 
8
 
! Отговори
www преди 11 години
ТОЧНО ТАКА - ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА БОГАТИ
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние тези обещания за светло бъдеще ги знаем.
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩМога да кажа само едно нещо - ХАХАХА!
73
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Добре де, след като се очаква населението на земята да достигне 8,3 милиарда,и средната класа да е 2 милиарда, и да кажем между един и пет процента богати (80-400 милиона), тогава какво ще стане с останалите около 6 милиарда? Те от коя класа ще са?
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето хора в този форум и идея си нямат каква бедност има в Африка, Азия, Южна Америка и т.н. На тези 3 континента живее над 85% от световното население!!!В Европа, Северна Америка и Австралия живеят под 15% от световното население или около 1 милиад души. Вторият милиард души средна класа ще дойде от забогатялото през последните 5 години японско и корейско население плюс Китай, Индия и т.н.