Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ

Американското разузнаване предвижда средна класа от 2 млрд. души
Обновена: 30 юли 2012 15:02 | 30 юли 2012 07:49, Елка Василева
147
Край на бедността в света към 2030 г. прогнозират в САЩ
През 2030 г. ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Снимка: архив, Reuters

Бедността в света на практика ще бъде елиминирана към 2030 г., което ще доведе до появата на средна класа от близо два милиарда души. Това съобщи Асошиейтед прес, като се позова на предварителен вариант на годишния доклад на Националния съвет по разузнаване, представен на конференцията по проблемите на сигурността в Аспен, щата Колорадо.

Ако сегашните тенденции се запазят, броят на хората по света, които днес живеят с по-малко от един долар на ден - близо 1 милиард души - ще намалее наполовина през следващите две десетилетия, обяви Кристофър Койм, директор на Националния съвет по разузнаване.

"Ще станем свидетели на разрастването на средната класа до близо два милиарда души... Дори ако през следващите няколко години се сбъднат някои от най-черните прогнози за икономическото развитие на света, към средната класа ще се присъединят няколкостотин милиона души", подчерта Койм.

Националният съвет по разузнаването анализира разузнавателна информация, получавана от всички разузнавателни агенции в САЩ.  Годишният доклад по проблемите на бедността в света ще бъде официално готов в края на годината.

Разрастващата се средна гласа ще има ниско ниво на толерантност по отношение на авторитарните режими, при това ще разполага както с икономическите ресурси, така и с образователното равнище, необходими за успешно противопоставяне на тези режими, прогнозира Националният съвет по разузнаване.

"Управлението в страни с разрастваща се средна класа ще среща все повече проблеми. Хората от средната класа има специфични за тях ценности и аспирации" за повече индивидуална свобода. Те вече имат на разположение социални медии и други технологични инструменти, за да постигнат своите цели, в това число и да предизвикат сваляне на репресивни режими".

Нивото на образование също ще се повишава, като при запазване на сегашните тенденции жените, които получават високо образование, ще станат повече от мъжете.

Едновременно с това се очертават и някои сериозни проблеми, подчерта Койм. Търсенето на храни ще се увеличи с 50 на сто през следващите 18 години, макар че населението ще се увеличи от 7,1милиарда на 8,3 милиарда души и 60 на сто ще живеят в градовете.

Хората от средната класа ще търсят и начин на хранене, съответстващ на положението им - т.е. ще се повиши търсенето на месо, а това означава, че ще има повече нужда и от вода, и от зърнени храни. Като цяло, посочва Койм, "към 2030 г. половината от населението на земята ще живее в райони, в които  ще има проблеми със снабдяването с вода". За да се преодолее дефицитът на вода и храни, може да се разчита единствено на нови технологични постижения.

Икономическият растеж на азиатските икономики ще се запази. Според Националния съвет по разузнаването обаче увеличаването на средната възраст на работниците в Китай дава основание да се очаква, че начело по икономически растеж ще излязат страни като Индия, Виетнам и Индонезия, където трудът ще продължи да бъде по-евтин, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я, щели да премахнат капитализма през 2030г.!?!
110
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-обичам коментари от "много прокопсали" емигранти :)))
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Европа по богата ли е от останалия свят , по богата е , Америка също , разделението между свръхбогати и останалите е огромно и сигурно ще нараства , но сами виждате че в момента има експанзия на страните от третия свят и съвсем нормално след години те да могат да стигнат еврозтлантическия стандарт , това имат предвид тези анализатори.
108
9
 
6
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
ОЩЕ ПРЕДИ 23 Г. ЯСНО ЗНАЕХ КАКВА ЩЕ Е БЪЛГАРИЯ СЛЕД 30Г. ,А ПРЕДИ ОКОЛО 15Г. РЕШИХ ПОВЕЧЕ ДА НЕ СИ ГУБЯ МЛАДИНИТЕ В БГ. И ДА НЕ ОБРИЧАМ СЕБЕ СИ И СЕМЕЙСТВОТО СИ НА МИЗЕРИЯ! МОИТЕ ПРИЯТЕЛИ ,КОИТО ТОГАВА БЯХА ГОЛЕМИ ОПТИМИСТИ И СЕ НАДЯВАХА ДА ВИДЯТ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА И КАЗВАХА,ЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ОТИДАТ ДА ЖИВЕЯТ В ЧУЖБИНА ,СЕГА ПО СКАЙПА МЕ МОЛЯТ: ВИЖ ТАМ НЯКАКВА РАБОТА ЗА МЕН ,И СЕ ПОИНТЕРЕСУВАЙ КАК МОЖЕМ ДА ЗАПИШЕМ ТАМ ДЕЦАТА НА УЧИЛИЩЕ! А АЗ ИМ КАЗВАМ :СПОКО, ЩЕ СЕ ОПРАВИТЕ ,РОДИНАТА МИСЛИ ЗА ВАС
107
2
 
6
 
! Отговори
СУФИ преди 11 години
Като ги накичат тия новини от Съединените Анадолски Щати и започнат да ни натрапват докато не ни ги вкарат чак във нервната система един вид реакция когато чуеш ЦРУ ,САЩ казаха и да ти щтръкнат ушите и космите по гърба да попиеш всичко което ЦАРЕТЕ НА СВЕТА са казали и капчица съмнение да не си позволяваш та те са господ всевишният как да се осъмниш те посочват със пръс лошите и лошите са които те кажат ние сме клонинги трябва само да слушаме и испълняваме ако не сме следващите лоши
106
0
 
10
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Чудно как ще стане това при положенвие, че тенденците са именно за СТОПЯВАНЕ на средната класа?
105
3
 
4
 
! Отговори
ЕЙ ТОМАС преди 11 години
Я ОБЯСНИ НА БЕЗВЕРНИЦИТЕ КАК Е ВЪЗНИКНАЛО ЧОВЕЧЕСТВОТО ОТ АДАМ ,КОЙТО Е БИЛ ОТ КАЛ И *** ,КОЯТО Е ИЗЛЯЗЛА ОТ РЕБРОТО МУ !!! Я ИМ ОБЯСНИ ,ЗА ДА ГИ ОГРАМОТИШ МАЛКО !!!
104
0
 
7
 
! Отговори
Гого Идиото преди 11 години
И всички ще живеят в демокрация happily ever after!Бедните - 1 метър под земята или на прах по Ганг....
103
5
 
4
 
! Отговори
гурбетчия преди 11 години
относно Томас : "Прочетете библията и ще видите какъв край предстои всъщност"! ТОВА МОМЧЕ ИМА СЕРИОЗНИ ПРОБЛЕМИ С МИСЛЕНЕТО И РЕАЛНАТА ПРЕДСТАВА ЗА ОБКРЪЖАВАЩИЯ ГО СВЯТ !!!
102
0
 
2
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 103 Мистер СенкоИзвинявай,изплагиатствувах без да искам,не бях прочел коментара ти.Извинявай!
101
0
 
3
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Кога?Като му дойде времето - НИКОГА:))))))))))))))
100
0
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Америкосите са абсолютно прави,бедни няма да има защото 6,5 милиарда ще бъдат изтребени до 2030 година!!!Питате се как съм разбрал?"Вервайте" бе хора,другото ще ви го кажа "като му дойде времето".....както обещаваше ***,т.э.Симончо
99
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ХА ХА А В БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ СВЪРШИ БЕДНОСТА КАТО НИЕ ЖИВЕЕМ НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ОТ ТЕЗИ
98
1
 
12
 
! Отговори
без име преди 11 години
То повечето българи включително и моя милост , с тези цени и безработица няма да доживеем за да видим ,така че могат да ни лъжат колкото искат ,няма кой да им вярва обаче!
97
0
 
14
 
! Отговори
mмен преди 11 години
Край на бедността в света към 2030 г. Братя българи това не важи за България.
96
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе тия хамериканци да ли не си мислят че вече сме станали като техните поданици? Там са толкова умствено изостанали че се радват на едно табло на което през 20 секунди им показват колко нови долари Без Покритие е напечатал монетният им двор. И те се радват.Тази сбирщина ако не са учените от европа ще са толкова изостанала че индианците ще им се струват висшисти.Няма как да ни излъжете хамериканчетата. Ние сме расли във комунизъм. Време в което също ни лъжеха. Имаме много голям нюх за лъжите.
95
1
 
25
 
! Отговори
до Мистер Сенко преди 11 години
Колегите американци просто са пропуснали в доклада една малка подробност:Бедните ще изчезнат физически. Просто по-голямата част от населението на земята ще бъде изтребено с глад и войни и ще останат само тези, които могат да си плащат привилегията да живеят.Просто като бел боб, нали?
94
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Идва края на капитализма!
93
2
 
10
 
! Отговори
$ преди 11 години
Говорят като некадърни гербаджии. Светло бъдеще, но не тук и не сега.
92
0
 
17
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
САЩ МАЙ СА ЗАБРАВИЛИ ,ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТ СТРАНИ КАТО БЪЛГАРИЯ ?! АЗ БЕЗ ДА СЪМ СПЕЦИАЛИСТ ЗНАМ КАКВА ЩЕ Е БЪЛГАРИЯ СЛЕД 30 Г.!!! ЩЕ СИ БЪДЕ ПАК СЪЩАТА ИЛИ ПО-ЗЛЕ !!!