Пуснаха под гаранция двама моряци от "Свети Николай"

Остават в Испания до края на разследването
Обновена: 17 яну 2013 16:16 | 17 яну 2013 16:14, Веселина Йорданова
2
Пуснаха под гаранция двама моряци от "Свети Николай"
Снимка: БТА-архив

Двама български моряци от задържания в Испания с три тона кокаин кораб "Свети Николай" са пуснати от ареста под парична гаранция, предаде БНР. По информация на сестрата на помощник-механика на кораба Юлиян Петров - Лилия Станева, съдът в Испания е освободил преди Нова година двама от механиците на задържания 21-членен екипаж на кораба. Паричната гаранция е в размер на 10 000 евро.

Още по темата

Корабът "Свети Николай", плаващ под български флаг, беше задържан на 13 август 2012 г. на 50 мили от пристанището Кадис в Южна Испания. На борда му бяха открити 3 тона кокаин.

За освобождаването на двамата моряци Лилия Станева е научила от испанския адвокат, който следи разследването на случая и защитава правата на нейния брат Юлиян Петров. По думите й освободените български моряци се намират в Испания и нямат право да напускат страната до края на разследването.

Отново от адвоката на задържания помощник-механик Юлиян Петров Лилия Станева е научила, че все още няма насрочено дело по случая със задържания с три тона кокаин български кораб. Станева няма информация за състоянието на останалите задържани моряци от екипажа на "Свети Николай".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
A преди 11 години
Ще лежат в затвора това не е България и да забравят за кораба
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея бутафорни испанци ,а как им обраха склада!