Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля че по некадърно правителство никога не сме имали...От кога дъртия пръч не вкара на половината в ЕС,тия некадърници топка ми ритът един мандат
132
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никои не иска да си има работас мафията,ама като ни предупрездаваха че политиците са ни продазни,ние си ги защивахме,абе сега ще духаме супата а ония двата дето трябваше да измазат саmо една стена,хич да не се и показват.Тази новина е от оня ден,днес.бг са с 2 дена надзад,та буда мозе би затова пак се разболя.Пълен провал във външна и вътрешна политика.
131
4
 
3
 
! Отговори
Volen преди 11 години
Nemi puka za mnenieto na Germaniq nito pak nie sme umreli da im hodim v gestapovskata naredena darjava da si kretat tam i sa ne se obajdat!!!!!!!
130
9
 
5
 
! Отговори
mafia преди 11 години
Борисов е свестен човек, но Дянков и Младенов го пързолиха лошо...Ще се оправят нещата! Горе главата!
129
5
 
16
 
! Отговори
bravo 14 преди 11 години
Нали бяхме покрили всички изисквания? Нали трябваше само една тоалетна да се измаже? Нали Меркел обичаше Бойко ? Нали даже според Дянков,бяхме готови за Еврозоната и даже ни бяха отворили вратите,ама ние стратегически изчаквахме? Нали Цветанов хвърляше къч и громеше тежката организирана и леката неорганизирана блуждаеща престъпност? Нали Обама беше във възторг от Бойко,даже се сети че имал черен колан? Обаче факт е,че ни навряха на кучето в ***! Благодарение на ГЕРБ !
128
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде е сега онази дебела тиква и Цвъ Цвъ-шестака?!?! Пак стана ясно, че лъгаха с години!
127
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Немския дипломат да ми яде к*ра. Има няколко платени журналисти, които сикат да пишат техни си новини, нямащи нищо общо с действителността. След като мине гласуването предлагам въпросните *** да бъдат разстреляни с по 2 патрона в главата.
126
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Германия разбра на кой служи Тиквата и номера му на прозападна личност не можа да мине!
125
2
 
0
 
! Отговори
mafia преди 11 години
Но тия европейци са много по- кофти от мен.Ще ги видите какво представляват.
124
1
 
3
 
! Отговори
Бастун преди 11 години
Ако българските власти не бяха чехълчета, щяха да поставят въпроса по-сериозно, особено да информират евро партньорите, че след като ние поне формално сме изпълнили условията им, е редно и те да ги изпълнят, ако ли не, може и без ЕС!!!Но.... нашите са плазмодии, затова Германия и Франция праскат всички останали наред, защото това е ЕС, Германия и Франция над всички (на англичанчетата също им се иска, но си остават на сухо).
123
1
 
1
 
! Отговори
mafia преди 11 години
На мен тук си ми е добре! Но си джиткам където си искам...
122
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мафията не трябва да се допуска в Шенген!
121
1
 
6
 
! Отговори
petter.bojinov преди 11 години
От Европа освен проблеми друго няма! Нали тяхните хитри фирми породиха сегашните протести. Големи мераци имаха да се разтулим за да са спокойни - тяхно е искането "всеки свободно да може да се придвижва" на Форума в Хелзинки - сега казват ана не е така. Тяхните дипломати ни осъдиха на 45 години комунизъм (споразумение със Сталин).Сега се правят на интересни - стига.Най-добре да замразим всякакви присйединителни процедури докато не сметнем че сме готови!
120
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Знам,въпросът беше риторичен...
119
1
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
Когато му заповяда Бенджамин, може би...
118
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Излизам с клише,ама нейсе,нали казват"Ако сам не се уважаваш,как очакваш другите да те уважават"или погледнато призмата на преди векове"Поради що се срамиш да се наречеш българин".Това специално се отнася за Младенов,който е сложен да представлява българите в чужбина в случая.Защо не защити дискриминацията срещу българи от Великобритания?Изобщо защо не се чува името му на фона на размириците в България?
117
1
 
2
 
! Отговори
anonimna преди 11 години
AMI SCHWEICARIQ KATO NEE V ES I ANGLIQ SE DARPA I NQKOI DRUGI KAKVO IM E?Q DA VZEMEM DA NAPUSNEM I SAUIZA I NATO DA VIDIM KAKVO 6TE NIE.PO DOBRE 6TE SME
116
1
 
2
 
! Отговори
х преди 11 години
Хмм, за това трябват топки...
115
1
 
6
 
! Отговори
хмм преди 11 години
Време е президента да излезе и да скръцне със зъби на Германия. Моментално трябва да извика посланника на Германия да дава обяснения, дали тов официална позиция на страната. Стига сме се свивали! България е в Европа и може да се меси в голямата политика, колкото и да не им се иска на западните държави.
114
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще си посипя главата с пепел и 3 дни ще ридая.