Германия със сигурност ни блокира за Шенген?

Немски дипломат твърди, че Берлин ще ни каже "не"
Обновена: 5 мар 2013 11:39 | 4 мар 2013 21:55,
284
Германия със сигурност ни блокира за Шенген?
Снимка: Reuters

Германия със сигурност ще се противопостави на приемането на България и Румъния в Шенген, ако на съвета на вътрешните министри в четвъртък се стигне до гласуване на въпроса. Това каза за БНТ германски дипломатически източник в Брюксел.

Така на практика бяха потвърдени думите на германския министър на вътрешните работи Ханс-Петер Фридрих, който преди дни заяви, че Берлин може и да блокира членството ни.

Присъединяването на България и Румъния към зоната без граници е в дневния ред на Европейския съвет, но едва ли ще има напредък по темата.

Още по темата

Ирландското председателство на Европейския съвет се опитва да придвижи въпроса са разширяването на Шенген с България и Румъния, но изглежда и сега застоят ще продължи. Докато досега единствено Холандия се противопоставяше на приемането на двете страни, към нея се добави и Германия.

Холандия твърди, че има опасения доколко България се справя с борбата с корупцията и организираната престъпност.

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих открито обяви, че страната му не иска имигранти да злоупотребяват със социалната система. В интервю за BBC той казва, че няма нищо против, когато чужденци отиват да работят в Германия, защото в това няма нищо лошо. Проблемът е, когато отиват в страната му с идеята да живеят от социални помощи.

Макар че технически присъединяването към Шенген няма общо с проблема, всяка държава от организацията има право да блокира присъединяването на нови членове, защото вземането на решение става само с единодушие. През последните седмици германските медии съобщават за наплив от български роми в няколко градове в страната.

Българските граждани, твърдят медиите, отишли там с единствената цел да се възползват от социалната система.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


284
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Първият проблем, който трябва да реши страната ни е *** проблем. *** са тези, които ни дърпат назад.
152
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
XOOXOXXOXXOOO KO LI VIKAT TUKA SE POIAVIXA NATSIONALISTI TRUDNI VREMENA SHTE SA ZA MALTSINSTVATA SHTE NI NAVODNIATTTT XAXXXAXAXAAAAA AIDE BE NALI BIAXTE GOLIAMA RABOTA TSIALA EVROPA OBEDINIXTE PA SEGA DVE MAXLI S MALTSINSTVA NE ISKAT DA VZEMAT
151
4
 
2
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
Мелбърн си е забутано мястозатова има песен where the *** I am... It's MelbourneСидни е друго но пък е по скъп. А за другото си прав но навсякъде хората са расисти, дори комплексираните *** в *** са расисти. и то не само към *** и турците а по принцип, само им виж постингите, затова НЕ трябва да ги пускат да шават никъде по лицето на земятаА те си мислят че са на пъпа на света и не осъзнават че до Кенфия всички самолети са с 3 прекачвания, а до Оз директни от цял свят
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
STRASHNO NIAMA NOJA E DAS4EN TO I EDIN KELIPIR SHTE SHE DA E S TOZ SHENGEN AMA NE PITAI
149
2
 
0
 
! Отговори
до шипъра преди 11 години
новите ни еврейски братя ще се настанят в новата си обетована земя и тогава ще има един маратон към южната граница, а ти келешче атакистко, ще миеш тоалетните на новите си господари с език
148
10
 
1
 
! Отговори
Шиптър преди 11 години
Татарски роби нещастни, като ви изхвърлят от европа, от югозапад взимаме македония, от югоизток ви взима онбашията от Стамбул, крайно време е пак да сте на колене пред падишаха
147
3
 
2
 
! Отговори
От Австралия(Сидни) преди 11 години
И аз ви казвам НЕ въпреки че съм в Оз все пак живях в западна европа още преди да помиришете ЕС и щом аз ви казвам НЕ значи сметайте какво НЕ ще ви отпереТрябва само да прочетът в форума какво представляват *** и какво почват да ръсят като им кажа че си правя кинти и още повече ще правя. Да не говорим че си мислят че са на пъпа на света, Още не могат да осъзная че тука в Оз има самолети директно от цял свят а за тях с 3 прекачвания. Зле са с географията. За какво да ги пускат....
146
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 11 години
Докато най - голямата спортна зала в България се казваАРЕНА АРМЕЕЦ - демек *** - все едно не сме в ЕС
145
1
 
0
 
! Отговори
до 156 преди 11 години
няма какво да се нервите. ако не сте наясно, че в Европа - Германия диктува, сте много зле. когато произведем - къртица(земекопна машина) като тях, може да им се дървиме.
144
1
 
4
 
! Отговори
Deathspell Omega преди 11 години
До МирославНе си единствен страдащ в странство! Да пълно е с ***, но обърни внимание, че те са от всички раси и народи, колкото и да е неприятно всички сме хора, но някой са малко повече! Иначе казано, всяка нация се смята за нещо повече от останалите, и без братята римляни нямаше да ни обичат, единствената разлика е, че сега имат "лице" за двуличието си.А нашите управници им се хилят мазно и очакват потупване по рамото или поне нещо в зад.... гащите са свалени отдавна!
143
1
 
10
 
! Отговори
? преди 11 години
Тия Европейци бяха пред гражданска революция и Маргарет Тачър едва одържаше ситуазията . Развалиха източните икономики да нямат конкуренция - и да си изнасят стоките в тях. Сега пак са в криза на гърба на бедните в ЕС , А това води пак до револючия , но този път на изток !
142
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Angliq vinagi e bila protiv BG...smqtai,4e i USA...dvete strani sa dupe i ga6ti.Anglofonite tolkova ni nenavijdat,4e s udovolstvie biha ni natirili za Zapadna provinciq na Turciq.Tova nqma da stane, za6toto ot drugata strana sa Rusiq i Germaniq...koito sa ot dosta vreme v edin otbor. Mejdu drugoto BG e edinstvenata Darjava spe4elila bitka s Velikobritaniq...razbili sme 15 000 angliska armiq,razbira se dova v dale4noto minalo..sega hm.No toq fakt malko hora go znaqt.
141
1
 
12
 
! Отговори
До 170 преди 11 години
"Англия започна анти българска кампания и Германия я довърши !Както преди 150 години ."По точно, също както преди 135 години на Берлинския конгрес, са се събрали Великобритания, Австро-Унгария, Франция, Германия, Италия(Всичките членки на Шенген и евро-атлантическата общност)
140
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Англия започна анти българска кампания и Германия я довърши !Както предо 150 години .
139
3
 
10
 
! Отговори
Мирослав преди 11 години
Вие смятате, че някоя партия или лидер е виновен за шенген?До някъде да, до като цяло са виновни гадните ***!Заминават навън, правят мизерии, раждат деца за да може съответната държава да им изплаща помощи и т.н.Аз също живея навън.Работя, уча и си плащам данъците!Но заради такива "истински българи с български паспорти" страдаме ние!Затова не ни обичат никъде!Защото повечето българи навън са ***!Бай *** в Европа!
138
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе , нали Винету обеща че ще влезем в Шенген до март 2010?Голям клоун се оказа този с гръдната жаба...Не че ни трябва Шенген , ама така стана и със завода за *** , пенсийте , Дунав мост 2 и дори АМ Тракия/в момента там няма и един работник/!Голям майтап са тия гербери-будисти...
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Bravo na Germaniq,razbraha,4e Tikvata e ne samo mutra,no i marionetka na Turciq.BB aktivno deistva6e sre6tu Dogan,no ne i sre6tu DPS...a DPS bez Dogan si e istinska zaplaha za BG.Tovai celqha v Turciq,za tova i im spomogna Mutrata.Germaniq nikoga nqma da napravi kompromisna Turciq,za kakvoto i da e bilo,ni6to,4e sa poddarjani mnogo aktivno ot Angliq i USA.
136
1
 
5
 
! Отговори
РРР преди 11 години
Бе каква социална система бре? *** и у нас са си добре с системата. Всичко им е безплатно и им се дава даром и подаръци им се правят и пари и помощи и още пари и пак пари им се дават ежемесечно ей така.Не ни разрешиха от ЕС да се отнасяме към *** така както нас ни мачка и третира държавата ни. Те си знаят вече че са безнаказани и каквото и да направят престъпление тях не ги лови закона. Ама Европа от друго се опасява, че скоро ще има гражданска война у нас и ще изгоним *** при тях
135
3
 
7
 
! Отговори
andi преди 11 години
Абе германиа да си гледа нещата там аидееее шенген по надалеко от таз европа по добре ще сме
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами той още миналата година Юрген Рот каза,че българите сами трябва да излязат на барикадите,против корумпираните съд и политици.Тогава ще има Шенген за нас.На запад отдавна разбраха,че Борисов е троянския кон на Путин.Събитията сега никак не са случайни.Защо Борисов преди да подаде оставка разговаря с Путин?Срещу кого скандират във Варна и протестите там са най-масови?Май нещата ни се представят по коренно различен начин.Помислете малко.Защо евро-лидерите се дистанцираха от Борисов?