Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама
Обновена: 16 апр 2013 15:11 | 16 апр 2013 06:43,
243
Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън
Снимка: БТА

При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Си Ен Ен съобщи за най-малко 144 ранени, от които 17 в критично състояние, а 25 - в тежко. Един от тримата убити при експлозиите е 8-годишно дете.

Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки. Някои са с пукнати тъпанчета.

Президентът на САЩ Барак Обама обеща, че ще бъдат открити извършителите на бомбените експлозии в Бостън, предадоха световните агенции.

"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви Обама в телевизионно обръщение около три часа след двете бомбени експлозии.

Още по темата
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г. В него традиционно участват над 20 000 души, а публиката достига до половин милион души.

Трета експлозия разтърси обществена библиотека в Бостън. Пострадали няма. Според полицията няма връзка между двете засегнати от експлозии места в Бостън.

Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото.

Обама е в контакт с федерални правоохранителни агенции и властите на щата Масачузетс след експлозиите. Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите на Бостънския маратон, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.

Двете камари на Конгреса на САЩ почетоха с минута мълчание жертвите на взривовете, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
3
 
! Отговори
a преди 11 години
КОД:ОЛИМП
35
5
 
9
 
! Отговори
filomen grimaldi преди 11 години
amerika i amerikanskata sila e samo edno fuk fuk *** , koeto pri4inqva bedi s voini po mnogo to4ki na sveta no s tazi taktika ne sa pobediteli ili zavoevateli a samo vrag spe4elil si mastta
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нормално
33
2
 
19
 
! Отговори
Джена преди 11 години
Американците трябва да очакват такива неща, не по-малко мръсотии и те вършат по света !
32
7
 
24
 
! Отговори
Зигмунд Фройд преди 11 години
До Анонимен 20Аз се радвам, признавам си...И знаеш ли защо се радвам? Защото съм гледал как американците се радват на взривовете в Белград и Багдат! Не само се радват, ами и ръкопляскат! А ти гледал ли си записа от американски хеликоптер, на който пилотът се хили, докато разпаря с картечницата невъоръжени цивилни? Ами, радвам се!
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Московеца hahaha kakva shega. shegobiec
30
4
 
12
 
! Отговори
sk преди 11 години
много *** има по този свят. моите симпатии към всички пострадали.
29
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До rossen.kulovТолкова си ***, че няма накъде.... Конспиратор....:)
28
5
 
21
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Сега кой ще обвинят Американските *** Иран ли , и ето повод за нова война. Едно земетресение ви трябва на вас но от 8ма степен и ше имате демокрация мръсни пиндостанци.Господ да прости душите на обикновените хора.
27
7
 
6
 
! Отговори
ужасен преди 11 години
Ами като гледам и вие не знаете какви сте, заслепени от омраза. Представям си колко им е тежко на тези, които са около вас. Омразата и негативизма убиват бавно и мъчително...
26
3
 
22
 
! Отговори
... преди 11 години
Няма ли да свърши тоя петрол най-накрая, та да миряса малко планетата...
25
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кошмар....
24
1
 
22
 
! Отговори
Килъра преди 11 години
Повод да нападнат Иран, сега като станата горивата по 5 лева май всички пеша ще ходим на работа :)
23
18
 
11
 
! Отговори
ужасен преди 11 години
Новината е ужасна, но още по-ужасна е омразата, която лъха от много коментари тук. Българинът, който мрази света скрит в миризливата си бърлога си заслужава съдбата.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е работа на Герб да отклонят вниманието на хората от техните каши дето са забъркали.
21
4
 
20
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
До Херлок Шолмс Много си заблуден и лесно манипулируем. Трудно ти е да допуснеш, че самите американци може да го причинят на народа им това, но свиквай. Света е едно лишено от логика място.
20
5
 
5
 
! Отговори
до 23 преди 11 години
Да мерим с еднакъв аршин и проявяваме съчувствие към нещастните , защото ако утре ти се озовеш на тяхно място ще разбереш за какво става дума.
19
3
 
13
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
Пак са решили , че за "благото на народа" могат да жертват няколко американци!
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гейберите, спрете да ги друсате тия бокови амфети. Като се блъсне трабантче в Никарагуа, пак комунистите са ви виновни. Цецко да не е подслушал и да ви е казал кой е бил?
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ами целия свят ги мрази, не случайно