Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама
Обновена: 16 апр 2013 15:11 | 16 апр 2013 06:43,
243
Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън
Снимка: БТА

При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Си Ен Ен съобщи за най-малко 144 ранени, от които 17 в критично състояние, а 25 - в тежко. Един от тримата убити при експлозиите е 8-годишно дете.

Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки. Някои са с пукнати тъпанчета.

Президентът на САЩ Барак Обама обеща, че ще бъдат открити извършителите на бомбените експлозии в Бостън, предадоха световните агенции.

"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви Обама в телевизионно обръщение около три часа след двете бомбени експлозии.

Още по темата
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г. В него традиционно участват над 20 000 души, а публиката достига до половин милион души.

Трета експлозия разтърси обществена библиотека в Бостън. Пострадали няма. Според полицията няма връзка между двете засегнати от експлозии места в Бостън.

Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото.

Обама е в контакт с федерални правоохранителни агенции и властите на щата Масачузетс след експлозиите. Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите на Бостънския маратон, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.

Двете камари на Конгреса на САЩ почетоха с минута мълчание жертвите на взривовете, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Усещам Герберастко присъствие в темата! Само герб за американците и само герб са техни *** заедно с вожда си!
55
3
 
15
 
! Отговори
аз преди 11 години
Имам чувството, че наистина сами си жертват народа, за да си измислят някакви по - нататъшни действия за война... щото до сега не им се отвори парашута за нещо сериозно. Жалко за обикновенните хора, най-вече за чистите деца, които са жертва на алчните кривомислещи тартори.
54
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не по-малко страдат жертвите в Сирия и Ирак , където всеки ден стават атентати с десетки жертви!Американците са по-специални и в смъртта!Егати критериите...
53
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бой мама им *** американска
52
5
 
19
 
! Отговори
73737 преди 11 години
Мразя тези ***-американските окупатори!Милиони са техните жертви в Сърбия ,Виетнам ,Афганистан ,Либия и къде ли не.Е , рано или късно идва възмездието...жалко , че това са невинни хора , но същите тези хора слагат на власт окупаторите!А колко са жертвите на тероризма всеки ден по света , и защо за тях си мълчим?Бълха ги ухапала скапаните хамериканци ,а ние вием за да им се подмажем.Жертвите в Сарафово ги подминахме с лека ръка , а ревем за световните жандарми.
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До лелката с щастливите децаИмаме познати, чийто деца са точно в Бостън. Тези познати натрупаха доста пари в мътните времена в края на 90-те, изпратиха децата си в САЩ, но повече от 10 години са само на изваждане. Уж учиха, уж се устроиха, а идват само когато родителите им платят самолета и на изпроводяк им дадат пари. Значи пак с нашите пари живеят щастливите и позитивни дечица в чужбина.
50
11
 
16
 
! Отговори
Фружин преди 11 години
Стига си пускайте глупавите и комплексирани коментари, когато става дума за човешки трагедии, болни мозъци такива!
49
15
 
12
 
! Отговори
до 69 ти !!! преди 11 години
*** СЕ ТИ, ЩОМ СЕ РАДВАШ НА НЕЩАСТИЕТО НА ОбИКНОВЕНИТЕ ХОРА и то в НАЙ-ВЕЛИКАТА СТРАНА ... !!!!ДА ЖИВЕЕ USA !!!!СМЪРТ ЗА ТЕРОРИСТИТЕ...ЩЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ !!!
48
2
 
11
 
! Отговори
ас преди 11 години
Ще открият извършителите, колкото ще открият поръчителите за 11 ноември.
47
0
 
21
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Състрадателен съм с пострадалите хора но жалко за какво ще бъде ползвана трагедията им , за да могат мръсните *** да направят още повече пари на гърба на другите.
46
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До само USA !!! ***
45
31
 
11
 
! Отговори
само USA !!! преди 11 години
Моите най-дълбоки съболезнования на пострадалите от тези зверски актове !!!! САЩ са най-великата демокрация и не се съмнявайте ще издирят и поръчителите. и извършителите ...!!!!ЧИСТ 100 ПРОЦЕНТОВ ИСЛЯМСКИ ТЕРОРИЗЪМ ...!!!...И ПОСЛЕ НЯКОИ ПЛЮЯТ ,ЧЕ ИМАЛО ГУАНТАНАМО -САМО ТАМ ИМ Е МЯСТОТО НА МРЪСНИТЕ ТЕРОРИСТИ ...!!! БОСТЪН е един прекрасен град ,ама дори и да не беше такъв ,загинали са мирни, обикновени хора-зрители ...!!! Америка -с теб сме. !!!ДОЛУ ТЕРОРИЗМА И СЪД ЗА ВСИЧКИ ПРИЧАСТНИ КЪМ Н
44
6
 
18
 
! Отговори
Kreti преди 11 години
Ще обвинят този на който искат да изпапкат петрола гадните *** , милите ли че им пука за обикновените хора които са умрели. Яжте Американска демокрация и се радвайте на Американската мечта.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами тука има по-малко жертви ,отколкото като сами си се трепят с пушки щастливите и свободни американци !
42
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Трима са убити"Като станат 300 000 000, светът ще стане ПО-ДОБРО място за живеене!
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 59 Стига сте политизирали! БСП...ГЕРБ..са еднакви ***, но тук става дума за отношение! Или си нормален и интелигентен човек и си против насилието ,или си ***,който дори не знае защо злорадства.
40
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aмерика е млада и зелена държава и още не е разбрала, че каквото посееш-това ще пожънеш.Продължавайте да изнасяте "демокрация", ***! Ще ви изтрепят народа. Това са невинни хора, дали ви пука?
39
1
 
22
 
! Отговори
3 преди 11 години
В щатите това му викат:What goes around, comes around.У наше село му викаме: Квото повикало, такова се обадило....
38
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Подозрително малко убити, за уж "прецизно планиран терористичен акт от зли мозъци". Трима убити? Само? Скивайте БРайвик какво направи - той показа какво означава "прецизно планиране".
37
3
 
14
 
! Отговори
Осама преди 11 години
Много малко убити нещо....лошо.