Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън

Ще открием извършителите, зарече се Обама
Обновена: 16 апр 2013 15:11 | 16 апр 2013 06:43,
243
Трима са убити, над 140 ранени при експлозиите в Бостън
Снимка: БТА

При бомбените експлозии на Бостънския маратон има трима убити и над 140 ранени, предаде Асошиейтед прес. Осем болници съобщиха, че са приели общо най-малко 124 души. От тях най-малко 15 са в критично състояние.

Си Ен Ен съобщи за най-малко 144 ранени, от които 17 в критично състояние, а 25 - в тежко. Един от тримата убити при експлозиите е 8-годишно дете.

Раните са от порязвания и натъртвания до ампутации. Много от пострадалите са получили наранявания на долните крайници и рани от осколки. Някои са с пукнати тъпанчета.

Президентът на САЩ Барак Обама обеща, че ще бъдат открити извършителите на бомбените експлозии в Бостън, предадоха световните агенции.

"Все още не знаем кой е направил това и защо и хората не трябва да избързват с изводите преди да разполагаме с всички факти", заяви Обама в телевизионно обръщение около три часа след двете бомбени експлозии.

Още по темата
В тазгодишния Бостънски маратон са участвали 26 000 души. Бостънският маратон е най-старият в света и се организира от 1897 г. В него традиционно участват над 20 000 души, а публиката достига до половин милион души.

Трета експлозия разтърси обществена библиотека в Бостън. Пострадали няма. Според полицията няма връзка между двете засегнати от експлозии места в Бостън.

Обама заяви, че е наредил на федералното правителство да увеличи мерките за сигурност в цялата страна според необходимото.

Обама е в контакт с федерални правоохранителни агенции и властите на щата Масачузетс след експлозиите. Белият дом все още не знае кой е планирал и извършил експлозиите на Бостънския маратон, но третира случая като терористична проява, предаде Ройтерс.

Двете камари на Конгреса на САЩ почетоха с минута мълчание жертвите на взривовете, предадоха Асошиейтед прес и ИТАР-ТАСС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Но иначе в останалия свят като гръмват бомби и има стотици жертви едвам ги отбелязвате като новина.
15
4
 
15
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Отивай и ти при щастливите си деца, какво правиш тука при нас простите и злобните ? Ама не, там пенсионери не искат, щастливите ти деца са те забили тука, защото там и кръвно да ти премерят се плаща. Ако все пак отидеш, не ходи по маратони.
14
4
 
4
 
! Отговори
rossen.kulov преди 11 години
Tozi put sa naredeni neshtata kakto trqbva; purvo gurmat bombite , posle se iz4akva malko i nakraq shte kajat Hisbulla. A ne kakto predi : predvaritelno sa kazali koi e i sled tova gurmat bombite !
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги търси в ЦРУ и подобните на него структури.
12
5
 
6
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 11 години
С интерес ще очаквам българската клетка на Хизбула ,побратимата и БСП,какво изявление ,ще направи за този ужасен терористичен акт. Вече забелязвам, че нейни привърженици са налазили форума. Мишки червени !
11
7
 
9
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
Децата ти са щастливи и позитивни за сметка на стотици хиляди нещастни или убити други по света. Но при този мобилен свят не забравяй ,че никой не е недосегаем !!!
10
5
 
10
 
! Отговори
FarAwayMan преди 11 години
До Осама vs Обама *** ! За какво са виновни хората, събрали се за маратона, че да ги наказват? Или 8 годишното дете, което е загинало?! Ако ти заведеш детето си някъде и го върнеш в чувал за трупове наказан ли ще се чувстваш? Но най-вероятно ти деца нямаш, защото от писане на хейтърски постове нямаш време за нещо истинско...
9
8
 
14
 
! Отговори
Losho преди 11 години
Вие сте пълни ***. Това са невинни хора от различни раси и култури, обединени от спорта! Такъв терор ! Ужас и трагедия!
8
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Атентаторите са трима от Северна корея, Иран и Сирия!!!!
7
4
 
15
 
! Отговори
!!! преди 11 години
Как тази новина от хиляди километри далеч измести главната новина която тресе цяла България от вчера?!?!?!?!?м**ка ви и продажни медии в БЪЛГАРИЯ!!!
6
7
 
19
 
! Отговори
Левски преди 11 години
Каквото повикало...такова се обадило...
5
4
 
2
 
! Отговори
hamerikanecat преди 11 години
До Анонимен tova ne e vajno za hamerikancite teq deca sa bili qponci koeto zna4i 4e ne sa hora pak sega sa ranili i ubili hora :)
4
13
 
14
 
! Отговори
Осама vs Обама преди 11 години
Наглите хАмериканоси пак ги НАКАЗАХА!
3
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Десетките загинали в Сирия жени и деца по-малко ли са хора от американците ?! И точно ООН, Великобритания, Франция и САЩ са косвените убийци. Не е добре да се убиват невинни хора, но на всяко действие има противодействие ! Природен закон !
2
11
 
5
 
! Отговори
Петьо преди 11 години
Проклети *** умрете!
1
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
vutresha rabota