Обстановката в Донецк и Луганск остава без промяна

Демонстранти продължават да държат ключови сгради в двата града
11 апр 2014 22:15, Красимир Ангелов
25
Обстановката в Донецк и Луганск остава без промяна
Снимка: БТА

Въпреки че преди два дни и.д. министър на вътрешните работи на Украйна Арсен Аваков обеща до 48 да бъде преодоляна кризата в югоизточните области на Украйна, днес обстановката в Луганската и Донецката област остана без промяна, предаде ИТАР-ТАСС.

Демонстранти продължават да държат под контрол сградата на областната държавна администрация в Донецк и сградата на филиала на Службата за сигурност на Украйна в Луганск.

Протестиращите в Донецк, които по-рано тази седмица обявиха "народна република“, приеха днес резолюция, с която обявяват за нелегитимни "всички държавни органи, които са били узурпирани" при смяната на властта в страната.

Днес в града бе и.д. премиер Арсений Яценюк за консултации с местни ръководители и бизнесмени. На съвещанието кметът на Донецк Олександър Лукянченко предложи проект за нова конституция, в който да бъде вписан статутът на руския език, и проектът да се подложи на референдум едновременно с президентските избори на 25 май.

На съвещанието се изказа украинският олигарх Ринат Ахметов, според когото протестиращите в Донецк "искат да бъде чут гласът им".

Яценюк призова окупаторите на сградата на областната управа да я напуснат и да предадат оръжието си, като отбеляза, че е противник на силовите сценарии. Той припомни че страната все още е в сила "Законът за държавната езикова политика" от 2012 г., който утвърждава регионалния статут на руския език, и декларира, че този закон няма да бъде отменян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още по темата: УкрайнаДонецкЛуганск
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Леле че народ преди 10 години
До kiril.kostov.54 Браво,по-точно попадение от твоя пост здраве му кажи. Радвам се,че има все още мислещи в тая държава
8
1
 
22
 
! Отговори
kiril.kostov.54 преди 10 години
Да, всичко върви по план. Проамериканското правителство на Яценюк се издъни тотално и сега отива в източните региони да преговаря. Е няма да стане и тоя същия Яценюк го знае, че няма оправяне от кашата, която той и неговите американски приятелчета забъркаха в Украйна. А ги е толкова много страх от руските региони, че напълниха гащите. И затова спец частите от Алфа и Беркут, отказаха да влизат със сила заповядано им майданското правителство в Киев
7
2
 
9
 
! Отговори
bg преди 10 години
Murshite ot USA I EU,ako ne beha murshi,sushto trebva da objavat za nelegetimni vsi4ki ukrainski prevratadjiiski durjavni organi.
6
0
 
4
 
! Отговори
Аз съм прост но ... преди 10 години
До Анонимен 14en.wikipedia.org/wiki/Petroleum_in_the_United_States#StatisticsОпитай пак!
5
1
 
7
 
! Отговори
Аз съм прост но ... преди 10 години
До цар симеон великиНо нали америка трябва да добива нефт някъде, обаче ако си мислят че могат до луската нефт да се добарат, света ще им се види тесен!P.S. Според руските летописи дъщерята на цар Симеон Велики, княгиня Олга е първата жена управлявала Руси, а внук му княз Владимир покръства Руси!
4
1
 
32
 
! Отговори
цар симеон велики преди 10 години
Светът гледа на Америка като на главен инициатор на войни, признал в интервю за мрежовото издание Салон бившият президент на САЩ Джими Картър.Според него, хората в света смятат, че американците разпалват въоръжени конфликти практически по всякакъв повод.Цялото: bulgarian.ruvr.ru/news/2014_04_11/Dzhimi-Kartr-svett-smjata-SASHH-za-glaven-iniciator-na-vojni-8967/ТОВА Е САМАТА ИСТИНА,БЛАГОДАРИМ НА Г-Н КАРТЪР ЗА ОТКРОВЕННОСТА.
3
2
 
10
 
! Отговори
Аз съм прост но ... преди 10 години
youtube/watch?v=kfN__DbkjNIЗащо това раследване на немската телевизия АРД не се появи никъде в българските медии?
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
шопе ти от кое гето си ?
1
35
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 10 години
Руските *** се борат за световно господство...