Сепаратистите в Славянск не се подчиняват на ултиматума

Изтече срокът, даден им от властите да сложат оръжие
Обновена: 14 апр 2014 11:22 | 14 апр 2014 11:11, Елка Василева
83
Сепаратистите в Славянск не се подчиняват на ултиматума
Снимка: Reuters

Срокът, даден от украинските власти на проруските сепаратисти в град Славянск да сложат оръжие и да прекратят окупацията на правителствени сгради, изтече без признаци бунтовниците да се подчинят, съобщи кореспондент на Ройтерс.

Още по темата
Според кореспондента в 9 часа местно време тази сутрин над градското управление на милицията (едната от двете превзети от сепаратистите сгради) в града все така се вее руското знаме, а маскирани мъже продължават да се събират зад барикадите, издигнати от чували с пясък пред зданието. Камион е докарал още автомобилни гуми за укрепване на барикадите.

След вчерашната антитерористична операция на украинските власти срещу сепаратистите обстановката в Славянск тази сутрин е спокойна, съобщи Франс прес. В града е спокойно и към 9.30 ч. по Гринуич не се чува шум от сблъсъци, предаде кореспондент на АФП.

Русия призова Киев да прекрати "войната срещу собствения си народ" и поиска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН, превърнало се в "диалог на глухи" между Запада и руснаците, отбелязва Франс прес.

Според Ройтерс в Славянск - град със 120 000 жители, където сепаратисти освен щаба на полицията държат и сградата на държавната служба за сигурност - се усеща напрежение във въздуха, въпреки че хората се опитват да вършат ежедневните си ангажименти. Пред централата на полицията има около 40 души, които са там в знак на солидарност с бунтовниците и се топлят край горящите във варели огньове, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
30
 
8
 
! Отговори
Мужик преди 10 години
Какво сте се прехласнали по Русия, това е една мафиотска държава с най-големия мафиот начело на нея. Що не си пращате децата да учат там ами ходят в Амстердам Брюксел и Лондон или да идете да бачкате за пари в Москва? Дори техните богаташи бягат да живеят Англия и Щвейцария а децата им учат в скъпи европейски и щатски колежи а вие възхвалявайте балъци ... и Путин и Серго и Доган и Ким Чен Ун възхвалявяйте !!!
26
16
 
3
 
! Отговори
до Архангел преди 10 години
Пий си хапчетата ти казах бе. сатанизъм пък Путин бил хаха войн христянин.Майкооо къде пак са изпуснали разни психично болни бе. Тия в психиатрията не се научиха да затварят вратите.
25
1
 
23
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ ДО 26 преди 10 години
Който не е наясно със съвремието - да чете! Владимир Путин, заедно с изключителния сегашен руски патриарх Кирил възражда православието - ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО, ДАДЕНО НИ ОТ НАШИЯ УЧИТЕЛ ИЙСУС ХРИСТОС! За неолибералните глобализатори няма по-страшен враг от ИСТИНСКОТО ХРИСТИЯНСТВО! Тъй като сащ и ес се управляват от следовници на велзевула, за тях връшането силата на православието е като огромен сребърен куршум, който рано или късно ще ги стигне!
24
1
 
15
 
! Отговори
разнообразие преди 10 години
Последните години се нагледахме на режисирани от американците филми за цветни демокрации, а сега да погледаме и некой руски филм.Просто за културна балансираност Като гледам руснаците доста са понаучили от американците и го прилагат виртуозно може да вземат Оскар!
23
2
 
17
 
! Отговори
отговор преди 10 години
До Анонимен 5Ти си много наясно за ситуацията в Украйна.Виждам, че повтаряш фашистките клишета.От къде черпиш тази информация-от американската и западната лъжлива преса?Изостанал си-вече не са сепаратисти, а "бандити"Така нарече собствения си народ самоназначилия се Турчинов, след посещението на директора на ЦРУ Джон Бренан!Щом са бандити, значи трябва да се убиват!Това е директивата дадена от Америка.Световните миротворци нагнетяват обстановката,защото искат да дескридитират Русия
22
12
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
На майдана бяха граждани да, а не предвождани от екипи с калашници про-едикакви си... разликата е от небето до земята. В момента в източна Украйна малки групи от руски военни без отличителни знаци завзема сград и после пуска шепа *** да безчинстват вътре. ето ти клип да видиш малко истината:
21
0
 
16
 
! Отговори
АРХАНГЕЛ преди 10 години
Голяма част от пишещите тук са абсолютно необразовани - най-вероятно са мамини детенца, слушащи чалга и рап, с напомпани със стероиди бицепси и с мозък колкото на кокошка! Човек трябва да е много много ***, за да не разбира, че нито русия е комунистическа, нито т.нар. запад е "демокрация"! Нещата се променят. Неолибералните апологети зомбират хората чрез медиите, но всъщност идеологията им е най-обикновен сатанизъм, водещ към армагедон! РУСИЯ възражда православието и затова БОГ ще е с нея!
20
9
 
2
 
! Отговори
до 23 преди 10 години
Пий си хапчетата моля те!Бог бил с Путин... Стига сте намесвали бог в разни политически античовешки процеси.Русия и Путин предизвикват всички тези превземания на сгради и размириците след падането на Янукович, така че спрете с пропагандата.
19
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗНАЧИ СЕГА СА СЕПАРАТИСТИ - А НА МАЙДАНА БИЛИ МИРНИ ПРОТЕСТИРАЩИ КАТО *** ЦЕЛИЯ ПЛОЩАД И ИЗБИХА СУМА ТИ НАРОД НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ ПО АМЕРИКАНСКИ - ДА ВЪВЕЖДАМ МИР С БОМБИ И ТЮЛЕНИ - ИМА И ДРУГИ - КАВАТ СЕ ЧЕРВЕНИ БАРЕТИ !!!!!!!!!!!!!!!!
18
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Донецке захватили автобусы с Американскими наемниками. Среди наемников есть негр.
17
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бог да закриля опълченците от Славянск.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
потурнячетата да не плюят в тази статия путин ТЯ Е ЗА БЪЛГГАРИ ами да ходят в другата статИя горе за АХМЕД БАШЕВ
15
1
 
15
 
! Отговори
Яшар Бек преди 10 години
Абе Турчаги вашия Ходжа там не ви ли забрани интернета,или щом е за плюене по Русия ви го пускат за малко ???
14
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разярената сибирска мечка излезе от леговището си.Сега ще захапе и Босфора барабар с Дарданелите.
13
0
 
2
 
! Отговори
Registriran преди 10 години
До Анонимен 12 а оръжие от към дулния срез виждал ли си? това не ти е Counter Strike.
12
1
 
6
 
! Отговори
до опълченец преди 10 години
И АЗ ИСКАХ ДА ПОЕСНЯ ТОВА В МОЯ КОМЕНТАР НОМЕР 6 НО ВАШИЯТ Е ПО ТОЧЕН
11
20
 
6
 
! Отговори
RAD преди 10 години
И какво излиза сега?Държиш газовата тръба, струпваш войски по границата със съседна държава, инфилтрираш добре въоръжени отряди в уж-доброволно протестиращи граждани и с има-няма 500-600 човека, правиш блиц-метеж.Почват стрелби и руската армия нахлува, за да "брани" своето малцинство. Слагаш марионетки навсякъде и още по-бързо провеждаш "демократичен" референдум под дулата на "доброволно" патрулиращи "граждани".Това се вика руски милитаризъм и демагогия на н-та степен!
10
2
 
18
 
! Отговори
ЦРУ -САЩ преди 10 години
Най-важната точка -''Наричайте защитаващите се хора СЕПАРАТИСТИ ''
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До До 5-ти:Украинец съм от източна Украйна.
8
3
 
21
 
! Отговори
опълченец преди 10 години
Хи,хи,хи! Потурнаците си мислят, че като плюят Русия са по българи и от българите. А когато новината е за Турция и мюсюлмански тероризъм си показват истинското лице.