ЕС настоява за разследване на събитията в Одеса

Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието
Обновена: 3 май 2014 21:50 | 3 май 2014 19:31, Анисия Иванова
241
ЕС настоява за разследване на събитията в Одеса
Катрин Аштън. Снимка, архив БТА

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън настоя днес за независимо разследване на обстоятелствата, довели до множество убити и ранени в Одеса.

Още по темата
Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието. По нейните думи събитията трябва да доведат до размисъл, а украинците трябва да използват момента, за да преодолеят изкуствено насаденото разделение от последните месеци. 

ЕС приканва всички да бъдат максимално сдържани и да не използват случая за допълнително нагнетяване на омраза и за предизвикване на безсмислено насилие. Аштън настоява всички политически сили да поемат своята отговорност и да преминат към мирен диалог, за да намерят изход от кризата. Според нея всички страни, подписали споразумението от Женева, трябва да увеличат усилията си за неговото приложение. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
24
 
! Отговори
123 преди 10 години
Позор за Европа. В 21 век нови фашисти изгарят живи хора, а западът казва, че се защитавали устоите на страната. Нали и Садат така ги защитава и не знайно защо е лош, а фашистите в Киев не . Двоен стандарт и позор. Защо сме в Европа. Ако се наложи тя от кого ще ни защитава? Лицемерни политици. Трябва всички да бъдат изметени.
78
19
 
4
 
! Отговори
Радук Радостинов преди 10 години
Радостинчо, явно пишеш някъде откъм Москва, не си съвсем наясно как стоят нещата в Еропа и Съединените Щати. Само си чувал, това, което агентурата ти е донасяла...
77
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Отлуната"0 10 Отлунатапреди 6 минутиАщън, ти си главната виновница, *** долна!"интересно как имаш 10 + са на твоя коментар:)
76
3
 
33
 
! Отговори
НЕ определен вид преди 10 години
Това ли е новото в Европата!Ни мъж ни жена!
75
3
 
30
 
! Отговори
не син преди 10 години
"Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието" - Това признание ли е ?! Едва ли ,просто наглост !
74
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AАштън, пожелавам ти някой да изгори живи всичките ти роднини и ти да призоваваш не за кърваво отмъщение, а за независимо разследване, с което да се замажат следите. Всички следи на това човеконенавистно престъпление водят единствено към сегашният политически елит в Крим. Не знам Путин и руснаците какво още чакат а не са вкарали редовни войски в региона. *** трябва не да бъдат озаптени. Те трябва да бъдат избити! Смърт за ***, изгорили живи 40 човека. Смърт за покровителите им!
73
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
TIPI4NA ANGLOSAKSONSKA XUBOST I 5 RAKII NQMA DA I SE NAVIQ
72
29
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Края на СССР-2 идва...
71
33
 
5
 
! Отговори
шопето преди 10 години
Нещо на путиновите агенти в коментарите не им харесва идеята да има международно и независимо разследване. Защото пратениците на кремъл избиват и украинци, и руснаци, за да ги озлобят едни срещу други. Както беше със снайперистите в Киев. Не смятайте българите за балами, ей!
70
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
края на СССР-2 идва...
69
2
 
38
 
! Отговори
Отлуната преди 10 години
Ащън, ти си главната виновница, *** долна!
68
2
 
30
 
! Отговори
но комент преди 10 години
Аваков и Турчинов , и цялата шайка да си спомнят края на любимия си Степан Бандера.РАНО ИЛИ КЪСНО ГИ ЧАКА РУСКИ КУРШУМ В ГЛАВАТА!
67
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами кво чакаш *** ***, изправяй се пред правосъдието, твоите пешки го направиха!
66
2
 
32
 
! Отговори
НО КОМЕНТ преди 10 години
Австрийските десни консерватори подкрепят Путин и вливането на Украйна в Русия.а БЪЛГАРСКИТЕ ДЕСНИ САМО С*КИ НА АМЕРИКАНЦИТЕ МОГАТ ДА ПРАВЯТ!
65
2
 
4
 
! Отговори
заспал студент преди 10 години
youtube/watch?v=gI-Rioi1Vd4#t=4966youtube/watch?v=gI-Rioi1Vd4#t=4966
64
2
 
32
 
! Отговори
Лора преди 10 години
По обяд се споразумяват, а вечер се сражават. И баба Тимошенко се изказа, че било провокация от Путин, и дрислата Руслана каза, моля ви, не ми говорете за Русия... А Европа се спотайва и мълчи, защото е в нейн интерес. Наближават евроизборите, в цяла Европа патриотичните партии набират скорост. По мое мнение искат да покажат не гласоподавателите, че ако гласуват за крайно десните партии, ще се получат такива ситуации и в др.страни.И нито една осъдителна дума. СРАМ И ПОЗОР! ШОК! ДЕБЕЛООЧИЕ! и т.н
63
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая дърта крава иска разследване спокойно може да го вземе от БНТ "пожарът лумнал в резултат на запалителните бомбички, с които двата лагера се обстрелвали"Обстрелвали са се с имейли и "размирици" , а не геноцит.ПФУ
62
2
 
43
 
! Отговори
писна ми преди 10 години
Прочетох един много смислен коментар на колега в друг форум! В момента тече предизборна борба в цяла Европа за евродепутати! С какви очи всички, в т.ч. и нашите родни политици, ще "рекламират" европейските ценности, които много добре ги видяхме и оценихме що за стока са! С какви очи тези от Европата ще агитират хората да гласуват! За какво да гласуват - за кървища, за жертви, за намеса във вътрешната политика на чужда държава, обвинявайки Русия..... Европа стана за резил!
61
2
 
7
 
! Отговори
Лора преди 10 години
До Анонимен 61Sorry, пиян ли си? :) Нужен ти е чаршаф... да го метнеш на главицата й!!! :)
60
2
 
15
 
! Отговори
С.С.С.Р преди 10 години
До Аштън - И нету преграды в воде под водой,В любой точке света в погоде любой.Мы парни в бушлатах и в наших армадах,Мы грозные силы Великой РоссииИ нет нам покоя и в мирные дни,Пока кто-то хочет России беды.Мы парни в гражданском - разведчики в штатском,Мы грозные силы Великой России!И нету сомнений услышав приказ,Трепещет противник, зная про нас.Мы парни в штиблетах, но в наших ракетах,Мы грозные силы Великой России!