ЕС настоява за разследване на събитията в Одеса

Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието
Обновена: 3 май 2014 21:50 | 3 май 2014 19:31, Анисия Иванова
241
ЕС настоява за разследване на събитията в Одеса
Катрин Аштън. Снимка, архив БТА

Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Катрин Аштън настоя днес за независимо разследване на обстоятелствата, довели до множество убити и ранени в Одеса.

Още по темата
Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието. По нейните думи събитията трябва да доведат до размисъл, а украинците трябва да използват момента, за да преодолеят изкуствено насаденото разделение от последните месеци. 

ЕС приканва всички да бъдат максимално сдържани и да не използват случая за допълнително нагнетяване на омраза и за предизвикване на безсмислено насилие. Аштън настоява всички политически сили да поемат своята отговорност и да преминат към мирен диалог, за да намерят изход от кризата. Според нея всички страни, подписали споразумението от Женева, трябва да увеличат усилията си за неговото приложение. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


241
Още по темата: УкрайнаЕС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
14
 
! Отговори
UK forever преди 10 години
EU трябва да проведе незабавно незсвисимо разследване и виновните да бъдат изправени пред закона и наказани.
18
5
 
35
 
! Отговори
jjj преди 10 години
Тя настоявала!!?"Кой си ти ***"??
17
3
 
45
 
! Отговори
Гец преди 10 години
Тази неграмотна аристократка трябва да бъде съдена в Хага за престъпления против човечеството!!!Ето това е истинското лице на ЕС в прекия и преносния смисъл!
16
3
 
30
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 10 години
До до 6Ами онова извънземно Херман ван Ромпой ? За него какво ще кажете ?Тези от САЩ и Еврогейския съюз или са рептили или са плод на кръвосмешение. Нямам друго обяснение за грозните им муцуни ...
15
3
 
48
 
! Отговори
БМ_21 Град преди 10 години
Тази на снимката призовава за независимо разследване ... щеше да е смешно, ако не е трагично ..нали нейните хора Турчинов и компания организираха всичко това! Един интересен факт от деня - "правосеки", които подпалиха проф. дом в Одеса са се прибирали с влак към Киев, хората на Турчинов досещайки се какво може да се случи с тях на гарата, спират влака извън града, качват ги на автобуси и ги извозват по домовете !? Какво разследване г-жо Аштън?
14
3
 
54
 
! Отговори
Брат преди 10 години
Виждате ли я "демократката"? Няма ни срам, ни съвест ни страх от възмездие!!! Европа МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КОЙ Е ВИНОВЕН! И това не им е Русия, че именно тази "лейди" беше в центъра на Киев. Не ви е срам европейци! Вие сте отвратителни и аз в знак на протест няма да гласувам на предстоящите избори. Вие сте фашисти и нямате нищо общо вече с демократията! Вие сте негодници!!!
13
3
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Г-жо Вие бяхте на Майдана десетки пъти в знак на съпречасност.Питам ВИ:Защо днес не застанете до убитите и живо-изгорените хора в Украйна?
12
3
 
57
 
! Отговори
ъъъъъъ преди 10 години
Толкова наглост няма, може би фашиста Кери я бие.
11
3
 
41
 
! Отговори
до 6 преди 10 години
Гледай Барозчо и кажи има ли нормален?
10
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да отиде госпожата сама да разследва. Да влиза в сградата и да и метнат коктейлте, да види как се задушаваш от гъстия черен дим и как жив те пекът....То от уютния кабинет всичко е статистика.Украинците и руснаците са ни по близки и винаги ще бъдат от англо-саксонската ***. На тия и деца да им раждаме пак сме по-долни от тях. Нашите политици имат уникалния шанс да покажат морал и да ни върнат където ни е мястото. Не на политическия слугинаж!
9
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОЛЯМО ЛИЦЕМЕРИЕ ... НЯМАМ ДУМИ ПРОСТО ...
8
4
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Катрин Аштън и организацията, която представлява, заедно с Презокеанските си господари, носят пряка отгворност за 60-те изгорени живи руснаци вчера в Одеса от бандеровските фашисти. Те ги подкрепят морално и стимулират финансово.
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Погледни си ръката и проследи конците!
6
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май и грозното нещо от снимката е плод на кръвосмешение като Джон Кери.Абе питам се, при тия няма ли един нормален ???
5
5
 
51
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 10 години
Пред Россия 24 политологът Йохан Бекман, доцент от Университета в Хелзинки коментира ситуацията в размирния град така: Това, което стана в Одеса, е истински геноцид! И със сигурност отговорност за това носят националистите и Десен сектор. Но и ЕС има своята вина. Достатъчно дълго ЕС даваше картбланш на новото ръководство на Украйна. Ще ви кажа и друго в Киев управлява хунта, профашистка хунта. Това е нелегитимна власт!.
4
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аштън призовава виновниците да бъдат изправени пред правосъдието"ЕС няма да се осъди само. Сигурен съм в това.
3
4
 
43
 
! Отговори
Ф.С.В преди 10 години
Мръсни евреи -- Мръсни - В Ада да горите дано !!!
2
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия се справи с татари, наполеон,османци,хитлеристи и тн. Ще успее и с *** на кениеца. А симпатягите от десен сектор ги очаква среща с приятният климат на среден сибир или среща с интересни химикали като литвиненко. А българските приятели на кениеца след много обиди и подигравки ще получат разрешение да мият законно чинии в англия
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Reptile go home in Hell !