Служители от заведения за бързо хранене се включват в световен протест

Искат по-големи заплати и подобряване на условията на труд
Обновена: 16 юни 2014 15:18 | 15 май 2014 15:30,
5
Служители от заведения за бързо хранене се включват в световен протест
Снимка: bgonair.bg

Служители в заведения за бързо хранене ще се включат в световен протест. Основните им искания са за увеличаване на заплатите и по-добри условия на труд.

В акцията ще се включат граждани от 33 страни на шест континента. Само в Америка в протеста ще се включат работещите в 150 американски града.

Протестът им е мотивиран от разликата в доходите на служителите на минимална заплата и по-богатите прослойки на населението. В САЩ служителите на заведенията за бързо хранене искат заплата от 15 долара на час. Това е двойно повече от минималното федерално заплащане от 7,25 долара на час.

Около 200 служители на заведения за бързо хранене протестираха за първи път в Ню Йорк през 2012 г., а след това тяхното движение се разпростря в над сто американски града.

Сега акцията на служителите в сектора на бързото хранене се организира от Международния съюз на работещите в хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство, хотелиерството, ресторантьорството, кетъринга, тютюневата промишленост и сходни браншове – мрежа, която обединява 396 синдиката в 126 страни и общо 12 млн. служители.

Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Другия вариант който става у нас поради свободното движение в Европа донякъде е - че хората масово емигрират и се преселват при по-добри условия на живот, така за няколко поколения държавата рухва поради липса на хора които да работят и да поддържат стабилна демографска среда.
4
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Но така са изградени съвременните демокрации - те по дизаин са слаби и саморазрушителни. Вместо да обединяват нацията и етноса в едно и да се очистват от други етноси и външни влияния те разделят единородното население само против себе си за да е слаба държавата и уязвима на външен натиск и корупция. Населението се разделя на бедни работещи и корумпирани богати които поради алчност искат още и още взимайки от бедните и малкото което имат докато чашата прелее е се стигне до кървава революция.
3
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 10 години
Прави са хората да протестират, големите вериги за бързо хранене ги експлоатират жестоко като ги карат да работят прекомерно много за минимално заплащане, обаче винаги трябва да са усмихнати и любезни с клиентите. Да бе, усмихнати и любезни роби които да мизерстват и едва да си покриват сметките. Всичко което искарат с огромен труд и стрес с ръцете си отива в устата и не им остава нищо.
2
0
 
3
 
! Отговори
Momo преди 10 години
На запад само цената на услугите е по-висока, иначе храна, горива, мебели, ел.уреди са си кажи речи на същите цени като в България.
1
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
11 лева на час и се оплакват, тук се работи за 1 лев на час. Сега някой ще каже "да ама там живота е по-скъп!", ДА АМА НЕ Е