Обама: Русия да използва влиянието си сред сепаратистите в Украйна

Президентът на САЩ призова Путин да се срещне с Порошенко
3 юни 2014 15:36, Елка Василева
54
Обама: Русия да използва влиянието си сред сепаратистите в Украйна
Барак Обама и Бронислав Коморовски. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама призова Русия да използва влиянието си сред проруските сепаратисти в Украйна, за да ги убеди да сложат оръжие, предадоха световните агенции.

На съвместна пресконференция с полския си колега Бронислав Коморовски, дадена след срещата им във Варшава, Обама се обяви за добри отношения с Москва, ако тя спазва международните норми.

Но ако Русия продължи да дестабилизира обстановката в Украйна, то срещу нея ще бъдат подготвени още санкции, предупреди президентът.

Обама подчерта, че САЩ не са заинтересовани да заплашват Русия, но предупреди, че възстановяването на доверието между Москва и Вашингтон ще отнеме известно време.

Той призова руския президент Владимир Путин да се срещне с новоизбрания украински лидер Петро Порошенко. Обама поясни, че ще предаде това послание на Путин, когато се срещне с него в края на седмицата във Франция по време на честванията на 70-ата годишнина от дебаркирането в Нормандия.

Американският президент призова Путин да признае за легитимен избора на Порошенко за президент на Украйна.

Той обеща и увеличаване на американското военно присъствие в Източна Европа на фона на кризата в Украйна и потвърди ангажимента на Съединените щати към сигурността на Полша. Това увеличаване касае броя на американския военен персонал, който е на ротация в Източна Европа, както и увеличаване на военното
оборудване.

Президентът поясни, че той е призовал и американския Конгрес да одобри 1 милиард долара финансиране в подкрепа на това увеличаване.

Обама обаче прикани европейските съюзници на САЩ да увеличат разходите си в областта на отбраната.

Полският президент Коморовски приветства обещанията на Обама. Той обяви, че Полша ще увеличи разходите си за отбрана до 2 процента от брутния си вътрешен продукт от настоящите 1,95 процента.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
28
 
! Отговори
емо преди 10 години
предателите от чифутска полша довлякоха отново в европа дебилска америка и нейния черен ***.това обаче няма да ги спаси от русия
16
3
 
28
 
! Отговори
14/88 преди 10 години
Обонгооо , мамуна проста - РУСИЯ ВСЕ ОЩЕ ИМА ОКОЛО 5(поне) ПЪТИ ПОВЕЧЕ ЯДРЕН АРСЕНАЛ .... КЪДЕ СИ ТРЪГНАЛ БЕ *** ПРИМИТИВЕН . Още МНОГО МАЛКО и ще те поздравя с ДВЕ ПЕСНИ НА SODOM , а именно AUSGEBOMBT & NUCLEAR WINTER Поне света ще се оттърве от ТОЗИ *** АМЕРИКА - а след това най- вероятно и от ГОСПОДАРИТЕ НА АМЕРИКА
15
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е ти плати и организира преврата в задния двор на Русия, контролираш правителството и антитероистичната операция, която избива населението в източна Украйна, налагаш санкции на Русия, включил си цялата маедийна машина срещу Путин и очакваш той да ти върши услуги?
14
2
 
12
 
! Отговори
jeglhnje преди 10 години
Тези кво, се с Русия ли ????????????????????????????????????????????????????????????
13
3
 
28
 
! Отговори
О' БАНИЧ преди 10 години
нещо се е размечтал. СЪН В ЛЯТНА НОЩ е сънувал. Само искам да видя нашите дупедавци колко ниско ще се наведат и как ще се "разтворят" когато им поиска увеличение на УСА базите в БЪЛГАРИЯ. Черни макаци ще ни налазят и *** *** ще са изглеждат даже по-достойни от политическите *** у нас
12
2
 
24
 
! Отговори
jghlg преди 10 години
Оръжие не се предава. Който е *** го прави.
11
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обамчо, колкото ти оказа влияние на киевската хунта, толкова и Путин ще повлияе на "сепаратистите"!Ха ха хаааа, знаеш ли Обамчо, че не ставаш даже за домоуправител, камо ли за президент?
10
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МАКАК,МАКАК,МАКАК БЕ ГОСПОДИН ОБАМА ЩЕ СЕ СЛУЧИ ТОВА
9
4
 
27
 
! Отговори
Освен това преди 10 години
Освен това, Обама каза, Путин да предаде газта и петрола на американски фирми и да забрани руския в Русия. Путин ще си помисли.
8
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А КЪДЕ Е ДОКТОР ДУЛИТЪЛ НА СНИМКАТА ДА ИМ ПРЕВЕЖДА
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САЩ да използва влиянието си над бандеровците и да ги накара да предадат властта.
6
5
 
24
 
! Отговори
Христо преди 10 години
Тоя обама е най-големия *** досега разбира се след буш ахахаа еееей хем нагли хем нахални . Путин Президент :)
5
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Обама: Русия да използва влиянието си сред сепаратистите в Украйна"Не е нужно да натякваш, мънкей. Виждаме твойте искания и абсурдността им. Всички виждат, че подготвяш разрастване на конфликта в Украйна и Трета Световна. За доларчета и да бъдеш преизбран от явно тъпите американци. В крайна сметка колко *** и комплексирани са американците, че да гласуват за тоя маймун. Просто насадени им комплекси, че ще бъдат превзети от Русия от времената на Студената война.
4
3
 
12
 
! Отговори
rustam преди 10 години
До Momo Правилно Момо русия е най велика и правят каквото поискат
3
3
 
19
 
! Отговори
rustam преди 10 години
нещо бърка другаря ОООбама путин да се срещне с партушенко или патрушенко на червения килим и да почука плахо плахо ??? КОЕ Е ПО ВЕРОЯТНО
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А,ГОВОРЯЩА ИНТЕГРИРАНА МАЙМИНА ДО ЗНАМЕТО НА САЩ,КАК ГО ПРАВЯТ ТИЯ,ОТ МАЙМУНИТЕ ХОРАТА ПРЕЗИДЕНТИ ПРАВЯТ ВЕЧЕ
1
17
 
6
 
! Отговори
Momo преди 10 години
Имаш най-голямата армия на планетата, имаш печатница за пари... значи имаш властта да казваш на всеки какво и как да го прави.Това е реалната световна политика в момента.