Един украински граничар е убит при обстрел по граничен пункт

Пропуски сепаратисти са изстреляли 20 сняряда - четирима са ранени
2 юли 2014 12:20,
49
Един украински граничар е убит при обстрел по граничен пункт
Снимка: Reuters, архив

Проруските сепаратисти от Източна Украйна са стреляли тази нощ с миномет по граничен пост. Един е загинал, а четирима служители на граничната охрана са ранени, съобщи Франс прес.

Около 20 снаряда са били изстреляни от село Маркино до граничния пункт Новоазовск в Донецка област, уточни службата за охрана на границите.

Още по темата
Сепаратистите са открили огън по група граничари, които отивали към контролно-пропускателния пункт за смяна на караула. Четирима са били ранени, от които трима са в тежко състояние.

Затягането на контрола на границата с Русия е една от основните цели на "антитерористичната операция", започната от Киев след изтичането на временното примирие, което президентът Петро Порошенко реши да не подновява.

Целта на Киев е да се пресече вкарването на подкрепления за проруските сепаратисти. Украински медии съобщиха, че тази сутрин е имало артилерийски обстрел в покрайнините на Донецк, но журналисти на АФП, намиращи се в града, съобщават, че не са чули изстрели.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
сектор Кабул преди 9 години
"Този, който продължава да заявява за своята изключителност, категорично не възприема независимата политика на Русия. Събитията в Украйна потвърждават това, както потвърждават и обстоятелството, че изпълненият с двойни стандарти модел на взаимоотношенията с Русия не работи"- Путин пред конференция на посланиците в руската федерация.
10
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се изнасят за Азия-Сибир.В Европа руснаци не ни трябват.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СЛАВЯНИНМалко снаряди е изстреляла.Още мноооого трябват.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До историкПравилно-за справка -Гладомора.
7
15
 
4
 
! Отговори
историк преди 9 години
Историята показва ,че винаги украинците са били обект на агресия и геноцид от Русия , а не обратното. Същото се отнася и за другите съседи на Русия , която много обича да ги освобождава от свободата ,земята ,храната и живота им.
6
1
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 9 години
А не бе, хич. Те и в Одеса онези сами се запалиха.
5
0
 
11
 
! Отговори
Същисан преди 9 години
От два дни нестихващи сражения със всякакво въоръжение, само това ли се процеди през нашия "новинарски" сайт?(?)
4
5
 
4
 
! Отговори
Коки преди 9 години
Яаааа, кутевчетата пак са намерили пари от някъде, и пишат жално ... хайде, след 3 месеца - аут и обратно - кой за родината на Гея, кой - по дяволите ...
3
4
 
25
 
! Отговори
НФБ преди 9 години
САМОЛЕТИ И ТАНКОВЕ СРЕЩУ ЖЕНИ И ДЕЦА ...НО ЗА ТОВА НЕ СЕ ПИШЕ..ФАШАГИТЕ ОТ КИЕВ РАЗТРЕЛВАТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД И СА НЕЖЕЛАНИСЛЕД ТОЛКОВА КРЪВ МОЖЕ САМО ДА ПОЖЕЛАЕМ УСПЕХ НА НОВОРУСИЯ
2
25
 
6
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До СЛАВЯНИН Срещу мирното население "фашистката хунта" не е стреляла. А последните 10 дни даже и срещу московските *** не стреляха.
1
6
 
29
 
! Отговори
калин преди 9 години
А че по времето на "примирието" са продължили да бомбардират градовете и убиват десетки мирни жители в югоизточните райони, и това се премълчава. Защо ли престанаха да коментират и освещават събитията в тези райони на Украйна? На какво се дължи това информационно затъмнение? На кого ли му е изгодно? Кой и защо мълчи за трагедията на около половин милион украински граждани принудени да напуснат домовете си и да потърсят убежище в Русия?