Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването

САЩ: Русия да съдейства за примирие със сепаратистите
Обновена: 19 юли 2014 15:19 | 19 юли 2014 07:44,
122
Черните кутии на Боинга са в Украйна, започва разследването
Снимка: Reuters

Черните кутии на малайзийския пътнически самолет, който катастрофира в Донбас, се намират в Украйна. Това съобщи вчера украинският министър на външните работи Павло Климкин, цитиран от ИТАР-ТАСС.

"Кутиите са намерени, и се надявам, че ще бъдат предадени на правителствената комисия", каза той в интервю за украинската "Обществена телевизия".

Още по темата
"Те са на територията на Украйна".

Климкин отбеляза, че в състава на комисията, която ще разследва обстоятелствата около катастрофата, са влезли представители на Международната организация за гражданска авиация (ИКАО), Холандия и Малайзия, а също така и експерти от САЩ - страната производител на самолета.

Франция постави двама свои експерти на разположение на украинските власти и предлага технически средства за участие в разследването на обстоятелствата около разбиването на малайзийския пътнически самолет в Украйна, който вероятно е бил свален от ракета, предаде Франс прес.

"Бюрото по разследвания и анализи (БРА) за сигурността на гражданската авиация посочи двама експерти, които са готови да участват в международно разследване", се казва в съвместно изявление на френския министър на външните работи Лоран Фабиюс и държавния секретар на транспорта Фредерик Кювилие. "БРА е готово да постави техническите средства на лабораторията си на разположение на разследването, по-специално за разчитането на бордовите записващи устройства" (черните кутии), добавиха те.

Германия също ще се включи в работата около разбилия се Боинг 777. Германската криминална полиция ще изпрати двама свои специалисти от Комисията по идентификация, които заедно с представители на други страни в най-скоро време би трябвало да започнат работа на мястото, където се е разбил самолетът.

Великобритания заяви вчера, че е все по-вероятно сепаратистите в Източна Украйна да са свалили самолета "Боинг-777" на "Малейжа еърлайнс" с 298 души на борда, предаде Ройтерс.

Според думите на говорител на премиера Дейвид Камерън доказателствата сочат, че сепаратистите са свалили пътническия самолет с ракета земя-въздух, изстреляна от Торез, в район в Източна Украйна под контрола на проруските сепаратисти. Той добави, че десет британски граждани, които са били на борда, са загинали.

По думите на говорителя Обединеното кралство ще изрпати в Киев специалисти, които да окажат помощ в разследването на обстоятелствата около авиокатастрофата, предаде ИТАР-ТАСС.

Междувременно вицепрезидентът на САЩ Джо Байдън и президентът на Украйна Петро Порошенко настояха вчера Москва да повлияе на проруските сепаратисти да участват в примирие и да предоставят на разследващите достъп до сваления малайзийски пътнически самолет на украинска територия, предаде Ройтерс.

„Русия трябва публично да призове сепаратистите да сложат оръжието си и да предоставят незабавен достъп на международните и украинските разследващи", се посочва в изявление на Белия дом за разговора между двамата лидери.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
23
 
27
 
! Отговори
притежател на телфон преди 10 години
Интересни неща се научават от Интернет Например че димната следа на ракета земя-въздух е плътна и видима поне час докато димната следа на ракета въздух-въздух е невидима Абе как така никой не е видял тази 10000 метрова колона Телефони колкото щеш
68
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пичове, само да ви обясня, понеже има доста безмозъчни тука. Когато ракетата е ударила самолета е пробила огромна дупка в корпуса, през която са започнали да летят хора, багаж и каквото още се сетите. Затова и паспортите, които откриха са като нови, затова и има доста непокътнати неща, изпадали от самолета докато е падал. Не всичко е конспирация, осъзнайте се...
67
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аууу,Обамата се кани да бъде и прокурор,и съдия,и адвокат на обвиняемия.Само че има една малка подробност.Путин не е чел този"наказателен кодекс".И скоро САЩ ще разберат това.
66
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕКА ДА РАЗСЛЕДВАТ И ТОВА -ЗАЩО КИЕВ Е ПРЕДОСТАВИЛ ВЪЗДУШЕН КОРИДОР В ПОСОКА КЪДЕТО СЕ ВОДЯТ БОИНИ ДЕЙСТВИЯ. НИЕ ЛЕТЯХМЕ СКОРО И МАРШРУТА НЕ БЕШЕ НАД УКРАИНА КАКТО ПРЕДИ ГОДИНА
65
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Руските мужици никога не са виновни, за нищо! Всичко е конспирация, както винаги!
64
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Една краставица и две домати
63
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Абе има нещо гнило в Дания.Металът разтопен ,а паспорти и чантички нови новенички?!
62
0
 
0
 
! Отговори
Анон преди 10 години
Извинявам се - постът ми е за 64
61
1
 
18
 
! Отговори
ѝвиатор преди 10 години
В комисията по разследването на катастрофата задължително трябва да влязат и специалисти от Русия,иначе заключенията ще са "гола вода".
60
1
 
4
 
! Отговори
Анон преди 10 години
До 66 Не че нещо, но Путин Не е признавал ДНР и ЛНР като самостоятелни държави. Просто въпрос на обективност.
59
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно на Лубянка отдела по дезинформация работи на денонощен режим. Труповете не са свежи, няма кръв (за руснака е изключително важно да има морета от кръв), изчезналият преди 2-3 месеца самолет изведнъж се появява над Украйна. Впечатлен съм от екипа по дезинформация на Лубянка където работят хора с развинтена фантазия достойни за най-елитните психиатрични заведения.
58
0
 
4
 
! Отговори
Petar преди 10 години
Stiga po mediite sa pridavali samo politicheski ocenki i niuansi na katastrofata, tova e bezotgovorno. Ima komisiq za razsledvane i dokato tq ne izleze as zakliuchenie meddite da mluknat. Ima zaginali mnogo nevinni hora.Loshoto e che chernite kutii sa v racete na ukrainskite vlasti, t. e. istinata mnogo trudno shte izleze na bql svqt.
57
0
 
14
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 10 години
Според думите на говорител на премиера Дейвид Камерън доказателствата сочат, че сепаратистите са свалили пътническия самолет с ракета земя-въздух, изстреляна от Торез, в район в Източна Украйна под контрола на проруските сепаратисти.Черните кутии на малайзийския пътнически самолет, който катастрофира в Донбас, се намират в Украйна. Това съобщи вчера украинският министър на външните работи Павло Климкин, цитиран от ИТАР-ТАСС. !!!!!!!!!?????!?!?!?! Опа, нещо не се връзва !!!!!!
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Испански диспечер пък, следил малайзийския самолет до малко преди катастрофата съобщава, че в близост до Боинга са забелязани два украински бойни самолета, предаде РИА Новости.Военни самолети са прелетели в близост до 777 три минути преди той да изчезне от радарите. Киевските власти съобщават, че Боингът е катастрофирал веднага, щом е изчезнал от радарите. Как са могли да разберат толкова бързо", заяви испанският диспечер.
55
0
 
7
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
това пак е някаква постановка! не може туко така да изкочат някакви си кутиии от нищото и от примерно половин година търсене!!!
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Черните кутии на малайзийския пътнически самолет, който катастрофира в Донбас, се намират в Украйна. Това съобщи вчера украинският министър на външните работи Павло Климкин"Гениално, вероятно е достигнал до заключението след серия анализи и сложни математиески изчисления.
53
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом бяга руския терорист пушилин значи има нещо Русия ще трябва да го предава после в Хага
52
0
 
1
 
! Отговори
Gosho преди 10 години
Produljenie ot 54; Da se izsledva i sapostavi vremeto i razstoqnieto ot nachaloto na snijenie na samoleta. Ako e udaren ot raketa - to e mnogo malko.Da se vzemat danni ot voice recordera na samoleta ( ekipaja) i saotveniq dispecher nasochval poleta, ot DFDR-a (cherna kutiq v opashkata) da se pregledat vsichki danni i osobeno tezi davashti info za upravlenieto,hermetichnostta a ot FADEC- 1 i 2 da se prosledi rabotata na dvigatelite.ZA sega tolkova.
51
1
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 10 години
И кво се оказа, не 100 а 6 специалиста по Спин са били на борда..
50
1
 
23
 
! Отговори
Анон преди 10 години
По телевизията гледах изстрелване на ракета Бук - след нея - от самата земя до целта остава здрава и плътна димна диря. Сигурен съм, че и американци , и руснаци водят сателитно наблюдения на района и ВЕДНАГА биха видели откъде е изстреляна ракетата, ако изобщо има такава.Имам чувството, че истината е друга....