Най-малко 2086 са убитите до 10 август в конфликта в Украйна

Смята се, че броят на ранените е близо 5000
13 авг 2014 15:42, Елка Василева
47
Най-малко 2086 са убитите до 10 август в конфликта в Украйна
Снимка: архив, Reuters

Предполагаемият брой на убитите в конфликта в Украйна до 10 август е 2086 души, което е близо два пъти повече от броя на убитите 1129 души до 25 юли, обяви  правозащитната агенция на ООН, предаде Ройтерс.

"Това съответства на явна тенденция към ескалация", каза Сесил Пуи, говорителка на службата на върховния комисар на ООН за правата на човека. По думите й средно по 60 души дневно са загивали или са били ранявани в боевете в Източна Украйна между правителствените сили и проруските сепаратисти, започнали в средата на април. Смята се, че броят на ранените е близо 5000.

Още по темата

Броят на пострадалите включва правителствени войници, бойци от въоръжени групи и цивилни, но тази оценка е "много консервативна", подчерта Пуи, давайки да се разбере, че убитите и ранените може да са много повече.

Не е известно дали данните на ООН включват и руски войници, посочва Ройтерс.

Говорителят на украинския Съвет за национална сигурност и отбрана Андрий Лисенко съобщи днес в Киев, че за изтеклото денонощие в зоната на военни действия в източните райони са загинали 11 правителствени войници и 41 са ранени, предаде ИТАР-ТАСС.

Лисенко каза, че не разполага с ясна информация за инцидента, за която съобщи във Фейсбук лидерът на националистическия "Десен сектор" Дмитро Ярош. Според съобщението му при обстрел на сепаратистите срещу автобус край Донецк са загинали активисти на "Десния сектор". "По наши данни това са били бойци от батальона за териториална отбрана. Така че да се говори, че това са бойци на "Десния сектор", е неуместно", заяви Лисенко.

Завчера говорителят Андрий Лисенко съобщи, че до 11 август в хода на антитерористичната операция в Източна Украйна са загинали 568 украински войници и 2120 са били ранени, припомня ИТАР-ТАСС.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
САЩ държат Европа на прицел с Ебола. Ненапразно точно сега се появи , въпреки че я има от няколко години. Европа има два пътя- със САЩ без Ебола или без САЩ с Ебола.Но някой пък може да събуди Йелоустоун
7
1
 
15
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 9 години
ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО САЩ-ТРЯБВА ДА БЪДЕ СПРЯНА!ТЕРОРИСТ N:1 в света са АМЕРИКА! Избиват ги всички, все едно е Средновековието. Голяма демокрация, няма що - няма съд, няма присъди, то не че щяха да са справедливи...... доколкото в този шантав свят нещо е наред и справедливо?! Само алчност и интереси. Демокрация=Завоевание=Завладяване=Отнемане на богатства и природни ресурси=Отново демокрация със заграбените вече ресурси и т.н.....безкрай с който 7милиарда страдат, в абсурда на демокрацията, за сметка на шепа хора с болни мозъци. Абсурден свят-абсурдно мислене-абсурден егоцентризъм.
6
1
 
6
 
! Отговори
макето преди 9 години
След забраната хуманитарния конвой да влезе в Украина през Харковска област той се е насочил към изварино придружен от руски танкове Потрошенко спешно прави заседание
5
1
 
16
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 9 години
САЩ СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЛЪЖНИК В ИСТОРИЯТА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА И ДОКАТО НЕ ФАЛИРАТ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ СВЕТА. С ФАШИСТКИ МЕТОДИ НАЛАГАТ ГОСПОДСТВОТО СИ. СКОРО ЩЕ ВИДИМ КРАЯ НА ЕДНА ОТДАВНА ФАЛИРАЛА ИМПЕРИЯ. ЗАПАЛИХА ЦЕЛИЯ СВЯТ ОТ 4-ТЕ КРАЯ С ТЕХНИТЕ ТАЛИБАНСКИ ГЛУПОСТИ.ТЕРОРИСТ N:1 в света са АМЕРИКА! Алчни банкери психопати! ФАЛИРАЛА ИМПЕРИЯ. ЗАПАЛИХА ЦЕЛИЯ СВЯТ Разбъркаха сега и Украйна психопатите!!! Но събудиха вече Руската мечка и това ще е края на банкстерите във вашингтон!
4
1
 
11
 
! Отговори
макето преди 9 години
ООН и агенцийки репа да ядат говори се за над 20 000 от Украинска страна и много повеке от мирни жители и опълчение заедно да не говорим за близо милион бежанци в Русия и т.н т.н
3
0
 
25
 
! Отговори
ПАТИЛАН преди 9 години
ЕС-Евросъюза е бандитска групировка, сателит на Америка!!! Скоро всяка Куха манерка ще го проумее!!! Целият надигащ се свят, вече ИЗРИГВА, срещу Това гадно чергарско племе, Тази шайка кръвосмучещи ***" Ротшилдите и цялата ционистка чума, която е заразила света и само правят войни, и ограбват народите по-света чрез банките си! Сащ фалират, а бандитската групировка ЕС се разпада и заедно забиват надолу!В България пада колониалното банкерско и партийно робство и тръгваме нагоре! Наближава момента в който България ще се прероди..
2
17
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
*** да се обеси с краката на горе в центъра на красная плосшчад...
1
2
 
2
 
! Отговори
asd преди 9 години
очаквам експертното мнение на Тодор Христов