80% от украинските войски са се изтеглили от Дебалцево

Напускат града с оръжието си, потвърди Порошенко
Обновена: 18 фев 2015 14:20 | 18 фев 2015 14:20, Елка Василева
257
80% от украинските войски са се изтеглили от Дебалцево
Петро Порошенко. Снимка: Reuters

Украинският президент Петро Порошенко потвърди, че Украйна е изтеглила по-голямата част от войските си от източния украински град Дебалцево, предаде Асошиейтед прес.

Армията е изтеглила 80 процента от войските си от града и още две колони военни предстои да го напуснат, написа Порошенко в акаунта си в Туитър. Той отхвърли твърденията на проруските сепаратисти, че украинците са били обкръжени и каза, че войските напускат Дебалцево със своите оръжия и боеприпаси.

"Дебалцево беше под наш контрол. Той никога не е бил обкръжаван. Нашите войски са го напуснали организирано. Това напускане беше планирано", заяви Порошенко малко по-късно пред журналисти на летището в Киев, откъдето отпътува за Източна Украйна, за да стисне ръцете на войниците, отблъснати от Дебалцево.

Още по темата

Президентът уточни, че само 30 украински военни от общо 2000 са били ранени въпреки артилерийския обстрел в Дебалцево, предаде Франс прес.

ЕС осъди проруските сепаратисти за това, че са нарушили споразумението за прекратяване на огъня, предаде Франс прес.

"Русия и сепаратистите трябва незабавно и изцяло да приложат Минските споразумения, като се започне от спазването на прекратяването на огъня и изтеглянето на всички тежки оръжия", заяви дипломат номер едно на ЕС Федерика Могерини.

Германия също осъди нарушаването на прекратяването на огъня и офанзивата на проруските сепаратисти за превземане на Дебалцево, предаде Ройтерс.

Говорителят на Ангела Меркел Щефен Зайберт заяви, че е имало масово нарушаване на прекратяването на огъня, влязло в сила през уикенда и добави, че атаката срещу Дебалцево "поставя под сериозно напрежение Минските договорености, както и надеждите за мир в Източна Украйна като цяло", предаде Асошиейтед прес.

Зайберт обаче каза, че не може да даде категоричен отговор на въпроса дали споразумението от Минск се е провалило.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До взводА за фейсбук героя Семенченко какво ще кажеш.Защо при всяко обкръжение него все около в *** го раняват.
125
0
 
16
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Май лаже като зтар *** тоз Петро !) Има излязли ,но не и 80 % .
124
2
 
4
 
! Отговори
малко история преди 9 години
ДАВАМ БУТИЛКА ВОДКА на този КОЙТО ми докаже че КОСОВО е било сръбско повече от КОЛКОТО БЕЛГРАД БЪЛГАРСКИ
123
1
 
6
 
! Отговори
до Вагнер преди 9 години
Хитлер също е евреин ,плъхок айде бегай гледай филмчета с еднооката пирамида
122
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До Анонимен 172: Отговорих им, и споко, за следенето хич не се притесняват, нито се крият в дупки като хунтовските велики бойци, нито поадат в плен хахахах... Викаш следели ги, това се преодолява лесно бе драги, само малко мислене се иска ;) А какво ще кажеш ти за Дебалцево, и за любимата си хунта а, хами за великия Семенченко, за великия Турчинов дето водеше Азов в атака уж на Мариуполското направление :))))
121
0
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
До взвод 149: Споко , и Гиви, и Захарченко , и Моторола, и Сеня - героя от Иловайския котел ( който караше карателите да скачат ) са живи и здрави, дават интервюта и ритата фашагите яко по задниците , барабар с чуждите им наемници :)) май яко ги е страх запада от тях,щом ги включиха в списъците си хахахахахахахахх....
120
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава Богу! Дано да се прекрати тази чудовищна, братоубийствена война най-накрая!
119
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Слава Богу! Дано да се прекрати тази чудовищна, братоубийствена война най-накрая!
118
1
 
1
 
! Отговори
ГЕН ЩАБ преди 9 години
До Бобиа освен това се и пръска и раната става неравномерна и познай как се шие особено след като го резнеш и поиздълбаеш малко за повече ефект може и да оформиш и нов връх от меко олово с кухина Вътре не случайно им викат самоделен дум дум макар че строго погледнато не е правилно но така е придобило извесност КОЛКОТО за първите дум дум първо се появяват като ловни за едър дивеч после са тези за балони там има и комбиниран запалителен ефект въобще за муницийте е дълга тема
117
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната окраинска моГилизация завърши
116
1
 
14
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 години
А бе къде е хОдисейчо, нали тука разни теории разправяше, нещо позачезна горкия, зачезна както зачезват любимите му хунтята :)))) Нещо за проценти на територия говореше, нещо за глад в Русия, клякане на Русия.. а каква стана тя, май хунтата кляка, и то яко, заедно със войските си хахахахах
115
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Истеглят се организирано направо в НЕБЕСНАТА ДЕСЕТОХИЛЯДНА.
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GhostЩо не сещахте за Кърджали когато бяха събитията в Касово , или тогава си ходил прав под масата? Най гадно е когато има двойни и дори тройни стандарти. Към един и същи казус трябва да си подхожда еднакво защото вместо законност имаме целесъобразност .
113
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЛЪЖЕ КАТО ДЪРТ ОКРАИНЕЦ.
112
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако във форумът има любознателни хора, нека напишат в Гугъл Западна Украйна и да прочетат първата статия. Голяма грешка на СССР да спонсорира и да ги храни тия ! И те не знаят какви са точно. Мешавица от всякакви. Поляци трепали поляци, украинци трепали украинци, евреи, литовци...Затова няма да се оправят никога, а в Източна Украйна са си православни руснаци.
111
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нормално е държави като Украйна да искат да направят избор след 25 г. под влиянието на Русия.Какво повече от газ ,нефт и оръжия може да предложи Русия,все пак украинците се чувстват европейци.Всичко друго е интереси и схеми за разцепване и разграбване.
110
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"ЕС осъди проруските сепаратисти за това, че са нарушили споразумението за прекратяване на огъня, предаде Франс прес."А защо ЕС не осъди Десен сектор за това че на 15 след влизането на примирието в сила продължи военните действия "Два мои батальона, отлично въоръжени и екипирани, продължават настъплението при Дебалцево и имат сериозни военни резултати", написа Ярош в съобщение, разпространено в сайта на Националната гвардия на Украйна.
109
11
 
5
 
! Отговори
взвод преди 9 години
До Боби148Боби какво ще кажеш за новата електронна система за насочване,как само го клъвнаха този Захарченко по крачето,сега няма да може да припка и да го дават по ТВ как говори с военнопленици от Дебалцево!Сега като пристигнат и дроновете,тия ТВ хубавци Моторолата,Гиви,и други спаратистки главатари барабар с Захарченко,трябва да забравят за мобилнителефони,устройства и ТВ камери,ще трябва да прибягват като лисугери нощно време и да се крият през деня по мазетата,язък край на ТВ сетриала!
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До GhostДПС или както си е БКП турци могат само да загубят от това а на Турция и трябва поне една граница където не се стреля така че са съюзници на БГ при това надежни да не говорим че и те са пред разпад 25 милиона кюрди от 75 милиона население въобще не са стабилен фактор УШИ Е вас НАТО ви отстранява малко по малко нормално е да пискате
107
7
 
5
 
! Отговори
до Пенко преди 9 години
Брат, бегай да събуждаш Ленин,само той може да ти помогне !