80% от украинските войски са се изтеглили от Дебалцево

Напускат града с оръжието си, потвърди Порошенко
Обновена: 18 фев 2015 14:20 | 18 фев 2015 14:20, Елка Василева
257
80% от украинските войски са се изтеглили от Дебалцево
Петро Порошенко. Снимка: Reuters

Украинският президент Петро Порошенко потвърди, че Украйна е изтеглила по-голямата част от войските си от източния украински град Дебалцево, предаде Асошиейтед прес.

Армията е изтеглила 80 процента от войските си от града и още две колони военни предстои да го напуснат, написа Порошенко в акаунта си в Туитър. Той отхвърли твърденията на проруските сепаратисти, че украинците са били обкръжени и каза, че войските напускат Дебалцево със своите оръжия и боеприпаси.

"Дебалцево беше под наш контрол. Той никога не е бил обкръжаван. Нашите войски са го напуснали организирано. Това напускане беше планирано", заяви Порошенко малко по-късно пред журналисти на летището в Киев, откъдето отпътува за Източна Украйна, за да стисне ръцете на войниците, отблъснати от Дебалцево.

Още по темата

Президентът уточни, че само 30 украински военни от общо 2000 са били ранени въпреки артилерийския обстрел в Дебалцево, предаде Франс прес.

ЕС осъди проруските сепаратисти за това, че са нарушили споразумението за прекратяване на огъня, предаде Франс прес.

"Русия и сепаратистите трябва незабавно и изцяло да приложат Минските споразумения, като се започне от спазването на прекратяването на огъня и изтеглянето на всички тежки оръжия", заяви дипломат номер едно на ЕС Федерика Могерини.

Германия също осъди нарушаването на прекратяването на огъня и офанзивата на проруските сепаратисти за превземане на Дебалцево, предаде Ройтерс.

Говорителят на Ангела Меркел Щефен Зайберт заяви, че е имало масово нарушаване на прекратяването на огъня, влязло в сила през уикенда и добави, че атаката срещу Дебалцево "поставя под сериозно напрежение Минските договорености, както и надеждите за мир в Източна Украйна като цяло", предаде Асошиейтед прес.

Зайберт обаче каза, че не може да даде категоричен отговор на въпроса дали споразумението от Минск се е провалило.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
5
 
5
 
! Отговори
пенко преди 9 години
Гагул/Меркел/ може да направи затворен цикъл на съществуване ! Просто трябва да завре германската си глава в германския си *** !!! Някои хора не "вдяват" , че умните неевреи са много -много повече и когато долара естествено гръмне ,ще изгърмят и финасовите семити и семитските им функции МВФ , СБ, ФИЧ и ПУЧ и т. н. системата им трябва да бъде унищожена чрез - "НИКАКВИ ЧАСТНИ БАНКИ " САМО ДЪРЖАВНИ- В ЦЕЛИЯ СВЯТ !!!
105
5
 
5
 
! Отговори
взвод преди 9 години
До Az 146Всичко е готово,те така и сърбите гепиха 1/3 от Хърватия ,направиха си некаква измислена република и след някоя година ген Франьо Туджман им пусна една операция "Буря" и гиотвя чак в Сърбия се успокоиха!Нали имаш едно такова дето говорят и има картинки картинкибе нещо много се движат източните картинки,от сутрин до вечер правят правят некакви антикризистни планове ,кърпят дупки в бюджета и плачат,че немат денги,какво се е случилотам да не е паднал нов Тунгуски метеорит..що ли!
104
4
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ГЕН ЩАБ 132Женевската е за дум дум и частично за тези с кух връх. Дум дум са създадени за борба с АРОСТАТИ - първия бум разкъсва плата и втория запалва вече нечист водород а смес водород кислород която е взривоопасна.Когато се ползва срещу човек първия бум прави голямо входно отверстие а втория попилява куршума в тялото на малки парчетаКухия или срязания връх сплесква върха на куршума той почва да се върти и вместо да влезе и излезе влиза и прави 2-3 пъти по-голям калибър канал като остава
103
5
 
4
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
Идентична ситуация в БГ е почти невъзможна освен ако например ДПС не направи преврат с протекцията на НАТО и не започне да мачка българите в защита на малцинствата.тогава трябва да станем като опълченците. Обратното няма как да стане тъй като управлението ни и сега си е в подкрепа на бандеровците.
102
3
 
1
 
! Отговори
Az преди 9 години
До взвод 139 А вие сценаристите питахте ли главните герои, кой каква роля ще играе, да не се окаже, че са разменени ? Виж, за сценарий на фантастика може Ви дадат и Оскар ( за които и да се мислите ВИЕ), по-вероятно обаче ще гушнете златния скункс. Аз като фен на риалитито предвиждам суданска развръзка на драмата, вероятно украсена с неподражаемия стил на Мосфилм.
101
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БобиСТРЕЛКОВ е друга история там факта че не го смазаха в голо поле като отстъпваше си бе жив резил а зарязването на плацдарми който не можеш да използваш си е основно НЕЩО само ссср *** ги държи с месеци
100
5
 
9
 
! Отговори
Ghost преди 9 години
До анонимен 131Причината за анексирането на Крим беше държавният преврат който на практика дава базите в Севастопол на нато (след изтичане на договора за ползване от РФ) което само по себе си е недопустимо от гледна точка на международната стабилност.След това се появиха и бандеровците които не крият фашистката си ориентация и погнаха етническите руснаци.и какво очаквате Русия да стои да гледа ли?
99
3
 
5
 
! Отговори
атакист преди 9 години
Волен са го излъгали с рублите, сега почва да вика за ИД.Путин нямал пари да му плати,дал му е две туби суров петрол.
98
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук в БГ ушанките са толкова ограничени.Чугунените и червени кратуни искат само да покажат на САЩ колко е велика русия, как ще изтрепят гадните капиталисти и Путин ще им върне младините.
97
8
 
11
 
! Отговори
УШАНКА преди 9 години
ХА ХА ХА ПОРОШЕНКО СЕ ИЗТЕГЛЯ организирано маи изтеглянето щее чак до флорида то и адолф хитлер навремето сее изтеглал организирано чак до бункерът в центърът на берлин
96
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
а-ах, и тук силно смърди на мръсни партенки.
95
6
 
6
 
! Отговори
взвод преди 9 години
До Az 135Какво му е точно противоположното на украинския сценарий.Бъркаш нещо нещата,тук в Украйна ще има Хърватски сценарий...ще има операция "Буря" ,но кога и как ще ти изпратим точни планове,за да те осведомим ушанков !
94
5
 
4
 
! Отговори
Az преди 9 години
До взвод 136 - Не бе , дават ги по телевизията. Едно такова дето говори и картинките се движат. Пуска се с дистанционното. Ако ти е трудно с него, пробвай с бутончето отстрани. Приятно гледане.
93
4
 
6
 
! Отговори
взвод преди 9 години
До Az 130Ушанков,на теб ще ти изпратят от АТО специаленвоенен доклад и рапорт как точно са се изтеглили !Няма да те оставят неосведомен ,как може така да те пропуснат ?
92
3
 
4
 
! Отговори
Az преди 9 години
До Анонимен 131 Това, което представяш е косовският сценарии, украинският е точно противоположният. Сещаш ли се къде е разликата ? Едва ли. Трябва доста четене, дълбоко вникване в същността на конфликта, зародиша му, първопричината, историческото развитие и т.н. Информирайте се преди да задавате подобни въпроси.
91
12
 
3
 
! Отговори
Соро преди 9 години
Рубльонки, само за три дни и Бензиновата ви федерация загива, консуматори.Ще ядете петрол и въглища когато ви изключат от SWIFT ..система за банкови разплащания
90
3
 
1
 
! Отговори
ГЕН ЩАБ преди 9 години
До Бобисамо на много калпава пушка засича при това положение самата ЖЕНЕВСКАТА конвенция е създадена имено заради НОМЕРА с резнатите куршуми е има и още причини но ТАЗИ Е ЕДНА ОТ ГЛАВНИТЕ а тези снайпериски номера дето ги пишеш си имат контра понеже снайпера не сменя позицията и го пиши мъртвец КАРТЕЧНИЯ ОГЪН го сковава пука се здраво и артилерията ще го накрие В най лошият случей малко димна завеса и се изтегля ранения
89
2
 
14
 
! Отговори
Az преди 9 години
Само е пропуснал да каже кога е станало изтеглянето, защото от седмица насам маса народ изгина при опити на укроармията да пробие обръча. Според опълчението едни 3000 стоят заклещени там някъде между Дебалцево, Углегорск и Енакиево, вероятно се крият по долчинките в полето, че другъде не остана къде. А Порошенко що не иде да посрещне отстъпващите в самото Дебалцево или Логвиново примерно, да докаже правотата на думите си ? Няма да иде, щото ще го гепнат и после ще го цепнат хихихи
88
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ГЕН ЩАБ 126Малко история Стрелков в Славянск. Каза им хора дайте ми 10 танка за да прочистя "Планината" (възвишенията) Аргун ли беше не помня. Дадоха му 3 танка след 2 седмици. За това време Украинците горе бяха направили Плацдарм и обстрелваха Славянск като на длан. Не на време доставена Малка военна помощ се превръща във военно поражение след няколко дни. Ако Стрелков държеше освен Славянск и Възвишенията можеше още 2 месеца да блокира ВСУ там.
87
5
 
2
 
! Отговори
ГЕН ЩАБ преди 9 години
До Бобинищо не разсича освен ако не навлязат още 100 км на вътре и после си върнат контрол по ЦЯЛАТА руска граница ДЪРЖАНЕТО НА БЕЗПОЛЕЗНИ ПЛАЦДАРМИ си е жива тъпотия МЯСТОТО НЯМА СТОЙНОСТ като не могат да го използват